NOTÍCIES DE L'ACCIÓ SINDICAL

curs 2002 / 2003   2n trimestre

veure index curs 2002/2003

 
08/03/03

La religión no debe ser parte del currículoVeure també nota Plataforma Laica

07/03/03 L'STPV-Iv crida a la participació massiva de les dones en les manifestacions del 8 de març per oposar-se a la guerra
19/02/03 La polémica sobre l’escolarització a Gandia és interessada i electoralista
06/02/03 La Conselleria de Cultura i Educació obliga a les direccions dels centres públics a introduir "artificis comptables" en el tancament de l’exercici 2002
     

anteriors

CURS 2002/2003
Estiu 03 3r trimestre 2n trimestre

1r  trimestre

CURS 2001/2002
Estiu 02 3r trimestre 2n trimestre

1r  trimestre

CURS 2000/2001

 


 

La religión no debe ser parte del currículo

Ante la aparición de los anexos de los Reales Decretos de desarrollo de la LOCE y la inclusión de la Religión y de su alternativa, también de carácter religioso, la Confederación de STEs vuelve a plantear la necesidad de que se rompa el Concordato y que la religión no forme parte del currículum escolar en el Estado español, plasmándose en la educación el contenido constitucional en cuanto a que España es un Estado aconfesional.

Nos parece aberrante que la Religión ocupe más tiempo en el horario anual que otras asignaturas y nos parece aberrante por el desprecio que para dichas asignaturas y para su contribución a la formación integral del alumnado supone esta infravaloración horaria.

Esperamos y deseamos que esto no llegue a plasmarse definitivamente en los Reales Decretos y si es así que los partidos que defiende una enseñanza integral y laica presenten recursos por inconstitucionalidad contra los mismos.

Confederación de STEs

 


L'STPV-Iv crida a la participació massiva de les dones en les manifestacions del 8 de març per oposar-se a la guerra

L'àrea de la dona de la Federació de Sindicats de Treballadors i Treballadores del País Valencià-Intersindical Valenciana (STPV-Iv) participarà en les mobilitzacions unitàries convocades, demà, huit de març, dia de la dona treballadora, pel conjunt de les organitzacions de dones del País Valencià. El sindicat espera que aquestes manifestacions siguen un crit contra la guerra i contra la política militarista dels governs d'Aznar, Bush i Blair.

Les dones de l'STPV-Iv ens unim a les dones iraquianes que estan veient morir a les seues filles i fills als hospitals de Bagdad i d'altres ciutats iraquianes perquè el bloqueig impedeix l'arribada de medicaments, a aquestes dones que estan morint en els parts, que tenen fills amb malformacions espantoses, a causa de l'urani empobrit de la guerra de 1991; amb elles, que segueixen creant llaços de solidaritat i lluiten per mantenir la normalitat de la vida enmig de tant horror i que temem que en pocs dies la guerra torne a repetir-se; a elles que temen que el govern de Bush, amb el suport de Blair i Aznar, ataque el seu país i les bombes caiguen sobre elles i les seues famílies amb l'únic objectiu de controlar el petroli.

L'àrea de la dona de l'STPV-Iv fa una crida a la participació massiva en les manifestacions convocades ja que la vida, en el seu sentit més ample, està amenaçada per l'afany de posseir i rentabilitzar el petroli, que simbolitza l'obsessió de poder i de control sobre el món, per part dels imperis capitalistes. No entenem lògica aquesta destrucció, i es per això, que des de l'STPV-Iv cridem amb tantes dones del món, aquest 8 de març, que no volem més morts per diners, que no volem més sang per petroli, que no volem més fam per l'ambició d'uns pocs.

Mai més vida per petroli!

València, 7 de març de 2003.


La polémica sobre l’escolarització a Gandia és interessada i electoralista

Els arguments vessats pel regidor del PP en l’Ajuntament de Gandia i la FAAVEM són producte d’una interessada ignorància, en el primer cas per raons estrictament electoralistes i en els segon per guanyar-se el favor del partit que governa.

