RESOLUCIÓ d’11 de juny de 2012, de la Subdirecció General de Personal Docent de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regulen els procediments d’adjudicació contínua de llocs de treball en règim d’interinitat. [2012/5960]
Unes dues-centes persones han constituït aquest matí la Coordinadora de Professorat Interí a Gandia. En la reunió s’ha acordar organitzar-se a partir de setembre amb una estructura comarcal i coordinar-se periòdicament a nivell de País Valencià. En la Coordinadora tindrà lloc tant el professorat interí que obtinga destí el curs que ve com aquell que es veja en situació d’atur el curs que ve, com a conseqüència de les retallades que està aplicant tant el govern espanyol com el valencià.
L’objectiu de la Coordinadora és tractar la problemàtica del professorat interí que és el gran perjudicat per les retallades així com acordar mobilitzacions i accions concretes. En eixe sentit s’ha acordat un calendari d’accions immediat, ja que el 30 de juny tot el professorat interí serà cessat dels seus llocs de treball per l’aplicació del Decret-llei 1/2012 de retallades salarials (recordem que fins ara, l’interí amb vacant adjudicada en els mesos de juliol i setembre tenia un nomenament fins al 31 d’agost).
Aquestes accions són:
Per a organitzar i coordinar aquestes accions s’han constituït comissions de treball que es reuniran les pròxims dies.
Durant el mes de setembre es continuaran duent a terme accions i s’organitzaran les coordinadores de professorat interí a nivell comarcal. També es crearà una caixa de resistència per a donar un mínim de cobertura al professorat interí en l’atur que no tinga altres mitjans de subsistència.
Han eixit publicats els llistats provisionals de professorat interí del cos de mestres que ha sol·licitat noves habilitacions.
I el llistat provisional de modificació de província (només per a les borses del 89, 89, 93 i 96).
El dia 14/06 eixiran publicats els llistats provisionals de noves habilitacions del Cos de Mestres. Recordeu que en en mateix termini d'habilitació, les persones pertanyents a les borses del 1986, 1989, 1993 i 1996, podien modificar la província o províncies de restricció.
En la Comissió de Seguiment de l'Acord d'Interins/es celebrada hui, la Conselleria ha informat sobre el procediment concret de RESTRICCIÓ PROVINCIAL per la resta del professorat interí amb serveis prestats de tots els cossos. Hi ha qüestions importants per aclarir i hi ha algunes coses que encara l'administració no ha decidit. Ací teniu l'explicació detallada del que us podem dir a hores d'ara:
Recordeu que la restricció provincial significa que no ens podran adjudicar d'ofici en una província que no tinguem seleccionada, però que nosaltres podrem triar qualsevol plaça del País Valencià.
Com a conseqüència de la denúncia de l'Acord d'Interins/es i del Decret Llei 1/2012 de retallades de la Generalitat, les vacants ja no són fins el 31 d'agost i tot el professorat interí amb vacant cessa el dia 30 de juny. Açò fa que totes les vacants siguen ara voluntàries, ja que la durada del nomenament s'equipara a la durada màxima d'una substitució.
El procediment concret d'adjudicació que se seguirà és el mateix del que es fa servir ara per les substitucions. Primer es fa una roda voluntària, on aniran adjudicant-se les places a qui les ha triat. Si hi ha alguna plaça que no ha triat ningú, s'adjudicarà d'ofici començant pel final de la llista. Les places a temps parcial i les itinerants només s'adjudicaran de manera voluntària i mai no d'ofici, ja que són voluntàries absolutes.
Aquest sistema d'adjudicació és el mateix que STEPV va proposar a la Conselleria en l'any 2007, ja que sempre hem defensat la voluntarietat d'elecció de les places i l'adjudicació d'ofici pel final de la borsa. Però no hem d'oblidar que s'ha adoptat aquest procediment a conseqüència de les retallades i que el professorat interí ha de pagar un preu molt alt per aquesta voluntarietat: ser acomiadat a data de 30 de juny. Nosaltres continuarem proposant la voluntarietat i la durada de vacant fins 31 d'agost.
