Per la consideració i dignificació de la tasca docent

Millora de les nostres condicions laborals, econòmiques i socials


 

A Canàries és possible allò que no ho és al País Valencià. 
Tots els sindicats convoquen 7 dies de vaga per l'homologació (20 abril, i 11, 21, 22, 23, 24 y 25 de maig). INFORMA'T

 

Último comunicado - Comité de Huelga:

"Bajo ningún concepto este Comité de Huelga va a admitir que la Consejería pretenda relacionar la diferencia retributiva que se debe abonar al profesorado en Canarias con el contenido del Estatuto de la Función Pública Docente , actualmente en proceso de negociación en Madrid.

 


COMUNICATS ANTERIORS

22/03/07. STEPV qualifica de burla al professorat les declaracions de Conselleria que condiciona el pagament de la descompensació salarial del professorat a un informe sobre la disponibilitat econòmica d'Hisenda. El Sindicat demana la intervenció del President Camps


14/03/07. Propostes davant de la negociació de les retribucions.


10/03/07. Què hem de negociar?


14/03/07. El Secretariat Nacional del STEPV-Iv es reuneix hui per valorar l'estat de les negociacions a l'ensenyament públic i per concretar les noves mobilitzacions al sector.


08/03/07. Reunió de la Mesa Sectorial per tractar el Pla Concilia


06/03/07. STEPV-Iv exigeix a l'Administració Educativa una resposta positiva a les reivindicacions del sector.


05/03/07. 3000 persones es concentren a Alacant, Castelló i València el 5 de març. La negociació i la mobilització continua. Galeria de fotografies


20/02/07. Educació no presenta cap oferta per millorar les retribucions del professorsat.
STEPV-Iv manté les mobilitzacions.


20/02/07. La Mesa Sectorial sobre retribucions acaba sense que l’Administració faça cap proposta concreta per millorar les condicions laborals, socials i econòmiques del professorat valencià


16/02/07. Un centenar de delegats i delegades es concentren davant la Generalitat


09/02/07. La reunió preparatòria de la Mesa Sectorial no aporta cap avanç a la negociació


27/01/07. El Consell Nacional de l'STEPV-Iv ha acordat iniciar un procés de mobilitzacions a l'ensenyament públic. 


 []

02/10/07. La reunió urgent de les parts firmants de l’acord retributiu de 8 de maig constata improvisació, incompliments i mancances.
L’STEPV-Iv, sindicat majoritari del sector d’ensenyament públic, ha estat exclós dela reunió


  
 

Per un acord per a tot el professorat

No firmem un acord incomplet, insuficient i injust

Crònica d'una negociació inacabada

Les reivindicacions que no estan en l'acord


Manifesta el teu desacord amb el document firmat (document en pdf)

en valencià    -     en castellano


Més de mil persones tornen a concentrar-se per a denunciar un acord incomplet, insuficient i injust i per a exigir una negociació que contemple les reivindicacions de tot a tot el professorat de l'ensenyament públic


STEPV no firma l’acord sobre retribucions
No firmem un document incomplet i insuficient que no compta amb el suport del professorat valencià.
Continuarem exigint un acord per a tot el professorat

El Sindicat substitueix la vaga del 10 de maig per les 3 CONCENTRACIONS del Dijous 10 maig, 18,30 hores. Alacant: Delegació del Consell. Avgda. Gadea  Castelló: Direcció Territorial. Av. Mar València: Palau Generalitat. Pl. Manises


Presentada la proposta d'acord redactada per Conselleria (vesprada dilluns 7 maig)


STEPV-Iv espera que la Conselleria d'Educació conteste a la seua darrera oferta.
El Sindicat contesta al Secretari d'Educació que la única utlització partidista de l'ensenyament la fa la mateixa Conselleria.


Mesa Sectorial d’Educació. 3 maig 2007
Última oferta de Conselleria -acceptada per algunes organitzacions- i contraoferta del Sindicat
Convocatòria d'assemblees 7 de maig


STEPV-Iv manté la convocatòria de vaga per al dia 10 de maig


L'Estat de la negociació després de la Mesa de 26 abril. STEPV-Iv valora com insuficient i incompleta la nova proposta presentada per Educació.
   descarrega els fulls informatius


Convocades assemblees per valorar les propostes


Convocatòria de vaga per al 10 de maig


Hui, dijous 26 d'abril, a les 17.30 hores, està convocada una Mesa Sectorial d'Educació per negociar les retribucions del professorat valencià, així com altres aspectes laborals.


La convocatòria de vaga feta per l'STEPV-Iv per al proper dia 10 de maig dóna els seus primers fruïts. Convocada la Mesa del Pla Concilia


Informació negociacions - Mesa 18 abril
Una millor oferta que encara és insuficient


El sindicat convoca assemblees els dies 17, 18 i 19 d'abril


Conselleria desconvoca, unilateralment, la Mesa Sectorial d’Educació que havia de negociar les condicions laborals, socials i econòmiques del professorat valencià.


Informe Mesa Sectorial 3 d'abril: 
oferta de la conselleria sobre retribucions del professorat



Serveis mínims. Regulació. Hem d'avisar?


La VAGA i la unitat sindical


La Conselleria d’Educació anuncia la convocatòria d'una Mesa Sectorial d’Educació per dimarts 3 d’abril. STEPV-Iv manté la convocatòria de vaga.


Per què fem VAGA? Respostes      -     descarregar document en pdf

Plataforma, estat de la negociació, taules retributives comparades...


¿Por qué hacemos HUELGA? Respuestas    -    documento en pdf

Plataforma, estado de la negociación, tablas retributivas comparadas...


Quadres comparatius retribucions


Carta a les famílies explicant els motius      -      En castellano


Duros a Quatre pessetes. El complement específic no augmenta el 2%


 

 
 

 

 

La reunió urgent de les parts firmants de l’acord retributiu de 8 de maig constata improvisació, incompliments i mancances.

L’STEPV-Iv, sindicat majoritari del sector d’ensenyament públic, ha estat exclós dela reunió

La reunió urgent de la comissió de seguiment de l’acord retributiu de 8 de maig firmat entre la Conselleria d’Educació i alguns sindicats docents –a excepció d’STEPV-Iv, sindicat majoritari del sector–, escenifica la feblesa d’una firma que només buscava tancar un conflicte davant les eleccions autonòmiques.

El sindicat, des del primer moment va denunciar que aquest no era l’acord que necessitava el professorat valencià perquè, a més de no equipar-nos amb la resta de professorat d’altres autonomies, només servia per que la Generalitat no assumirà els seus compromisos de negociació i tinguera una eixida còmoda abans de les eleccions autonòmiques.

STEPV-Iv, afirma que l’acord és injust, insuficient i incomplet: injust perquè constata els incompliments d’altres acords (plantilles d’infantil, plantilles de formació professional), insuficent perquè només cobrarà l’augment retibutiu complet un 10% del professorat, i incomplet, perquè no arreplega compromisos concrets en temes com la jornada continuada o el professorat interí.

La reunió urgent de hui constata l’incompliment sistemàtic: encara no s’ha publicat el Decret de Permisos i Llicències del Professorat, no s’ha negociat un nou pacte sobre professorat interí, i ara, no s’ha pagat el primer termini perquè la Conselleria d’Educació, després de 4 mesos, encara no l’ha dut al Ple del Consell per a la seua aprovació. Açò fa evident la importància que li va donar l’administració a la firma.