Que Gandia acabe de tancar l’oferta educativa dels centres públics en valencià no és cap excepció: només que a la província de València, hi ha 63 poblacions on el programa d’ensenyament en valencià és l’únic que s’imparteix en els centres públics. Aquest fet, viscut amb absoluta normalitat per les poblacions esmentades des de fa molts anys, mai ha merescut els qualificatius que ara s’han dedicat als directors dels centres públics de Gandia, com ara, atribuir-los una actitud racista en relació a l’alumnat immigrant. Per què ara? Per què en un ajuntament on no governa el PP?

No es pot afirmar que cal oposar-se a l’oferta completa d’ensenyament en valencià al·legant una suposada discriminació de la població immigrant quan més del 86% d’aquest alumnat està escolaritzat en centres públics, un fet que els centres de Gandia coneixen i assumeixen i, precisament per això, perquè només els centres públics estan fent front a eixe repte, es proposa d’adoptar el programa més escaient per a l’aprenentatge de les dues llengües oficials. En aquest sentit, els que critiquen els directors dels centres públics obvien que, per exemple a Catalunya, amb una població immigrant superior a la del País Valencià, l’únic programa bilingüe en la immensa majoria de poblacions, grans i petites, és en català, programa amb el qual s’aconsegueix des de fa molts anys també la integració de tota la població, i a ningú se li acudeix —tampoc al PP— d’acusar el Govern català de racista per aquest motiu. La Generalitat de Catalunya és capdavantera en programes d’integració dels immigrants, mentre el Govern valencià no sap per on començar.

L’avanç de l’ensenyament en valencià és la conseqüència lògica del desplegament de l’Estatut d’Autonomia i de la Llei d’Ús i Ensenyament en València, textos legals on s’atribueix al valencià la condició de llengua pròpia del nostre país. ¿A qui pot escandalitzar, aleshores, que l’ensenyament s’impartesca en la pròpia llengua i que es faça exitosament amb la població no valencianoparlant mitjançant els programes d’immersió lingüística?

València, 19 de febrer de 2003.

 


La Conselleria de Cultura i Educació obliga a les direccions dels centres públics a introduir "artificis comptables" en el tancament de l’exercici 2002

La Direcció General de Centres docents està anunciant aquests dies als mitjans de comunicació la "novetat" que ha ingressat per avançat el primer quadrimestre de 2003 corresponent a les despeses de funcionament dels centres docents públics. Açò seria una bona noticia si no servira per a encobrir una mala gestió anterior. El que es vol amagar és que no la Conselleria no va ingressar en temps i forma els diners de l’últim quadrimestre de 2002 i que les direccions dels centres docents públics hagueren d’acabar l’any amb un grapat de factures i despeses que no pogueren pagar al proveïdors.

A més a més, el director general de centres docents inicia la campanya de la seua "bona gestió" obligant els directors a "fer trampa" en el balanç final de l’any 2002. Així, s’els ordena en gener de 2003 que introduisquen una anotació comptable amb data de desembre passat, com un "cobrament de les despeses de l’últim quadrimestre pendent d’ingrés", però no es diu el mateix per a totes les factures pendents de pagament. Aixó es falsejar el saldo final de cada centre.

Aquesta instrucció del director general, Herminio Garcia, no ha estat publicada al DOGV i contradiu el que preveu l’Ordre de 18 de maig de 1995 que regula la gestió econòmica dels centres públics i la recent aprovada Llei de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2003. Cal preguntar-se perquè es vol implicar a les direccions dels centres en unes pràctiques comptables que són "artificis" per a ocultar els déficits provocats per l’ineficàcia i la mala gestió dels diners públics.

L’STEPV-Iv dóna suport a tots els directors i totes les directores de centre que, amb fermesa, estan complint amb la legislació comptable vigent i s’oposen a incloure fórmules de gestió estranyes que, a més, no beneficien en res el funcionament ordinari dels centres.

El Sindicat també s’ha adreçat als centres per tal que presenten els dèficits, si els hi ha, del funcionament dels menjadors escolars davant la Direcció General de Centres per a que aquesta complisca la seua promesa de cobrir-los per tal de poder mantenir obert a diari aquest servei escolar.

València, 5 de febrer de 2003

 


 

< anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >