Arranjament escolar. Curs  2001 / 2002
  
  Instruccions sobre criteris generals per a l'arranjament escolar dels centres docents públics de E.I. (2º. Cicle), Primària i Educació Especial. Curs 2002-2003.

      veure en valencià                    ver en castellano      

       
 
10/06/02 DOGV núm. 4267. Dilluns, 10 de juny de 2002
CORRECCIÓ d'errades de l'Orde de 10 de maig de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació, per la qual es modifica el catàleg d'unitats, el de llocs de treball docent, la denominació i altres aspectes de determinats centres docents públics d'Educació Infantil (2n cicle), Educació Primària i Educació Especial, de titularitat de la Generalitat Valenciana. [2002/X6076]
20/05/02 publicat al DOGV l'arranjament escolar d'Educació Infantil i Primària.
DOGV núm. 4252. Dilluns, 20 de maig de 2002

ORDRE de 10 de maig de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació, per la qual es modifica el catàleg d'unitats, el de llocs de treball docent, la denominació i altres aspectes de determinats centres docents públics d'Educació Infantil (2n cicle), Educació Primària i Educació Especial, de titularitat de la Generalitat Valenciana.
06/03/02 publicat al DOGV l'arranjament escolar d'Educació Infantil i Primària.
DOGV núm. 4203. Dimarts, 5 de març de 2002
ORDRE de 25 de febrer de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació, per la qual es modifica el catàleg d'unitats, el de llocs de treball docents, la denominació i altres aspectes de determinats centres docents públics d'Educació Infantil (2n cicle), Educació Primària i Educació Especial, de titularitat de la Generalitat Valenciana.
08/01/02 La Conselleria de Cultura i Educació ha presentat, el dijous 3 de gener, la proposta concreta de l’arranjament escolar dels col.legis públics d’infantil i primària (modificació del nombre de les unitats dels centres) per al curs 2002-03. 
30/10/01 Mesa Sectorial 30 octubre 2001. Negociació criteris arranjament escolar
25/10/01 L'STEPV-Iv rebutja la proposta de criteris de la planificació educativa presentada per educació. La Conselleria no generalitzarà l'oferta de llocs escolar de l'alumnat de 3 anys a tots els centres públics.
    

veure pàgina de l'anjament escolar 2000/2001
veure pàgina de l'anjament escolar 1999/2000

 


     
La Conselleria de Cultura i Educació ens ha lliurat:
1. La proposta provisional d'arranjament escolar per al curs 2002-03 (modificació de la composició de les seues unitats escolars).
2. La proposta provisional de supressió de les unitats de primer cicle d'ESO de determinats col.legis públics i la creació de les corresponents unitats als Instituts de Secundària.
3. L'adscripció directa de les escoles als Instituts de Secundària.

El sindicat espera que cada claustre, consell escolar de centre, consell escolar municipal,... li faça arribar les seues al.legacions, propostes, suggeriments o crítiques per traslladar-les a la Conselleria de Cultura i Educació.

Veure Informe proposta provisional 
adscripció curs 02-03.
(en word)

La Conselleria de Cultura i Educació va presentar, el dijous 3 de gener, la proposta concreta de l’arranjament escolar dels col.legis públics d’infantil i primària (modificació del nombre de les unitats dels centres) per al curs 2002-03. 

L’STEPV-Iv rebutja la proposta per basar-se en uns criteris que no comparteix, i que suposen que l’ensenyament públic té un paper subsidiari del privat.

La Conselleria de Cultura i Educació va presentar, el dijous 3 de gener, la proposta concreta de l’arranjament escolar dels col.legis públics d’infantil i primària (modificació del nombre de les unitats dels centres) per al curs 2002-03. L’STEPV-Iv rebutja la proposta per basar-se en uns criteris que no comparteix, i que suposen que l’ensenyament públic té un paper subsidiari del privat.

El sindicat afirma que no s’han creat totes les unitats d’infantil previstes al Mapa Escolar del 1996, ni l’alumnat de primer cicle d’ESO estarà escolaritzat als Instituts d’Educació Secundària.

La proposta que és provisional ha de ser debatuda abans de ser publicada al DOGV pels Consells Escolars Municipals i per les Juntes de Personal Docent.

EL sindicat considera que el termini establert per presentar les al.legacions (fins el 21 de gener) no és suficient per poder fer els estudis necessaris i convocar les reunions pertinents als diferents àmbits afectats per aquest arranjament.

L’arranjament escolar consisteix en:

  1. Creació / supressió d’unitats escolars dels col.legis públics
  2. VALÈNCIA

    Infantil

    Primària

    Ed. Especial

    ESO

    ESO (trasllat a IES)

    Creació

    44

    50

    3

    6

    160 (1)

    Supressió

    22

    47

    1

    9

    197 (2)

    Total

    22

    3

    2

    -3

    -37

    (1). Unitats que es crearan als IES pel trasllat de l’alumnat de primer cicle d’ESO.

    (2). Unitats que se suprimiran a les escoles pel mateix motiu.

    ALACANT

    Infantil

    Primària

    Ed. Especial

    ESO

    ESO (trasllat a IES)

    Creació

    156

    67

    10

    2

    94

    Supressió

    15

    44

    -

    8

    110

    Total

    141

    23

    10

    -6

    -16

    (1). Unitats que es crearan als IES pel trasllat de l’alumnat de primer cicle d’ESO.

    (2). Unitats que se suprimiran a les escoles pel mateix motiu.

    CASTELLÓ

    Infantil

    Primària

    Ed. Especial

    ESO

    ESO (trasllat a IES)

    Creació

    10

    26

    -

    2

    30

    Supressió

    6

    8

    -

    -

    35

    Total

    4

    16

    -

    2

    -5

    (1). Unitats que es crearan als IES pel trasllat de l’alumnat de primer cicle d’ESO.

    (2). Unitats que se suprimiran a les escoles pel mateix motiu.

    TOTAL PAÍS VALENCIÀ

     

    Infantil

    Primària

    Ed. Especial

    ESO

    ESO (trasllat a IES)

    Creació

    220

    143

    13

    10

    284

    Supressió

    43

    101

    1

    17

    342

    TOTAL

    167

    42

    12

    -7

    -58

    Del quadre anterior poden traure algunes conclusions:

    -Si comparem el Mapa Escolar presentat per la Conselleria de Cultura i Educació l’any 1996 veuren com encara queden per crear 300 unitats d’Educació Infantil. Per altra part, cal dir s’han creat algunes unitats d’infantil en centres que no estava previst fer-ho, però també és cert que no s’ha completat el 100% de les previsions del Mapa Escolar. Quins han estat el motiu?. Alguns centres no han estat autoritzats a matricular xiquetes i xiquets de 3 anys i, s’ha modificat, unilateralment, el Mapa Escolar reduint el nombre d’unitats públiques previstes. Aquest fet ha suposat la modificació de l’equilibri existent entre la xarxa pública i la privada a favor d’aquesta última.

    -La supressió del nombre d’unitats de primària té a veure amb els criteris de l’arranjament aplicats per la Conselleria de Cultura i Educació, la replanificació educativa i la modificació del Mapa.

    - La disminució de unitats d’ESO és deguda al trasllat de l’alumnat de primer cicle d’ESO dels col.legis als IES.

  3. Centres que cessen les seues activitats.
  4. -Enguera-Navalón. CP Ntra. Sra. de Belén

    -València. C. Pre. Camí de Vera.

    -Venta del Moro-Jaraguas. CP Las Salinas.

    -CEIP Confrides.

    -CP Sempere Guarinos. Elda.

    -CP Ayodar.

    -CP El Coll. Pobla Benifassa.

     

  5. Escolarització de l’alumnat de primer cicle d’ESO.
    1. Col.legis públics que deixen d’escolaritzar alumnat de primer cicle d’ESO: 110. En aquests centres se suprimiran les unitats i els llocs de treball del primer cicle d’ESO.
    2. PROVÍNCIA DE VALÈNCIA.

      Els col.legis són: El Castell. Albalat dels Sorells; Tomàs Albert. Albuixec; San Juan de Ribera. Alfara del Patriarca; Ramon y Cajal. Anna; Carles Salvador. Barxeta; Los Pinos. Bicorp; Fernando de los Rios, Miguel Bordonau, Ntra. Sra. Desamparados, San Juan de Ribera i Villar Palasí de Burjassot; Maestro Aguilar. Camporrobles; CP Caner d’En Berenguer; Eduardo Palop de Enguera; Mare de Déu Patrocini i Rei En Jaume de Foios; Miguel de Cervantes de Fuenterrobles; Juan XXIII de Gandia; Mare de Déu de Desemparats de Genovés; La Sénia de l’Alcúdia de Crespins; Cervantes de La Pobla de Farnals; Crist de la Providència i Mediterrani de Meliana; Amadeo Tortajada, Ausiàs March, L’Almacil, El Cid, Gregori Maians, Jaume i Mestre Serrano de Mislata; Blasco Ibáñez de Montesa; Luis Vives de Quesa; CP Virgen del Milagro de Rafelbunyol; Reis Catòlics i Verge dels Desemparats de Silla, Ramón Laporta de Sinarcas; Canonigo Muñoz i Blasco Ibáñez de Utiel; Luis Vives, Teodoro Llorente, 9 d’Octubre, Barcia Goyanes, Pablo Neruda, Mateu Cámara, San Pedro, Antonio García López, Miquel Adlert, Pare Català, Miguel Hernández, Bartolomé Cossio, Torrefiel, Santiago Calatrava, Benimàmet i Luís de Santàngel de València; Victorio Montes de Venta del Moro; Colegio Público de Villargordo del Cabriel; Atilio Bruscheti, Beato Jacinto Castañeda, Gozalbes Vera, Martínez Bellver i Taquígraf Martí de Xàtiva.