El sindicat ha fet gestions específiques per aclarir la situació d'aquelles persones que són interines d'educació i, al mateix temps, funcionàries de carrera d'altres sectors de l'administració en excedència. Per favor, si és el vostre cas, poseu-vos en contacte amb el sindicat.
TERMINI Des de les 09.00 hores del dia de 2 juliol de 2012 fins a les 20.00 hores del dia 6 de juliol de 2012.
TERMINI Des de les 9.00 hores del dia 9 de juliol de 2012 fins a les 20 hores del dia 13 de juliol de 2012.
En les assemblees recents convocades per STEPV i l’Associació de Funcionariat Interí Docent (AFID) hem anunciat la convocatòria d'una reunió de professorat interí el pròxim dissabte 16 de juny a Gandia, per a constituir la Coordinadora de Professorat Interí (CPI), acordar accions a dur a terme davant la greu situació en què es veurà el col·lectiu per l'aplicació de tota la normativa de retallades (cessament el 30 de juny, augment de ràtios i d'horari...).
L'ordre del dia de la reunió serà el següent:
Dissabte 16 de juny, 10:30h.
Mancomunitat de Municipis de la Safor
Av. República Argentina, 28
Gandia
Moltes persones us vau registrar en la CPI quan la vam crear abans de Nadal, altres encara no ho heu fet. Si t'interessa formar-ne part i encara no t'has registrat, només has d’omplir el formulari que trobaràs en aquesta web.
En l'assemblea es va posar en context l'actual situació del professorat interí i es van donar instruccions dels procediments a seguir a partir del decret de retallades.
Posteriorment s'obre un torn obert de paraules i les persones hi mostren una gran participació, indignació i preocupació…
S'hi van acordar una sèrie de propostes: la convocatòria d'assemblees comarcals en la província d'Alacant per a la pròxima setmana, i valorar, en funció de l'assistència i la resposta del personal, les mesures a adoptar. Així mateix, es va acordar realitzar una gran difusió de la Coordinadora de Gandia perquè l'assistència siga massiva (s'estudia la possibilitat d'avançar-la però es valora que es pràcticament impossible).
Com ja us vam informar a l'inici del procés, està obert el termini perquè el professorat interí del COS DE MESTRES puga sol·licitar noves habilitacions i perquè les persones integrants de les borses del 1986, 1989, 1993 i 1996 puguen modificar la/es província/es que tenien consignades. Recordeu que el termini finalitza dilluns 28 de maig. Ací podeu descarregar-vos la convocatòria
Cal saber que en aquest procediment només poden modificar aquesta restricció les persones d'aquestes borses concretes, i només cal que facen la sol·licitud en cas que vullguen MODIFICAR la seua restricció provincial. Hem tingut consultes de persones d'aquestes borses que no estaven segures de quina era la restricció provincial que tenien. Per tal d'aclarir aquestos dubtes, ací teniu el link al llistat d'interins/es del Cos de Mestres del curs passat (publicat el 12/07/2011), on podreu comprovar quina/es província/es teniu restringides.
A banda d'aquest procés concret per a les borses concretes del 86, 89, 93 i 96, i en consonància amb l'Acord d'Interins/es, la resta de PROFESSORAT INTERÍ DEL COS DE MESTRES AMB SERVEIS PRESTATS, així com el PROFESSORAT INTERÍ DE LA RESTA DE COSSOS AMB SERVEIS PRESTATS, podrà FER LA SEUA RESTRICCIÓ PROVINCIAL en L'APLICACIÓ INFORMÀTICA DE LES ADJUDICACIONS DE JULIOL.
Des de l'STEPV s'interposaran accions legals contra els actes d'execució del Decret llei 1/2012, de 5 de gener, del Consell, de manera paral·lela amb aquelles que interposen els i les funcionàries interins/es afectades de forma individualitzada. A continuació trobareu quins són els tràmits a seguir.
Els serveis jurídics d'STEPV elaboraran les reclamacions i/o recursos.
Per fer-ho efectiu podeu personar-vos a les seus del sindicat a València, Castelló i Alacant, en l'horari d'atenció a l'afiliació amb cita prèvia. Per tal de donar resposta a totes les persones i col·lectius de personal interí que volen recòrrer a nivell individual i per reivindicar els diferents drets vulnerats per aplicació del decret-llei 1/2012, els SSJJ del STEPV informen de les següents qüestions consensuades: Presentar un recurs a nivell sindical davant de cada acte d'execució del decret-llei 1/2012 a mesura que vagen produint-se. Presentar recurs individual d'alçada contra cada acte d'execució del decret-llei. Una vegada interposat si transcorreguts tres mesos des de la interposició no hi ha resposta per part de l'administració es tindràn 6 mesos per interposar recurs contencios-administratiu davant del jutjat; si pel contrari hi ha resposa expresa per part de l'administració tindrem 2 mesos, des de la notificació de la resolució, per a interposar recurso contencios davant del jutjat.
Aquest acte d'impugnació serà gratuït en la via administrativa i en la via contencioso-administrativa tindrà un preu especial reduït de 50 euros per afiliat/da, fent-se aquest càrrec l'afiliació de les costes que pugueren ser interposades.
S'interposa recurs d'alçada davant la resolució de cessament. Termini de presentació: 1 mes des de l'ingrés de l’última nòmina.
Per altra part, el Sindicat ha convocat una reunió de tot el professorat interí per al proper dissabte 16 de juny de 2012.
Serveis Jurídics de l'STEPV-Iv
Aquesta vesprada han tingut lloc les concentracions convocades pels sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació per rebutjar la denúncia de l’acord d’interins i pressionar a l’administració perquè mantinga les condicions laborals i retributives que contempla l’acord.
Un centenar de docents interins s’han concentrat a les portes de la Conselleria d’Educació, un centenar més a Alacant i una cinquantena a Castelló en les respectives direccions territorials d’educació.
La pressió sindical ha aconseguit en les reunions mantingudes fins el moment amb l’administració que es modificara la postura inicial de Consellerisa respecte al cobrament de juliol i agost i respecte al cessament del professorat interí que no tinga docència directa a partir de l’1 de juny. Tanmateix, STEPV i AFID (Associació de Funcionaris Interins Docents) consideren que cal mantindre la pressió, tant en les reunions com en el carrer.
En el mateix sentit s’han posicionat les assemblees comarcals convocades aquesta setmana per aquests sindicats –STEPV i AFID- al llarg del País Valencià. A més, s’ha acordat crear una Coordinadora de Professorat Interí per a fer el seguiment de les negociacions però també per a plantejar altres qüestions que preocupen al professorat interí.
Aquest matí ha tingut lloc el grup de treball per a tractar la denúncia dels tres articles de l’acord de professorat interí que la Conselleria va imposar unilateralment el 23 de novembre.
STEPV ha mantingut la seua proposta que totes les vacants que responguen a la planificació educativa per tal de posar en marxa el curs tinguen nomenament fins al 31 d’agost, independentment de la data en què siguen adjudicades.
La Conselleria ha fet una última proposta d’abonar els mesos de juliol i agost al professorat que obtinga vacant en les tres primeres adjudicacions a partir de setembre i s’ha compromés, i aquesta és la novetat respecte a la proposta anterior, que aquestes tres primeres adjudicacions seran per cada cos i es produiran abans del 15 o del 31 d’octubre. La resta d’aspectes que pretenien modificar es retirarien, sempre i quan els sindicats accepten la proposta d’estiu i s’arribe a un nou acord.
La proposta referida al pagament de juliol i agost empitjora la situació anterior a l’acord, en què les vacants ofertades fins al 31 d’octubre tenien un nomenament fins al 31 d’agost, per això ha estat rebutjada pel sindicat.
STEPV traslladarà aquesta nova proposta a les assemblees de professorat interí que ha convocat aquesta vesprada arreu del País Valencià per informar de primera mà i recollir l’opinió del col·lectiu i les seues decisions sobre el desenvolament d’aquesta negociació.
Així mateix, el Sindicat manté les concentracions convocades per a demà a les 18h a València (Conselleria d’Educació), Alacant i Castelló (respectives Direccions Territorials).
Des del 21 de novembre, data en què la Conselleria va anunciar la seua pretensió de denuciar l'acord del personal interí, a penes un any després d'haver-lo signat, s'han celebrat un seguit de negociacions i mobilitzacions. Pots consultar l'estat actual de la qüestió en el següent cronograma.
Data | Tema | Proposta Conselleria | Posició STEPV |
---|---|---|---|
21-N | Convocatòria de Mesa Sectorial i Tècnica per al 23 de neovembre | Pretén denunciar tres articles i la Disposició Addicional 3ª de l’acord de prof. Interí i proposa una nova redacció mitjançant una ordre. | |
23-N | Mesa Sectorial i Tècnica | A partir de setembre no es paga a ningú l’estiu. Les adjudicacions seran periòdiques, no setmanals. Es cessarà o reduirà la jornada i retribucions a partir de l’1 de juny a qui es quede sense totes i part de les hores lectives. |
Rebuig de la denúncia i de la proposta de nova redacció dels articles denunciats. La pressió sindical força que Conselleria no impose l’ordre amb la nova redacció. |
24-N | Assemblees STEPV | STEPV convoca assemblees a Alacant, València i Castelló de professorat interí. Es rebutja frontalment la proposta de Conselleria i s’acorda pressionar l’administració per mantindre els guanys adquirits quant al cobrament de l’estiu. |
|
30-N | Concentracions | Els sindicats STEPV, CCOO i UGT convoquen concentracions a Alacant, Castelló i València de rebuig. | |
7-D | Mesa Tècnica | Cobrament de l'estiu: Conselleria modifica la proposta inicial i proposa que només cobren l’estiu qui tinga vacant en les tres primeres adjudicacions de setembre. | STEPV rebutja aquesta proposta. Empitjora la situació anterior a l'acord, quan el cobrament era fins el 31 d'octubre. |
Reducció de jornada o cessament l'1 de juny: Proposa ara que afecte al professorat de desdoblament en els cicles formatius d’FP. |
Inacceptable. A més, comportoria una segona retallada dels desdoblaments, després que el curs passat es reduïra els mòduls susceptibles de ser desdoblats. | ||
Definició de vacant d’inici de curs: Conselleria manté que les vacants d’inici de curs són les que s’oferten en els tres primers actes d’adjudicació de setembre. |
Aquestes vacants són totes les necessàries per a posar en marxa el curs i han d’estar previstes per planificació educativa a final de curs i, com a molt, a setembre. La resta de vacants són sobrevingudes (jubilacions, defuncions, excedències, etc.). Per tant, les que estan previstes per planificació han de cobrir-se fins al 31 d’agost. | ||
14-D | Grup de treball | ||
15-D | Concentracions | STEPV, CCOO, CSIF, ANPE i UGT convoquen noves concentracions a Alacant, Castelló i València pel manteniment de l’acord. |
STEPV considera inacceptable aquesta proposta i convoca assemblees la setmana que ve. També està treballant amb la resta de sindicats per a convocar concentracions de rebuig.
Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Tècnica que ha tractat la denúncia dels tres articles de l’acord de professorat interí que la Conselleria va imposar unilateralment la setmana passada i la nova redacció d’aquests articles.