El sindicat afirma que la gravetat dels incompliments fan necessària la convocatòria immediata de la Mesa Sectorial d’Educació, on està representat tot el professorat, per establir un calendari de negociació que priortze temes com:

- Nou acord retributiu per a tot el professorat valencià que supose una veritable homologació. Negociació de les noves classificacions dels centres i de les retribucions dels càrrecs unipersonals.
- Regulació de la jornada continuada i autonomia dels centres mitjançant una norma que possibilite que la comunitat educativa puga decidir el model de jornada escolar del seu centre.
- Nou Acord de professorat interí: comarcalització de les substitucions i de les vacants, cobrament de sexennis, estabilitat, manteniment dels actes d’adjudicació presencials. Oferta d’ocupació pública 2008. Tribunals d’oposició. Pagament immediat dels triennis.
- Negociació d'un Pla Integral de Convivència Escolar que contemple mesures per millorar-la.
- Compliment dels acords de la Comissió Sectorial de Salut Laboral de juliol de 2006, encaminats a l'aplicació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.
- Retirada de l’Ordre de concerts Batxillerats. Manteniment dels grups i la plantilla de professorat dels IES públics. Catalogació Lingüística dels centres de secundària.

- Publicació del Decret de Permisos i Llicències. Negociació del Pla Concilia. Convocatòria de les Llicències per estudis.
- Negociació de la normativa necessària i millora les condicions laborals de tot el professorat, tot contemplant les particularitats dels centres específics d’educació especial, Escoles Oficials d’Idiomes, Conservatoris, Escoles d’Art i Superior de Disseny, Formació Professional, etc.

STEPV-Iv espera que l’administració educativa siga sensible a les demandes del professorat i convoque immediatament totes reunions on estiga representat tot el professorat i no només una part, en cas contrari estudiarà la possibilitat de convocar mesures de pressió i de recòrrer davant dels tribunals de justícia la seua marginació de les negociacions.

València, 02 d’octubre de 2007


-
 

Per un acord per a tot el professorat

   
 

No firmem un acord incomplet, insuficient i injust

   
   

Calia recuperar la força de la mobilització. La negociació, sense el suport del professorat, no serveix per avançar en la millora de les nostres condicions laborals, econòmiques i socials.
Amb la vostra participació, s’ha obert una nova dinàmica. Tu l’has feta possible.

·· Si has fet vaga, gràcies.
·· Si, tot i voler fer vaga, has estat de serveis mínims, gràcies.
·· Si has estat a les concentracions, gràcies.
·· Si has estat a la manifestació, gràcies.
·· Si has participat a les assemblees, gràcies.
·· Si has convocat assemblees al teu centre per informar el professorat, gràcies.
·· Si has repartit la informació i has provocat el debat, gràcies.
·· Si has visitat la web i has seguit el dia a dia de la negociació, gràcies.
·· Si ens has telefonat o ens has enviat un missatge per dir-nos que anàrem al teu 
centre, gràcies.
·· Si eres afiliat a algun dels sindicats 
convocants, gràcies, perquè amb la teua quota hem editat papers, hem fet anuncis de premsa, has facilitat el desplaçament als centres, hem mantingut la web, hem fet enviaments... Nosaltres no tenim més ajut que el que tu ens proporciones.
·· Si has participat en el procés i eres afiliat d’altres sindicats que no convocaven la 
mobilització, gràcies, has contribuit a 
mantindre viu l’espèrit del sindicalisme.
·· Si en algun moment has estat dins 
d'aquesta història, gràcies, perquè l'acord, encara que incomplet i insuficient, és teu. 
·· No deixes que ningú se l'apropie.

 

    
   
 

No firmem un document incomplet i insuficient

    
   

El 8 de maig de 2007 es va signar un acord entre algunes organtizacions sindicals i la Conselleria d'Educació. L'acord, que va ser anunciat amb tabalets i dolçaines, amb foto i cares de felicitat incloses, com un "acord històric", no és l'acord que necessita el professorat i el sistema educatiu valencià. Al contrari és insuficient, injust i incomplet.

Molt abans, el 15 de febrer de 2005 es signava un document -el protocol de negociació- entre tots els sindicats i de la Conselleria d'Educació que volia ser una eina per desbloquejar una negociació en via morta. La valoració de la negociació d'aquest període no pot ser positiva. Només quatre temes han acabat amb acord. Dos d’ells (plantilles d'educació i salut laboral) s'han incomplit sistemàticament. De la resta de temes ni parlar-ne.
En aquest context d'incompliments i de paràlisi, el Sindicat va presentar, en el mes de gener, una proposta unitària a la resta de les organitzacions sindicals representatives del sector de cara a forçar l'Administració a arribar a un acord que millorara la situació. Aquestes organitzacions sindicals no ho van acceptar. Malgrat açò, hem continuat insistint, en nombroses ocasions, en la possiblitat d'arribar-hi. Per exemple, convocant reunions unitàries, com el 20 de febrer o el 23 d'abril. Ara, amb la signatura de l'acord, s'han fet palesos els veritables motius de la seua negativa.

Quines eren les nostres reivindicacions?

En concret, la negociació de les mesures per la convivència en els centres educatius, les mesures de conciliació de la vida laboral i personal, la regulació de la jornada continuada i del calendari escolar, la millora de la gestió de les borses de treball i de les condicions laborals del professorat interí i l'homologació retributiva del professorat. També el compliment dels acords signats (seguretat i salut laboral i plantilles d'educació infantil) i la signatura de l'acord de plantilles de formació professional.
L'Administració valenciana ha tingut 28 mesos per a negociar tots aquests aspectes laborals. No ho ha fet. Només després de les concentracions, manifestacions i de la vaga massiva del passat 29 de març va acceptar de presentar un primera proposta retributiva. La vaga proposada per STEPV-Iv, CGT-CAT i el sindicat de professorat interí AFID-CV va ser convocada a soles a causa de la negativa de la resta de les organitzacions sindicals a fer-ho conjuntament. Malgrat la seua actitud desmobilitzadora, una gran part del professorat valencià va seguir la vaga i es va manifestar pels carrers de València. La vaga va obrir el camí de la negociació. Gràcies a la pressió dels vaguistes i de les persones que no pogueren fer la vaga per estar cobrint els serveis mínims, l'Administració es va veure obligada a asseure's a negociar. Sense aquesta pressió, ara no hi hauria cap acord. Però l'actitud de feblesa i entreguisme d'algunes organitzacions sindicals ha impedit que l'acord fóra millor. Des del primer moment van renunciar a pressionar i defendre els interessos de les treballadores i treballadors i van fer costat a l'Administració educativa.

Per altra banda, mentre el Sindicat defenia un augment lineal, per als 53.000 professors i professores, i que tots els temes de la plataforma es negociaren, altres sindicats advocaven per aprofundir en la divisió salarial i renunciaven a compromisos reals. Això va posar les coses fàcils a l'Administració. Tenia el suport de cinc sindicats per a fer el que volguera. I així ha passat. Les negociacions dels dies 3, 18 i 26 d'abril i del 3 de maig han conclòs en un acord que destina 87 milions d'euros al complement específic, el que cobrem tots, 47 milions d'euros als sexennis i 15 als càrrecs directius (sense concretar com es repartiran ni si les seccions o els centres de FPA hi estan inclosos). Com es veu, existeix una desproporció entre els diners que es destinen al complement específic i el que va a parar als sexennis. És una aposta compartida per l'Administració i els sindicats signants per crear més divisions salarials, per anar en contra d'un model educatiu i de treball cooperatiu i democràtic. És avançar en les línies del que es pretén fer amb el futur Estatut del Professorat que s'ha de negociar amb el Ministeri d'Educació i que preveu substituir els sexennis per graus. Tampoc no és cert que serem el professorat millor pagat de l'Estat, ni que millorararem la nostra posició en la taula comparativa de les retribucions. No menys de 5 comunitats autònomes ens superaran i potser seran moltes més perquè al País Valencia no hi haurà revisió retributiva fins al setembre de 2009.