      PROVINCIA D’ALACANT

      CP La Ramblia. Agost; CP Oscar Esplà, San Fco. Asís, Mora Puchol, Rafael Altamira, Caros Arniches d’Alacant; Canales y Martínez, Manuel Torres y Pascual Andreu d’Almoradí; CP Divina Aurora. Beneixama; CP Virgen de Dolores. Benilloba; CP José Mª Paternina. Benimantell; CP Ntra. Sra. Gracia. Biar; CP Mare de Déu del Carmen. Cañada; CP Cervantes, Les Vessanes, Montó i Pou de la Muntanya de Dénia; CP Segaria d’El Verger; CP Cervantes, Derramador, Madre Felicidad, Poeta Pla y Beltrán i Teixereta d’Ibi; CP Com. Sanchis Guarner d’Ondara; CP Juan Ramón Jiménez, CP Reyes Católicos i CP Santa Isabel de Sant Vicent del Raspeig.CEIP de Tibi; CP Amanecer, CP Graüll, Port de Xàbia i CP Vicente Tena de Xàbia.

      PROVÍNCIA DE CASTELLÓ

      CP Pintor Sorolla de Les Alqueries; CP Carme Martí d’Artana; CEIP Atzaneta del Maestrat; CP Francesc Roca, CP José Iturbi, CP Padre Villalonga i CP Penyagolosa de Borriana; CP Catí; CP Comte d’Aranda i CP Fco. Grangel Mescar de l’Alcora; CP La Moreria de les Coves de Vinromà; CP Asunción de Ntra. Señora. Les Useres; CP Comtessa de Lucena de Lucena del Cid; CP San Joan de Moro; CP San Miguel de Vilafamés. .

      Dels Col.legis públics (no s’inclouen els centres específics d’educació espacial ni les Escoles Infantils) escolaritzaran alumnat de 1r. Cicle d'ESO 356 (32.04%) no escolaritzaran aquest alumnat 755 (67,95%) escoles.

      En total 900 (aules) de 1r. Cicle d'ESO continuen existint en els Col.legis Públics

    3. Instituts que escolaritzen per primera vegada alumnat de primer cicle d’ESO: 48. En aquest instituts es crearan les unitats i els llocs de treball corresponents al primer cicle d’ESO que seran ocupades per professorat del Cos de Mestres.
    4. PROVÍNCIA DE VALÈNCIA

      IES. L’Alcúdia de Crespins;IES Federica Monseny. Burjassot;.IES Vt. Andrés Estellés. Burjassot; IES Enguera; IES Foios; Secció Secundària. Gandia-Grau; IES La Garrigosa. Meliana; IES Pla del Quint. Mislata; IES La Moreria. Mislata; IES (NOU). Mislata; IES Nou Centre (creació funcional). Mislata; IES. La Pobla de Farnals; IES Manuel Sanchis Guarner. Silla; IES nº1. Utiel; IES Miguel Ballesteros Viana. Utiel; IES Manuel Sanchis Ayuso. València; IES Antoni Josep Cavanilles. València; IES Francesc Ferrer i Guàrdia. València; IES Benlliure.València; IES José Ballester Gozalvo.IES Orriols. València; IES Sorolla. València; IES (c/Oltà). València; IES Benimàmet. València-Benimàmet; IES (creació funcional). València-El Saler; IES La Costera. Xàtiva; IES José de Ribera. Xàtiva; IES Doctor Lluís Simarro. Xàtiva.