La Conselleria ha modificat la seua postura inicial de no abonar els mesos de juliol i agost a qui s’adjudique a partir de l’1 de setembre i ha proposat d’allargar aquesta data fins a les tres primeres adjudicacions de setembre. Per a STEPV aquesta nova proposta és inacceptable igualment perquè no només empitjora l’actual acord (les vacants fins a 31 de desembre s’abonen fins el 31 d’agost) sinó que empitjora fins i tot la situació anterior a la de l’acord actual, en què totes les vacants adjudicades fins el 31 d’octubre tenien un nomenament fins al 31 d’agost.
També han modificat la seua postura inicial quant al cessament (o reducció de la seua jornada) del professorat que a 1 de juny es quede sense docència directa en els ensenyaments postobligatoris i han proposat que només afecte al professorat de desdoblament en els cicles formatius d’FP. Igualment, STEPV ha rebutjat aquesta nova proposta perquè comportoria una segona retallada dels desdoblaments (recordem que el curs passat la Conselleria va reduir considerablement el nombre de mòduls formatius susceptibles de ser desdoblats).
STEPV ha proposat que totes les vacants que responguen a la planificació educativa per tal de posar en marxa el curs tinguen nomenament fins al 31 d’agost, independentment de la data en què siguen adjudicades. L’objectiu d’aquesta proposta és que s’oferten totes les vacants en el mes de juliol i que, com a molt, en el mes de setembre s’adjudiquen aquelles que no es puguen tancar en la planificació anterior a l’estiu perquè depenen de les proves i de la matriculació de setembre, de l’autorització de cicles, etc.
La situació que es dóna any rere any en què apareixen vacants una vegada ha començat el curs, i en moltes ocasions mesos després, s’ha d’acabar. En tot cas, les vacants que puguen sorgir una vegada començat el curs només haurien d’estar motivades per causes sobrevingudes impossibles de planificar (jubilacions, defuncions, malalties de llarga durada, excedències, etc.).
Una vegada més, la pressió sindical ha aconseguit que la Conselleria no done per tancat el tema i impose els seus plantejaments. L’administració s’ha compromés a estudiar les propostes sindicals i donarà resposta el pròxim 14 de desembre en un grup de treball.
STEPV convocarà assemblees de professorat interí arreu del País Valencià la setmana que ve per informar de primera mà i recollir l’opinió del col·lectiu i les seues decisions sobre el desenvolament d’aquesta negociació.
Així mateix, el Sindicat està treballant amb la resta d’organitzacions sindicats per a convocar noves concentracions la setmana que ve, previsiblement dijous 15 a Alacant, València i Castelló.
La pressió sindical està rebaixant els postul·lats inicials de Conselleria que empitjoren greument les condicions laborals del professorat interí, però el Sindicat considera que aquesta pressió ha d'anar acompanyada de la mobilització del col·lectiu per tal de minimitzar al màxim les modificacions que pretén aplicar l’administració.
STEPV i AFID confien en què la pressió sindical unitària es mantinga per tal que qui resulte beneficiat del procés de negociació siga el professorat interí
Desenes de professors i professores interines han participat en les concentracions convocades per STEPV i AFID a Alacant i València en rebuig a la denúncia de l’acord de professorat interí i pressionar a l’administració per a mantindre els guanys adquirits del professorat interí quant al cobrament de l’estiu i la retirada de la resta de propostes que empitjoren les condicions laborals. La concentració també ha estat convocada per CCOO i UGT i a la qual s’ha sumat CSIF.
Recordem que la Conselleria ha denunciat tres articles i una disposició addicional de l’acord assolit ara fa un any i ha proposat una nova redacció d’aquests articles que representava un greu empitjorament de les condicions laborals del professorat interí, ja que implicava deixar de pagar els mesos d’estiu al professorat adjudicat a partir de l’1 de setembre i, en els ensenyaments no obligatoris, un canvi en la durada de la jornada laboral o en alguns casos el cessament del contracte en el mes de juny.