Però, a més, els temes que s'incorporen a l'acord no són suficients. L'acord diu que es complirà l'acord de plantilles d'educació infantil. Només faltaria que no ho fera quan ja s'ha incomplit un termini de la seua aplicació. També es diu que es negociara un nou acord de professorat interí que estarà en vigor el curs vinent. Doncs bé, la negociació d'aquest acord hauria d'haver estat acabada el 31 de març de 2006! Sobre el personal interí no es diu si cobraran o no sexennis, ni tampoc si homologaran les seues retribucions amb les de Catalunya. Que fàcil li li ho han posat a l'Administració!

Les plantilles de Formació Professional diuen que les publicaran en el DOCV quan havien d'estar publicades fa 6 anys!
El pla Concilia es queda només en una revisió del decret de permisos i llicències.
Respecte a la seguretat i salut laboral, tots els sindicats hem denunciat l'Administració davant de la Inspecció de Treball per no complir ni la llei de riscos laborals ni l'acord de juliol de 2006 sobre seguretat laboral. Ara, per adornar l'acord, se signa un document que té molta palla i poc de gra.

Tampoc no existeix cap referència a la jornada continuada. L'Administració ha dit que no pensava signar cap document sobre jornada i que tractaria l'assumpte després de les eleccions autonòmiques. Algú s'ho creu? Nosaltres no. Si ara, amb una contesa electoral a prop, no s'avenen a parlar-ne, quines garanties tenim que ho facen en el futur? Si tan important era aquest tema per algunes organitzacions sindicals que han estat fent cursos i projectes, criticant a tothom pel tema i fent una bona campanya publicitària, com justifiquen que no hi haja cap referència en el text de l'acord. Ara diran al professorat que no era el moment, que ja ho faran després de les eleccions, que... tot excuses. Nosaltres anunciem, ara i ací, que no pararem de treballar fins a aconseguir-ne la regulació.

Però n'hi ha més. Moltes declaracions del conseller, però cap referència en l'acord a la convivència en els centres. Ara ningú no se'n recorda, dels problemes que hi ha.

Molts oblits, però del que no s'han oblidat d'incloure-hi és de la creació d'una comissió de seguiment per a excloure'n l'STEPV-Iv.

La conclusió és clara i diàfana, l'acord és insuficient i incomplet, deixa les mans lliures a l'Administració i suposa una renúncia a millorar les condicions laborals del professorat. A més, tot açò sense haver-ho consultat en cap moment.

El Sindicat, però, continuarà lluitant per un acord per a totes i tots. Gràcies per la vostra col·laboració i pel vostre suport. Malgrat tot, entre totes i tots ho aconseguirem.

 

 
 

Crònica d'una negociació inacabada

   
 

Febrer de 2005. El protocol de negociació

A iniciativa de l'STEPV-Iv tots els sindicats de la Mesa Sectorial d'Educació vam firmar el protocol de negociació amb l'objectiu d’abordar la negociació de manera temporitzada i global.

Febrer de 2007. Plataforma reivindicativa

Al llarg de tot el procés de negociació, el sindicat va denunciar la falta de compromisos concrets, l'incompliment reiterat de molts temes o l'ajornament indefinit d'altres.

Alguns temes es van desbloquejar parcialment, amb incompliments reiterats: acord de plantilles d'Infantil (incomplit i recuperat ara), publicació de l'acord de plantilles FP (incomplit i recuperat ara), decret de funció directiva (publicat tard i en pitjors condicions que en altres comunitats), centres de FPA (aplicat un any més tard del que s'havia acordat), ofertes d'ocupació pública (publicades sempre sense el suport majoritari de la mesa), i ordre per a l'atenció domiciliària i hospitalària (publicat sense el suport de cap sindicat).

Altres temes es van enquistar sense avançar: professorat interí; criteris de creació i supressió d'unitats en els centres de secundària, catalogació lingüística, xarxa de CEFIRES; formació permanent. Altres hi figuren una vegada i es perden en l'oblit: llicències per estudis; itineràncies; majors de 55 anys; ensenyament d'idiomes...
I altres ni tan sols van a la mesa, com el calendari escolar i la jornada, modificació dels reglaments orgànics i funcionals, ensenyaments especialitzats: plantilles i provisió, inspecció educativa, revisió de l'ordre que regula les necessitats de compensació educativa, defensa jurídica i responsabilitat civil, mesures per a la igualtat de gènere, reglaments orgànics i funcionals d'Ed. especial i ensenyaments de règim especial, plantilles de centres rurals i centres d'Ed. especial i plantilles de PAS.

Pel gener de 2007, el Consell Nacional de l'STEPV-Iv, després de concloure que calia donar un impuls a la negociació i que l'única eixida era la mobilització, elabora una plataforma reivindicativa amb els temes que calia prioritzar abans de les eleccions autonòmiques.

 

   
  16 de febrer de 2007
Un centenar de delegats i delegades de l'STEPV-Iv, CGT-CAT i AFID-CV es concentren davant el Palau de la Generalitat per exigir la negociació. El sindicat proposa concentracions per al 5 de març a Alacant, Castelló i València; noves assemblees i concentracions al mesos de març i abril, i una proposta de jornades de vaga per al final de mesos de març i abril.

20 de febrer
La reunió de la Mesa Sectorial sobre retribucions acaba sense que l'Administració faça cap proposta. El Sindicat exigeix el compliment del Protocol de Negociació en tots els seus termes, incloent-hi la regulació de la jornada continuada o la salut laboral.

Reunió 28 de febrer
L'Administració es limita a preguntar per les propostes sindicals. 

5 de març
Vora 3.000 persones es concentren a Alacant, Castelló i València. 

13 de març
El Secretariat del STEPV-Iv es reuneix per valorar la negociació.

22 de març
STEPV qualifica de burla al professorat les declaracions de la Conselleria que condiciona el pagament de la descompensació salarial a un informe sobre la disponibilitat econòmica d'Hisenda i demana la intervenció del president Camps.

25 de març. La vaga i la unitat sindical
El Sindicat intenta arribar a acords amb la resta de sindicats. Convoca reunions i manté contactes personals i telefònics. Alguns sindicats no accepten ni assistir a les reunions conjuntes. El Sindicat declara que la negativa a adoptar posicions comunes entre tots els sindicats no pot convertir-se en una coartada per a no fer res i, assumint la seua representativitat en el sector, decideix impulsar la negociació i, ara, la mobilització.
27 de març. STEPV-Iv manté la convocatòria de vaga.
La Conselleria anuncia la convocatòria d'una Mesa Sectorial per al 3 d'abril. El Sindicat declara que l'anunci de la convocatòria de la mesa no es una garantia suficient per a replantejar-se les mobilitzacions si no s'acompanya amb propostes i adverteix que no acceptarà cap proposta que no situe el professorat valencià entre els millors pagats de l'Estat o que no aborde el conjunt dels temes que es reivindiquen. 

29 de març. Vaga 
La vaga és un èxit de participació. El 60% hi participa. A Alacant més del 70%, a Castelló entre el 50/60% i a València el 57%. En la manifestació participen més de 8.000 persones.

Reunió 3 d'abril
El seguiment massiu de la vaga serveix per a desbloquejar la negociació i obliga a Educació, per primera vegada, a presentar una proposta retributiva concreta, que no estava prevista amb anterioritat. L'Administració no presenta cap proposta sobre la resta de temes i convoca una nova reunió per al 12 d'abril. 

11 d'abril
La Conselleria desconvoca, unilateralment, la Mesa Sectorial i l'ajorna fins al dimecres 18. Aquesta manera d'actuar no és nova en el procés negociador i la Conselleria torna al que fins llavors era habitual. El Sindicat convoca assemblees per als dies 17, 18 i 19 d'abril.