       

      PROVÍNCIA D’ALACANT

      Secció Ed. Secundària. Agost; IES 8 de març i IES Bahía de Babel d’Alacant; IES Antonio Sequeros i Azud de Alfeitami d’Almoradí; Secció Secundària de Benilloba; IES Biar; IES Historiador Chabas i IES Maria Ibars de Dénia; IES Derramador, IES La Foia i IES Fray Ignacio Barrachina d’Ibi; IES Ondara; IES Haygon de Sant Vicent de Raspeig; IES Antoni Llidó i nº 1 de Xàbia.,

      PROVÍNCIA DE CASTELLÓ

      IES Ximen d’Urrea i nº2 de l’Alcora; IES Llombai i IES Jaume I de Borriana; IES Vall d’Alba.

    5. Instituts que ja escolaritzen alumnat de primer cicle d’ESO i incorporen nou alumnat de col.legis: 11.

    PROVÍNCIA DE VALÈNCIA. IES Canals; IES Enrique Tierno Galván. Montcada; Secció Secundària. Navarrés; IES Camp de Morvedre. Sagunt-Port València; IES Lluís Vives. València, IES Sant Vicent Ferrer. València.

    PROVÍNCIA DE CASTELLÓ.

    IES Betxi. IES Sant Mateu.

    PROVÍNCIA D’ALACANT.

    IES Figueras Pacheco i IES Leonardo da Vinci d’Alacant; IES Callosa d’EN Sarrià;

    D’un total de 314 centres d’Educació Secundària que existeixen, el curs 2002-03 194 (61,78%) impartiran el primer cicle d’ESO i no escolaritzaran aquest alumnat 120 (38,21%).

  6. Nous programes d’ensenyament en valencià: 8.

-CP El Cid. Mislata. PEV/PIP

-CP Maestro Carmelo Ripoll. PIP.

-CP Miguel de Cervantes. Catadau. PEV.

-CP Errando Vilar. Almassora. PIL.

-CP San Fernando. Elx. PIL/PIP

-CP Reyes Católicos. Elx. PIL/PIP.

-CP Benalúa. Alacant. PIL/PIP.

-CP Alcoleja. PEV.

No existeix una vertadera planificació lingüística que supose el creixement dels distints programes d’ensenyament en valencià. Es mantenen els actuals però la creació de nous és insignificant, ni tan sols n’hi ha un creixement del Programes d’Incorporació Progressiva que, com a mínim, tots els centres que no tenen altres programes lingüístics haurien d’ofertar.

Per a l’STEPV-Iv aquesta proposta d’arranjament escolar no és el que necessita l’ensenyament públic valencià i proposarà en els Consells Escolars i en les Juntes de Personal la seua modificació.

València, 8 de gener de 2002


Mesa Sectorial 30 octubre 2001. Negociació criteris arranjament escolar

L'STEPV-IV NO DONA SUPORT ALS CRITERIS DE L'ARRANJAMENT ESCOLAR (PLANIFICACIÓ EDUCATIVA) PER AL CURS 2002-03.

L'STEPV-IV ha rebutjat la proposta de criteris de la planificació educativa per al curs 2002-03 dels col.legis públics d'infantil i primària presentada per la Conselleria de Cultura i Educació.

Els motius per a aquesta oposició són els següents:

-No es generalitza l'oferta de llocs escolars per a l'alumnat de 3 anys en tots els centres públics de la País Valencià.Açò és un fet especialment greu després de sis anys de la signatura de l'acord de plantilles d'infantil i primària i de la presentació del Mapa Escolar, així com de la generalització dels concerts singulars a l'educació infantil dels centres privats. Mentre Educació disposa de recursos econòmics per a la xarxa privada no fa cap esforç per generalitzar l'oferta en la pública. Aquests dos fets, la deficient planificació i la concertació demostren el poc interés de la Conselleria per a l'ensenyament públic. A més a més, aquest document consagra l'augment de ràtio en les aules d'infantil de 3 anys fins a 25 alumnes per aula.

-Tampoc s'ha compromés a traslladar l'alumnat de primer cicle d'ESO als IES tal i com preveu la LOGSE. Enguany ecara queden 466 col.legis que matriculen alumnat de primer cicle d'ESO, sense que la majoria d'ells tinguen professorat especialista de Tecnologia i Plàstica i Visual.

-La planificació educativa posa en evidència la subsidiarietat de l'ensenyament públic respecte del privat. El creixement en la xarxa pública està condicionat a la situació de la xarxa privada.

-Tampoc s'han acceptat tota una sèrie d'esmenes presentades per l'STEPV-Iv que pretenien dotar de més professorat i de rebaixar les ràtios en determinats centres i programes educatius, especialment en educació infantil ja que el sindicat considera que l'actual plantilla dels col.legis s'ha d'augmentar per possibilitar una millor atenció a l'alumnat. El sindicat lamenta que el conjunt de les seues propostes sobre plantilla i reducció de ràtios no hages estat assumides per la Conselleria.