La pressió sindical unitària en la Mesa del passat 23 de novembre va aconseguir que la Conselleria no impose aquesta nova redacció i negocie aquests punts i altres de l’acord d’interí que proposen les organitzacions sindicals per a introduir millores en la pròxima mesa de negociació, que se celebrarà el proper dia 7 de desembre.
STEPV i AFID confien en què aquesta pressió sindical unitària es mantinga per part de tots els sindicats de la Mesa Sectorial per tal que qui resulte beneficiat del procés de negociació siga el professorat interí.
STEPV i AFID convocaran noves assemblees de professorat interí el dia 12 de desembre per informar del resultat de la Mesa i acordar les accions que es consideren oportunes.
STEPV s’oposa radicalment a les modificacions de l’acord i convocarà al professorat a mobilitzacions de rebuig
La Conselleria d’Educació acaba de convocar una Mesa Sectorial el proper dimecres 23 de novembre a les 17:30h per a denunciar parcialment l’acord de professorat interí, firmat precisament el 23 de novembre de fa un any, per la pròpia Conselleria i les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial d’Educació.
Mitja hora més tard, a les 18 hores del mateix 23 de novembre, se celebrarà una Mesa Tècnica per a negociar els articles que s’han denunciat prèviament i, com la Conselleria ja preveu que no s’arribarà a un acord, ha afegit un segon punt: la nova ordre que substituirà l’acord, i que regularà “determinats aspectes de les condicions laborals del professorat interí”.
L’esborrany enviat al Sindicat modifica greument les condicions laborals del professorat, perquè:
Aquest últim apartat afecta als ensenyaments no obligatoris (FP, Batxillerat, escoles oficials d’idiomes, etc) que deixen de fer docència en el mes de juny per realitzar altres tasques: proves de certificació, preparació proves d’accés a la universitat, cursos preparatoris per a les proves d’accés a cicles, pràctiques de Formació en Centres de Treball (FCT), etc.
STEPV s’oposa radicalment a aquesta greu modificació de les condicions laborals del professorat interí, màxim perjudicat per la política de retallades en ensenyament que el Govern Valencià està aplicant des de fa dos cursos.
Les úniques modificacions possibles de l’acord haurien d’estar encaminades a millorar-lo, tot impulsant un pla d’estabilitat del professorat interí, introduint la comarcalització i la voluntarietat en l’adjudicació de totes les places, tal com va proposar STEPV en les reunions de la Junta de Portaveus i en la Comissió de Seguiment de l’Acord d’Interins celebrades recentment.
STEPV denuncia l’actitud cínica de la Conselleria, que no ha informat en aquestes reunions de la intenció de liquidar l’acord d’interins i empitjorar les seues condicions laborals. És més, l’administració no s’ha esperat ni un sol dia després de les eleccions estatals per a aplicar una segona onada de retallades al professorat, tal com es temia el Sindicat.
STEPV convocarà assemblees de professorat interí per informar i proposar totes les mobilitzacions necessàries per tal de frenar aquesta nova retallada.
STEPV i l’Associació de Funcionariat Interí Docent (afid) hem creat la coordinadora de professorat interí. L’objectiu és reunir-nos regularment per comarques o agrupacions comarcals i coordinar-nos per fer el seguiment de l’acord de professorat interí, de totes les negociacions que us afecten i proposar millores. També per tractar altres qüestions que us concerneixen: seguiment de les vacants que s’ofereixen, horaris, tasques assignades, lloguers, transport, etc.
Per a participar en la Coordinadora només has d’omplir el formulari que trobaràs en aquesta web i et convocarem a les reunions periòdicament.
Concentració de personal interí a la Castelló, el quinze de desembre
Concentració de personal interí a la Conselleria d'Educació (València)