18 d'abril. Una oferta millor, però que encara és insuficient
El Sindicat insisteix que cal fer un major esforç en el complement específic, que es el que cobra tot el professorat i el que compta per a les pagues extres (els sexennis no ho fan) i considera un avanç que l'Administració es comprometa a complir l'acord d'educació infantil (2005), a signar l'acord de plantilles de formació professional (2002) i a crear els 16 llocs de treball dels serveis de prevenció pendents (2005).
Ara bé, es continua sense desbloquejar la situació de la resta de temes. La Conselleria convoca a una nova reunió per al 26 d'abril.

25 d'abril
El Sindicat anuncia que ha convocat una vaga per al 10 de maig. L'Administració convoca de manera urgent la una reunió sobre el pla Concilia.

26 d'abril
El Sindicat no està d'acord amb la darrera proposta retributiva, manté la convocatòria de vaga i denuncia que la Conselleria només vol tancar un acord retributiu, ignorant la resta de temes. 

3 de maig
Tots el sindicats donen suport a l'última oferta de l'Administració. STEPV-Iv, intentant fer un últim esforç de negociació que reculla totes les posicions sindicals, presenta una contraoferta centrada -en la vessant retributiva- en la reducció dels terminis de pagament i de la revisió de l'acord que sorprenentment no obté el suport de cap sindicat. La Conselleria es compromet a contestar a l'STEPV abans de la Mesa del 8 de maig, però la resta de sindicats convoquen una roda de premsa el dia 4 per anunciar que accepten la proposta de la Conselleria, cosa que afavoreix la negativa de la Conselleria a admetre la contrapoposta de l'STEPV-Iv. Inceïble.

7 de maig
Presentada la proposta d'acord redactada per la Conselleria. Només l'STEPV-Iv la fa pública en la seua web perquè el professorat en prenguera coneixement. Les assemblees d'aquest mateix dia rebutgen la proposta de l'Administració.

8 de maig de 2007
Els sindicats, FE-CCOO-PV, ANPE, FETE-UGT, CSI-CSIF i CEMSATSE signen la proposta definitiva presentada, però no figura allò que havien anunciat en relació a un "nou marc legal per a l'establiment de jornada i calendari". La firma de l'acord es fa fora de la Mesa Sectorial per evitar que l'STEPV-Iv hi siga present.
El Sindicat, després de valorar el que havien dit les assemblees, transforma la vaga en concentracions a Alacant, València i Castelló per expressar el rebuig del professorat al document firmat i continuar treballant per un millor acord per a tot el professorat.

 

   
 

Les reivindicacions que no estan en l'acord

   
 

Seguretat i Salut laboral

La Conselleria d'Educació no compleix lleis ni acords. Està pendent l’elaboració dels plans triennals de gestió, de formació i d'emergència i autoprotecció escolar, coordinació de la prevenció, vigilància de la salut, adaptació i canvi de llocs de treball, provisió completa dels Serveis de Prevenció... El nou acord només recull una mínima part.

Jornada 

Reivindiquem la regulació de nous models de jornada mitjançant una norma que possibilite que la comunitat educativa puga decidir el model de jornada escolar del seu centre, incloent-hi la continuada. 

Professorat interí 

La millora de l'acord del professorat interí i de la gestió de les borses de treball per fer més àgils les substitucions del professorat en situació de baixa passen, després de mesos de negociació en multitud de comisions tècniques, a millor vida. El mateix dimarts 8 han afegit en el document signat que negociaran un nou acord. Com? Igual que fins ara?

Convivència Escolar 

Cap compromís (ni retòric) de negociar un Pla Integral de Convivència que contemple mesures reals per millorar-la. Cap referència a la reducció de les ràtios, la potenciació de l'acció tutorial, la dotació de més personal per als departaments d'orientació, l'aplicació de plans de convivència, l'elaboració d'estratègies i protocols conjunts davant les diverses situacions que es poden produir (agressions, accidents...), la regulació i aplicació de la defensa jurídica del professorat, la col.laboració de les diferents administracions i la participació de la Comunitat Educativa en el Observatori de la Violència. 

Conciliació de la vida laboral i personal 

El Sindicat va demanar, en la reunió del dia 26 d'abril, l'aplicació del decret de permisos i llicències que s'està aplicant a la resta del personal de la Generalitat Valenciana. A més, vam demanar la negociació d'un veritable Pla Concilia. L'Administració va presentar un document que només és la modificació del decret de permisos i llicències i poca cosa més. 

 

   
 

Per un acord per a tot el professorat

 

“Si dos persones fan el mateix treball, 
per què han de tindre diferent salari?”

 
     

Qui cobrarà?

Quan el dia 1 de gener de 2010 finalitze l'aplicació de
l'acord, només el 10% del professorat en cobrarà la
totalitat. Observeu la distribució del professorat:

Cinqué sexenni 10% del total de professorat
Quart sexenni 22%
Tercer sexenni 36%
Segon sexenni 49%
Primer sexenni 62%
Cap sexenni 38%


Què cobrarà el professorat?

S'ha anunciat que amb aquest acord ens homologuem a les retribucions de comunitats com Catalunya.

Tanmateix no es diu que a Catalunya l'acord conclou al final de 2008 i ací conclou al final de 2009, raó per la qual tornarem arrere.

Tampoc es diu que una persona amb 5 sexennis (la millor pagada de l'acord) hauria cobrat a Catalunya fins al gener de 2010, 5.527 € més.

Tampoc no es diu que, malgrat que s'ha optat per fer un augment no lineal, que poguera cobrar tot el professorat i que s'ha optat per la diferenciació salarial, no s'incorporen altres quantitats que cobren a Catalunya en el tram dels específics.

I també s’han oblidat de dir que a Catalunya el professorat interí que reuneix les condicions cobrarà l'equivalent als dos primers sexennis i a partir de 2008, el tercer.

I tampoc que la part dels sexennis no es cobra en les pagues extres.

I tampoc…

De veritat que l'acord:
"Es un acuerdo histórico y muy ventajoso para los docentes valencianos, ya que sus condiciones les sitúan a la vanguardia de España en materia retributiva", com afirma el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora.
O, com afirmen els sindicats firmants, que l'acord:
"Ha sido el mejor posible."
"Nos situará en primera posición cuando se acabe de implantar."
"Acaba con la deshomologación salarial."
"Cierra un ciclo de negociación iniciado en febrero de 2005."

 

Si hi ha un acord retributiu és gràcies a la mobilització del professorat

La concentració del 16 de febrer davant el Palau de a Generalitat, les concentracions del 5 de març a Alacant, Castelló i València, la vaga del passat 29 de març de 2007 han obligat a la Conselleria a seure's a negociar com no havia estat possible en 28 mesos de negociació.

L’augment retributiu és insuficient, mal distribuït i injust

La quantia de Complement Específic continua allunyada de les comunitats autònomes capdavanteres en l’estat espanyol, els terminis continuen essent massa llargs i la globalitat de l’oferta econòmica només beneficia el 10% del professorat. Algunes comunitats autònomes continuen estant millor pagades i en relació a d’altres, quan l’acord finalitze la diferència haurà tornat a eixamplar-se.
La resta de temes, tan importants com els retributius, no estan contemplats en l’acord de manera satisfactòria (salut i seguretat en el trebal, jornada continuada i calendari, millora de les borses de treball i de les condicions laborals del professorat interí i mesures per millorar la convivència en els centres de treball).

Els sindicats signants no han tingut en compte les demandes del professorat

El Sindicat lamenta que altres forces sindicals no s’hagen sumat a la pressió exercida pel professorat. Al contrari del que ha passat en la resta de sectors dependents de la Generalitat (Administració del Consell, Justícia, Sanitat, Administració Local…) o en altres comunitats autònomes, s’han negat a participar en la mobilització i han intentat frenar les iniciatives reivindicatives.