Les úniques propostes acceptades per la Conselleria han estat:

-Els 15 centres de 3 unitats d'infantil i 7 de primària disposaran d'un mestres més.

-Els col.legis públics de 2n cicle d'educació infatil tindran la següent dotació de professorat:

Centres de 3 unitats----- 4 mestres
Centres de 4 i 5 unitats --- queden com fins ara (un mestre més que unitats).
Centres de 6 a 11 unitats tindran dos mestres més que unitats.

Açò suposa un augment de 18 mestres més. De tota manera aquest avança és insuficient per quedar-se a meitat camí de la proposta sindical que consistia en un major augment de mestres i la dotació de personal educador d'educació infantil.

Per tot açò, i malgrat els xicotets avanços, 33 mestres més, i el canvi d'actitud de l'actual equip envers la negociació, el sindicat no valora positivament el document de criteris i iniciarà una campanya entre la comunitat educativa per aconseguir que la planificació educativa per al curs 2002-03 contemple les necessitats reals que l'ensenyament públic té. En aquest sentit adreçarà un escrit a tots els Consells Escolars Municipals de tot el país perque aquests facen les propostes educatives que cada localitat necessita epr una adequada implantació de la LOGSE.


L'STEPV-Iv rebutja la proposta de criteris de la planificació educativa presentada per educació.

La Conselleria no generalitzarà l'oferta de llocs escolar de l'alumnat de 3 anys a tots els centres públics.

L'STEPV-Iv s'oposa als criteris presentats per Educació per a la planificació educativa del curs 2002-2003 per als col.legis d'infantil i primària per considerar que frenen l'expansió de la xarxa pública i deixa a aquesta xarxa com a subsidiària de la privada. L'exemple més evident és que mentre s'està concertant l'educació infantil dels centres privats, la mateixa Administració Educativa prohibeix que tots els centres públics puguen matricular alumnat de 3 anys. Açò afecta fonamentalment a les ciutats grans i mitjanes del País on falten unes 400 unitats d'educació infantil per completar el Mapa Escolar. És vergonyòs i lamentable que sis anys després de la signatura de l'acord i de la presentació del Mapa Escolar, i després d'haver generalitzat els concerts singulars a l'educació infantil dels centres privats, encara es continue sense tindre la xarxa pública al 100% i s'impedesca a molts centres públics ofertar llocs escolars a l'alumnat d'eixa edat.

Però les discrepàncies amb el document presentat no acaben ací, a més a més, no es traslladarà tot l'alumnat de primer cicle d'ESO de les escoles als Instituts com preveu la LOGSE. El 46% de l'alumnat de primer cicle d'ESO continua a les escoles i la previsió és que en el curs 2002-03 la situació no varie massa. Açò afecta a aquest alumnat per quan la mateixa administració es nega, radicalment, a garantir la impartició de les asignatures de Tecnologia i de Plàstica i Visual per professorat especialitzat, al no dotar a les escoles del corresponent especialista.

Per altra part, condiciona la matriculació de l'alumnat a la xarxa pública a l'estat de les instal.lacions quan tothom sap que aquestes no s'han construït ni adequat pel desviament dels recursoso cap a d'altres projectes no educatius, com són els projectes d'oci, i cap a la xarxa privada.

Altres elements negatius són unes ràtios altes en determinats projectes educatius; la manca de professorat de suport en eixos projectes; el retard en la dotació del professorat en els projectes de compensació educativa; el tractament dels centres incomplets o de l'àmbit rural i dels centres específics d'educació especial; la manca de professorat suficient en educació infantil,...

Per tots aquest motius, i d'altres, l'STEPV-Iv rebutja totalment el projecte de criteris per a la planificació educativa per al curs 2002-03 i anuncia que s'oposarà totalment a aquest tant en la Mesa Sectorial d'Educació com en el Consell Escolar Valencià i en els Consells Escolars Municipals. Aquest document no és el que necessita l'ensenyament públic valencià.

Per acabar, el sindicat fa una crida a un canvi en la política educativa del Govern de la Generalitat Valenciana envers l'ensenyament públic ja que a hores d'ara no existeix una política afavoridora de la xarxa pública, ans el contrari es posen continus impediments per al seu creixement.

València, 25 d'octubre de 2001.

  


< tornar a pàgina d'ensenyament públic / tornar a pàgina principal >