Les mobilitzacions no s’aturen amb la signatura de l’acord

La signatura de l’acord no tanca cap reivindicació. STEPV-Iv continuarà –amb la participació de tot el professorat- insistint en la consecució d’un acord que contemple tot el professorat valencià i promourà les accions que calga per reconduir l’actual situació.

Informació, transparència,consulta, reivindicació i mobilització

En definitiva, els propers mesos mantindrem la línia de treball que hem dut endavant des de sempre: informació transparent, puntual i directa al professorat; consulta de les decisions a prendre en assemblea; reivindicació de millores de les condicions laborals del professorat i de l’ensenyament públic; mobilitzacions quan calga per fer sentir la veu del professorat. 
   
   

 

 

Més de mil persones tornen a concentrar-se per a denunciar un acord incomplet, insuficient i injust i per a exigir una negociació que contemple les reivindicacions de tot a tot el professorat de l'ensenyament públic

Manifesta el teu desacord amb
el document firmat (document en pdf)

Més de mil persones de l'ensenyament públic han tornat a concentrar-se a Alacant (Delegació del Consell), Castelló (D. Territorial Educació) i València (Palau Generalitat) per a manifestar la seua disconformitat amb el recent acord signat per la Conselleria d'Educació i alguns sindicats per considerar-lo injust -perquè no afecta al conjunt del professorat valencià-, incomplet -perquè no compromet a l'administració educativa en temes que estava obligada a negociar per la signatura del protocol de 2005 -jornada, professorat interí, salut laboral…-, i insuficient -perquè econòmicament no ens equipara a les Comunitats Autònomes capdavanteres de l'estat espanyol ni a la de Catalunya, utilitzada com referent al llarg de la negociació.

A València, una delegació sindical s'ha entrevistat amb responsables de la Generalitat per a comunicar-los que l'acord signat és paper banyat i que no conta amb el suport dels treballadors i treballadores del sector ni tampoc del STEPV, sindicat majoritari de l'el ensenyament.

La negociació s'ha tancat en fals, amb un acord que ignora la majoria de les reivindicacions del sector i que, en la seua part retributiva no reconeix, per igual, l'esforç i la dedicació de tot el professorat ja que, quan en 2010 acabe la seua implantació, la totalitat de les quantitats signades només les haurà cobrat el 10% de la plantilla.

El sindicat continuarà exigint un acord que contemple a tot el professorat i a totes les reivindicacions que es vénen negociant infructuosament des de fa 28 mesos i de les quals havia un compromís de negociació que ara s'ha esvaït.

La plataforma reivindicativa contínua vigent i es concreta en:

- un acord salarial per a tot el professorat que supose una veritable homologació retributiva.
- la regulació de la jornada continuada,
- les mesures per a la convivència en els centres educatius,
- un veritable pla concilia,
- la millora de la gestió de les borses de treball i de les condicions de treball del professorat interí
- i el compliment de l'acord de salut i seguretat laboral.

Finalment, STEPV insisteix que continuarà exigint la negociació de tots els temes, que acompanyarà amb mesures de pressió, després de les eleccions autonòmiques, en aquest curs i al llarg del pròxim.

València 10 de maig de 2007 

 


 

 

STEPV-Iv no signa l’acord sobre retribucions.

No firmem un document incomplet i insuficient que no compta amb el suport del professorat valencià.

Continuarem exigint un acord per a tot el professorat

El Sindicat substitueix la vaga del 10 de maig per les 3 
CONCENTRACIONS del Dijous 10 maig, 18,30 hores
Alacant: Delegació del Consell. Avgda. Gadea 
Castelló: Direcció Territorial. Av. Mar
València: Palau Generalitat. Pl. Manises

descarrega l'acord firmat (pdf)

descarrega el cartell de la concentració   A3     A4

STEPV-Iv no ha signat l’acord sobre retribucions del professorat en considerar l’oferta de Conselleria insuficient i incompleta. El Sindicat considera que aquesta proposta no respon a la plataforma reivindicativa per la qual el professorat valencià va fer vaga i va eixir al carrer en les darreres setmanes. La resta de sindicats de la Mesa si han considerat en considerar satisfactori l’acord.

La quantia del Complement Específic continua allunyada de les comunitats autònomes capdavanters en l’Estat Espanyol, els terminis continuen essent massa llargs i la globalitat de l’oferta econòmica només beneficiarà el 10% del professorat. El professorat valencià no estarà entre els millors pagats de l’Estat. De fet ,algunes Comunitats Autònomes continuen estant millor pagades i en relació a altres, quan l’acord finalitze la diferència haurà tornat a eixamplar-se.

La resta de temes, tan importants com els retributius, no estan contemplats en l’acord de manera satisfactoria. 

Per ser satisfactori l’acord, a més de contemplar salarialment tot el professorat i no només una part d’ell, hauria de contindre respostes i compromisos concrets en temes com: salut i seguretat en el treball, jornada continuada i calendari, millora de les borses de treball i de les condicions del professorat interí o mesures per millorar la convivència en els centres de treball. 

Les assemblees convocades pel Sindicat han valorat negativament l’acord i l’han considerat com un acord clarament insuficient que no dóna resposta a les seues demandes. 

En tot cas, el Sindicat considera que aquest acord -i les millores que incorpora- ha estat possible per la mobilització del professorat –concentració de 16 de febrer davant el Palau de la Generalitat, concentracions del 5 de març a Alacant, Castelló i València, vaga del passat 29 de març de 2007-, ja que la pressió ha obligat a la Conselleria a seure’s a negociar com no havia estat possible en 26 mesos de negociació. 

El Sindicat lamenta que no haja estat possible sumar a la pressió exercida pel professorat a altres forces sindicals, que al contrari del que ha ocorregut en la resta de sectors depenents de la Generalitat (administració del Consell, administració de Justícia, sanitat, administració local…) o altres comunitats autònomes, han estat negant-se a participar en la mobilització i frenant les iniciatives reivindicatives.

El sindicat considera que l’acord que hui se signa no tanca cap reivindicació i continuarà –amb la participació de tot el professorat- insistint en la consecució d’un acord que contemple a tot el professorat valencià i promourà les accions que calga per reconduir l’actual situació.

El sindicat ha transformat la convocatòria de vaga de dia 10 de maig en tres concentracions provincials, perquè el professorat expresse la disconformitat amb la signatura d’aquest acord i preparar la continuitat de les mobilitzacións.

Dijous 10 maig, 18,30 hores

Alacant: Delegació del Consell. Avgda. Gadea 
Castelló: Direcció Territorial. Av. Mar
València: Palau Generalitat. Pl. Manises

El sindicat publicarà en les próximes hores
una valoració més completa de l'acord signat

València, 8 de maig de 2007

 


 

 

Presentada la proposta d'acord redactada per Conselleria (vesprada del dilluns 7 de maig)

Després de la Mesa Sectorial del dijous 3 de maig, Conselleria es va comprometre a redactar el document que se passaria a ratificació de la Mesa Sectorial convocada per al dimarts 8 de maig.

En eixe sentit, el divendres 4 de maig representants dels sindicats es van reunir amb representants de Conselleria per fer-li arribar les seues propostes de redacció del document.

STEPV va presentar les seues propostes -incloent-hi la darrera contraproposta que vam presentar el dia 3- tot fent un últim esforç per intentar un acord unitari. La proposta, que podeu llegir en la pàgina web del sindicat,  consistia en una oferta negociadora que millorava la quarta presentada per l'Adminsitració Educativa. El Sindicat va proposar que els 130 € del complement específic es paguen en dos terminis: 30 € a 1 de setembre de 2007 i 100 € a 1 de gener de 2008. Així mateix insistia en que no fòra un acord exclusivament retributiu. La nostra proposta no va comptar amb el suport de la resta de sindicats.

La proposta de Conselleria en cap moment suposa que siga acceptada per part del sindicat. El redactat és, només, responsabilitat de l'Administració.

STEPV-Iv valorarà la proposta en les assemblees convocades aquesta vesprada, així com la contraposposta que el sindicat ha presentat per escrit a la propia Conselleria, i la convocatòria de vaga del dia 10. 

Així mateix, el Sindicat esperarà fins el últim moment a que la Conselleria d'Educació conteste a la seua darrera oferta.

descarregar proposta (pdf)

 


STEPV-Iv espera que la Conselleria d'Educació conteste a la seua darrera oferta.

El Sindicat contesta al Secretari d'Educació que la única utlització partidista de l'ensenyament la fa la mateixa Conselleria.

STEPV-Iv va presentar, el passat 3 de maig, una oferta negociadora que millorava la quarta presentada per l'Adminsitració Educativa. El Sindicat va proposar que els 130 € del complement específic es paguen en dos terminis: 30 € a 1 de setembre de 2007 i 100 € a 1 de gener de 2008. També que la clàusula de revisió de les retribucions s'active en 2008 i que els seus efectes siguen a data 1 de gener de 2009. És a dir, que les quanties fixades en la revisió es paguen a data 1 de gener de 2009. A més, va insistir en la necessitat d'obtindre una resposta de negociació a la resta de temes de la plataforma reivindicativa que la Conselleria d'Educació es nega a incloure en qualsevol acord abans de celebrades les eleccions autonòmiques del 27 de maig. En concret: salut i seguretat en el treball, jornada continuada, millora de les borses de treball i de les condicions del professorat interí i mesures per millorar la convivència en els centres de treball.

STEPV-Iv va fer aquesta proposta en considerar que l'acord ha de contindre altres elements que preocupen el professorat valencià i per millorar la darrera oferta de l'Adminsitració Valenciana. 

Per altra part, el Sindicat afirma que la darrera oferta de l'Administració el que fa és homologar les retribucions del profesorat valencià al professorat de Catalunya però deixant fora de la comparativa a altres Comunitat Autònomes. Açò suposa que no anem a estar entre els millors pagats de l'Estat sinó en l'any 2010 estarem igual pagats que el professorat de Catalunya

Per evitar açò, STEPV-Iv va fer la seua darrera oferta el dijous passat: 

un pagament immediat (setembre de 2007 i gener de 2008) de 130 euros del complement específic i una nova revisió de les retribucions a l'any 2008. Mantindriem la proposta que fa l'Administració sobre sexennis i càrrecs directius. Si l'Administració acceptara dilluns la nostra proposta açò suposaria un pas endavant en el procés d'homologació de les retribuncions del professorat valencià. 

Per altra part, el Sindicat es reafirma que la darrera decisió i paraula la té el professorat valencià, ja que STEPV-Iv com sindicat democràtic i assembleari traslladarà els centes de treball i les assemblees les diferents propostes i es vincularà a les seus decisions. 

En resum, en contra de determinades afirmacions que s'han fet aquests dies sobre la negociació la situació actual és: 

l'Administració ha presentat la seua quarta oferta que ha estat acceptada sense canvis per tots els sindicats a excepció de l'STEPV; el Sindicat ha fet una darrera contraoferta que millora la presentada per la Conselleria sense obtindre el suport de la resta de sindicats que accepten sense condicions les pretensions de l'Administració Educativa i el dilluns 7 de maig tindrem un document que concrete la proposta de l'Administració i dimarts 8 de maig està previst un acte per la signatura del possible acord. 

Quant a la representativitat sindical, 

el Sindicat no va a entrar en una cursa per veure qui és més representatiu o no. En tot cas, el fet ben cert és que, després de les eleccions sindicals del 30 de novembre de 2005, no s'ha constituït la nova mesa de negociació per interés de l'Administració ja que en la nova constitució STEPV-Iv augmenta la seua representació. Els resultats electorals van ser: STEPV-Iv 70 delegats, CCOO 33, ANPE 20, UGT 15, CSIF 13 i USO 2. Amb l'actual normativa sindical, només el quatre primers sindicats estaran presents en la nova constitució de la Mesa Sectorial d'Educació. Els tres primers en superar el 10% de representació i el quart per ser central sindical més representativa.

Per acabar, el Sindicat contesta al Secretari Autonòmic que els únics que utilitzen de forma partidista l'educació són els que la dirigeixen a través de campanyes publicitàries, control polític de la inspecció educativa, del IVECE o del Consell Escolar Valencià, per posar només quatre exemples concrets

València, 5 de maig de 2007

 


 

Mesa Sectorial d’Educació. 3 de maig 2007

Última oferta de Conselleria -acceptada per algunes organitzacions- i contraoferta del Sindicat

 

descarrega el full en pdf

-

Convocatòria assemblees 7 maig

en castellano 

 
Conselleria ha presentat una nova oferta amb algunes modificacions concretades en: 

- avançar els 25 € d'1/1/2009 a 1/12/2008 i 
- avançar el pagament dels sexennis previstos en 2011 al 2010.
- També inclou una clàusula de revisió de les retribucions a partir de setembre de 2009 que tindria efectes a partir de 2010. 

La proposta global quedaria: 

1. Complement específic
Any 2007: 30 euros a 1 de setembre
Any 2008: 25 euros a 1 de gener
25 euros a 1 de juny
25 euros a 1 de setembre
25 euros a 1 de desembre
Total augment del Complement específic 130 euros. 

2. Sexennis: 
L'augment total amb 5 sexennis serà de 178,82 euros a data 1 de gener de 2010.

 

2007

Augment

1/1/2008

1/1/2009

1/1/2010

PRIMER

39,17

63,91

(3 anys - dos: 15,97 - un: 31,94 )

55,14

71,11

103,05

SEGON

62,74

46,48

(3 anys - dos: 11,62 - un: 23,24)

74,36

85,98

109,22

TERCER

101,92

21,93

(3 anys - dos: 5,48 - un: 10,96)

107,4

112,88

123,84

QUART

128,78

5,33

(2 anys - 2,66 per any)

131,44

134,1

134,11

CINQUÉ

37,89

41,17

(2 anys - 20,58 per any)

58,47

79,05

79,05

Document del possible acord
L'Administració proposa redactar un document el proper dilluns que també inclouria:
- La creació de 378 llocs de treball de mestres d'E. Infantil i de 30 llocs de personal educador previstos a l'acord signat per tots els sindicats el 15/11/2005.
- La signatura de l'acord de plantilles de F.P.
- La creació de 16 llocs de treball dels serveis de prevenció de riscos laborals.
Aquest document es signatria el dimarts 8 de maig.

 

Valoració del Sindicat

STEPV-Iv ha valorat aquesta proposta com insuficient i incompleta. 

És cert que millora alguns terminis respecte de la presentada el 26 d'abril de 2007, però la quantia del Complement Específic continua allunyada dels nostres càlculs, els terminis continuen essent massa llargs i no inclou temes no retributius que considerem importants. 

El Sindicat proposa que s'augmente la quantia del Complement Específic bé a partir dels diners que es volen destinar a augmentar els sexennis o bé augmentant la quantia global de la proposta econòmica entre 20 i 40 milions d'euros. A més, demanem que el pagament s'ha de fer en terminis més curts i la revisió ha de ser al 2008. Açò ens situaria, realment, entre les Comunitats Autònomes millor pagades. 

També demanem que l'acord ha de contindre respostes i compromisos en temes com: salut i seguretat en el treball, jornada continuada, millora de les borses de treball i de les condicions del professorat interí o mesures per millorar la convivència en els centres de treball. En tot cas, comuniquem a l'Administració que la darrera paraula la tenen les assemblees de professorat que hem convocat, tant pel que fa a la valoració de la proposta presentada per l'Administració com a la convocatòria de la vaga del dia 10 de maig.

La resta de les organitzacions sindicals han donat el vist-i-plau a la proposta presentada per la Conselleria d'Educació. És a dir, manifesten la seua volutad de signar un acord en les condicions proposades per la Conselleria d'Educació.

Davant d'aquesta situació, el Sindicat ha intervingut afirmant que la proposta presentada per l'Administració és conseqüència de la pressió del professorat i de la vaga del passat 29 de març. Sense la mobilització hui no tindriem cap oferta, seguint el que ha passat al llarg dels darrers mesos. 

El sindicat presenta una contraoferta per millorar la proposta de Conselleria

Hem insistit en la necessitat de millorar-la en el sentit abans expressat. A més, davant la renúncia de la resta de sindicats a pressionar a l'Administració per aconseguir una millor acord, hem fet un darrer intent de millorar la proposta presentada. Hem proposat que els 130 € del complement específic es paguen en dos terminis: 30 € a 1 de setembre de 2007 i 100 € a 1 de gener de 2008. També proposem que la clàusula de revisió de les retribucions s'active en 2008 i que els seus efectes siguen a data 1 de gener de 2009. És a dir, que les quanties fixades en la revisió es paguen a data 1 de gener de 2009. A més, insistim en la necessitat d'obtindre una resposta de negociació a la resta de temes de la plataforma (salut i seguretat en el treball, jornada continuada, millora de les borses de treball i de les condicions del professorat interí o mesures per millorar la convivència en els centres de treball) que han d'estar presents en qualsevol proposta d'acord. Sorprenentment cap sindicat dóna suport a la nostra proposta de millora de l’oferta de la Conselleria, que es compromet a contestar-nos dilluns 7 de maig. 

En resum, 

- l'Administració ha presentat la seua quarta oferta que ha estat acceptada sense canvis per tots els sindicats a excepció de l'STEPV. 

- el Sindicat ha fet una darrera contraoferta que millora la presentada per la Conselleria sense obtindre el suport de la resta de sindicats que accepten sense condicions les pretensions de l'Administració Educativa. 

- el dilluns 7 de maig tindrem un document que concrete la proposta de l'Administració i dimarts 8 de maig està previst un acte per la signatura del possible acord.

 


ASSEMBLEES DE PROFESSORAT

LOCALITAT

DIA

LLOC DE CONVOCATÒRIA

HORA

Alacant

Dilluns 7 de maig

Seu STEPV-Iv.Glorieta P. Vte.Mogica,5

18,30h

Castelló

Dilluns 7 de maig

Seu STEPV-Iv.Marqués de Valverde,8.

17.30h

València

Dilluns 7 de maig

Seu STEPV-Iv. c/Juan de Mena, 18-b.

18h

Ordre del dia:   
Valoració de l’última proposta de la Conselleria d'Educació.
Convocatòria de vaga per al dia 10 de maig

 


 

STEPV-Iv manté la convocatòria de vaga per al dia 10 de maig a l'ensenyament públic.

El Sindicat afirma que la proposta presentada per Educació no és acceptable, ni pels aspectes retributius, ni per la resta de temes de la plataforma reivindicativa.

Respecte als temes retributius, STEPV-Iv critica que no s'ha avançat, suficientment, ni l'augment del Complement Específic -que és el que cobra tot el professorat-, ni en els terminis de pagament, que es retarden massa en el temps (des de setembre de 2007 fins gener de 2011). 

El Sindicat afirma que aquesta proposta no situa el professorat valencià en el primer lloc de les retribucions del conjunt de l'Estat, ja que la Conselleria d'Educació no ha tingut en compte la totalitat de les Comunitats Autònomes.

STEPV-Iv valora que es destinen 150 milions d'euros a aquest acord però considera que aquest no està correctament repartit entre els diferents conceptes retributius. Per aquest motiu el Sindicat demana que, o bé es posen més diners per al Complement Específic, o bé es faça un altre repartiment dels 150 milions d'euros augmentant així eixe complement

El Sindicat considera que l'oferta presentada el dijous 26 d'abril no millora substancialment la presentada el dia 18 d'abril. Per tant, si aquella va ser rebutjada pel professorat, aquesta també.

Per altra part, en la proposta presentada, no s'ha volgut negociar l'acord de seguretat i salut laboral, la regulació de la jornada continuada, les mesures de convivència escolar, la millora de la gestió de les borses de treball i de les condicions laborals del professorat interí, ni del compliment del conjunt de temes pendents de negociació. 

És a dir, l'Administració només ha volgut tancar un acord retributiu que és inacceptable i deixa la resta de temes sense resoldre en aquesta legislatura, la qual cosa no dóna garanties de negociació en el futur. Per a l'STEPV-Iv, ara és el moment de que l'Administració agafe compromisos concrets en tots els temes.

Per tot açò, STEPV-Iv, AFID i CGT-CAT mantenen la convocatòria de vaga per al dia 10 de maig i convoquen tres manifestacions per eixe mateix dia.

Per acabar, STEPV-Iv lamenta l'actitud intransigent del govern de la Generalitat Valenciana i demana que done una resposta a les reivindicacions sindicals abans del proper 10 de maig.

València, 27 d'abril de 2007

 


 

El Sindicat manté la convocatòria de vaga del 10 de maig

STEPV-Iv no està d'acord amb la darrera proposta retributiva presentada per Conselleria d'Educació

descarrega els fulls informatius
en format A4
   -   en format A3

Última proposta 26 d'abril

1. COMPLEMENT ESPECÍFIC

AUGMENT 1-9-07 30 €/mensuals
1-1-08 25 €/mensuals
1-6-08 25 €/mensuals
1-9-08 25 €/mensuals
1-1-09 25 €/mensuals
TOTAL 130 €/mensuals
CLÀUSULA: Existirà una clàusula de revisió

2. SEXENNIS (C. E. lligat a la formació i a activitat de millora de la qualitat)
 

SEXENNIS

2007

AUGMENT

2008

2009

2010

2011

PRIMER

39,17

63,91 (4 anys - 15,97 any)

55,14

71.11

87,08

103,86

SEGON

62,74

46,48 (4 anys - 11,62 any)

74,36

85,98

97,6

109.22

TERCER

101,92

21,93 (4 anys - 5,48 any)

107,4

112,88

118,36

123,85

QUART

128,78

5,33 (2 anys - 2,66 any)

131,45

134,11

134,11

134,11

CINQUÉ

37,89

41,17 (2 anys - 20,58 any)

58,47

79,86

79,86

79,86

TOTAL

370,5

178,82 en quatre anys

426,82

483,94

517,01

550,9

 

3. Específic càrrecs unipersonals (EQUIPS DIRECTIUS). 

Es destinen 15 milions d’euros sense concretar la seua distribució ni la nova tipologia de centres. 

 

4. Altres assumptes que l'Administració incorpora en el possible acord. 

1. Plantilles Ed. Infantil. Es compromet a crear totes les places de l'Acord de Plantilles de 25/11/2005.
2. Creació de 16 places dels serveis de prevenció i salut laboral.
3. Signatura acord de plantilles F.P.

 

5. Què diu l'Administració de la resta de temes a negociar?

L'Administració només vol un acord retributiu en els termes explicats. No està, ara per ara, per un acord global que arreplegue tots els temes que reivindiquem des de fa temps.

 

La valoració no pot ser positiva.

 

El professorat valencià s'ha mobilitzat massivament per aconseguir millores laborals, socials i retributives, per un acord global i suficient. 

Hem aconseguit obrir la negociació que estava aturada des de feia mesos i que Conselleria presentara diverses propostes retributives. Però la feblesa de determinades organitzacions sindicals que han cedit a la pressió de l'Administració ha impedit que es millorara l'oferta econòmica i que s'arreplegaren la totalitat dels temes pendents. 

Ara, buscaran apuntar-se els guanys minsos que s'han aconseguit -gràcies a la mobilització del professorat- quan no han fet res per la negociació, només s'han limitat a fer-li el joc a l'Administració i han desaprofitat una magnífica ocasió per capgirar la situació i plantar cara a 26 mesos de manca de diàleg i negociació. En els propers mesos es queixaran dels nombrosos problemes que té el professorat, però a l'hora de la veritat defensen un acord incomplet i insuficient. 

El professorat entendrà ara la dificultat que hem tingut per dissenyar estratègies comunes i la negativa d'algunes organitzacions a fer-ho

Els aspectes econòmics

El Sindicat ha pretés, des del principi, que la negociació anara encaminada a millorar el Complement Específic per equiparar-lo a la resta de Comunitats Autònomes, sense exclusions artificials i interessades. 
Doncs bé, l'Administració Educativa ha decidit deixar fora del comput a Navarra, País Basc, Canàries i Illes Balears i comparar-nos només amb Catalunya, C. A. de Madrid i Galicia. Això ho fa per un interés clarament econòmic. La nostra proposta d'eixida era un augment de 240 euros mensuals i que els 60 euros del complement d'especial dedicació (aprovat pel MEC com complement de productivitat i que encara no es cobra) anaren de forma línial al Complement Específic. Durant la negociació hem proposat a Conselleria una quantitat de 200 euros amb l'establiment d'una clàusula de reivisió de les retribucions en el darrer trimestre de 2008 i que s'aplicara a data 1 de gener de 2009. 

Els terminis de pagament

Són massa llargs. La suposada homologació retributiva amb Catalunya es farà al 2010, quan altres comunitats s’hauran despegat de nou. Pocs diners i massa temps per pagar-los. La proposta de pagament del complement específic presentada no té trellat. Tot el que està programat per pagar el 2008 s’hauria de pagar a 1 de gener, ja que entra en el pressupost de 2008, i per tant, l’administració s’estalvia mots diners, després d’estalviar-se ja els del 2007 des de gener a setembre. A més s’insisteix a posar la major càrrega de diners en els sexennis, que és la part que no cobra tot el professorat: Mentre es fa una pujada important en els sexennis de 178, 82 euros, no es vol fer el mateix esforç en el complement específic. 

L’Estatut del professorat del MEC

Tothom ha de saber que el MEC està impulsant la negociació d'un Estatut del Professorat que pretén introduir una carrera docent basada en la competitivitat entre el professorat. Volen substituir els sexennis per un altre concepte retributiu: els graus. Es passaria de cinc sexennis a vuit graus. Eixe Estatut es negociarà en les properes setmanes amb els sindicats, les Comunitats Autònomes i partits polítics (tot es farà a Madrid). Doncs bé, davant d'aquesta situació, el sentit comú aconsellava que ara calia negociar la millora del Complement Específic i deixar la resta de conceptes retributius per quan estiga aprovat l'Estatut del Professorat i es desplegue la LOE a cada Comunitat Autònoma. Així ho han entés tots els sindicats a Canàries que estan fent una mobilització unitària pel complement específic.

 

STEPV-Iv continuarà pressionant durant els propers dies per intentar millorar i completar l’oferta de la Conselleria. 

En definitiva, ens trobem davant d’un tancament de negociació que no contempla tots els temes pendents i que no resol correctament l'equiparació retributiva del professorat. Davant d'aquesta situació, el sindicat no valora positivament la proposta presentada per la Conselleria que, en la Mesa Sectorial, ha rebut el suport –explícit o implícit– de la resta de sindicats.

En eixe sentit, STEPV-Iv, CGT-CAT i AFID mantenim la convocatòria de vaga per al dia 10 de maig i de concentracions manifestacions per eixe mateix dia. 

A més, us demanem que convoqueu assemblees o reunions als vostres centres per acordar el rebuig a aquest acord i que els envieu una còpia del vostre pronunciament contrari al conjunt de sindicats per evitar que el dia 3 de maig se signe un acord que no és el que necessita el professorat valencià. També un recorden que hem convocat assemblees de professorat per als dies 2,3,4 i 7 de maig per valorar la negociació i decidir sobre la convocatòria de vaga. Per acabar, STEPV-Iv es compromet a no signar cap acord sense consultar el professorat.

 

Les reivindicacions que no estaran en l’acord

Què reivindicàvem?

En relació a les retribucions. Equiparació del complement específic més una clàusula de revisió a finals de 2008 i la millora dels complements dels càrrecs unipersonals. La resta de temes retributius quan estiga aprovat l'Estatut i es desplegue la LOE al País Valencià.

Però nosaltres volíem un acord que també contemplara millores socials i laborals que aquest no contempla. És cert que alguns diran que es podran negociar en altre moment. Bé, cal dir que portem 26 mesos negociant-los sense èxit i que ara, davant de les eleccions autonòmiques, era el moment de pressionar i aconseguir les nostres reivindicacions. Després de les eleccions també es pot negociar però ningú assegura que siga més fàcil fer-ho. 

Salut laboral

Entre els assumptes pendents es troba tot el paquet de temes de seguretat i salut laboral. La Conselleria d'Educació està denunciada davant de la Inspecció de Treball per no complir la llei de risc laborals. La nostra pretensió era que s’acompliren els acords de la Comisió sectorial de Salut Laboral subscrits a juliol de 2006 relatius a l'aplicació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals: pla triennal de gestió, de formació i d’emergència i autoprotecció escolar; També s'haurien de resoldre assumptes com: coordinador de prevenció, vigilància de la salut, adaptació i canvi de llocs de treball i provisió completa dels Serveis de Prevenció. 

Jornada

També es reivindicava la regulació de nous models de jornada mitjançant una norma que possibilite que la comunitat educativa puga decidir el model de jornada escolar del seu centre, incloent-hi la continuada. El Sindicat volia que l'Administració es comprometera ara i ací. Calia un compromís per obrir el debat i buscar l’acord amb la participació del claustre, el consell escolar del centre, les AMPES... fins i tot el Consell Escolar Municipal. En eixe marc, les administracions públiques han de garantir fons suficients par evitar qualsevol discriminació por raons econòmiques. Algunes organitzacions sindicals que diuen defensar-la, s'han dedicat, durant mesos a fer-se propaganda però en el moment de la veritat, quan calia pressionar, han deixat de banda la reivindicació i signaran un acord que no la contempla. No ho reconeixeran però són tan responsables com l'Administració de la falta de regulació per molts cursos o projectes que presenten que seran inútils per la seua actuació. 

Professorat interí

La millora de l'acord del p. interí i de la gestió de les borses de treball per fer més àgils les substitucions del professorat en situació de baixa passen, de moment, a millor vida. Cap referència en el document de l'Acord a temes pendents com l’establiment progressiu i negociat de la restricció de província per a tot el col•lectiu; comarcalització de totes les borses de treball; creació d'un complement de formació per al professorat interí equivalent a la seua antiguitat; equiparació dels permisos i llicències del funcionariat a tot el professorat interí, entre d'altres aspectes. 

Convivència Escolar

L'Administració no s'ha compromés a negociar un Pla Integral de Convivència Escolar que contemple mesures reals per millorar-la. Mesures com la reducció de les ràtios, la potenciació de l'acció tutorial, la dotació de més personal per als departaments d'orientació, l'aplicació de plans de convivència als centres docents, el foment de l'elaboració d'estratègies i protocols conjunts en tots els centres davant les diverses situacions que es poden produir (agressions, accidents...), la regulació i aplicació de la defensa jurídica del professorat, la col.laboració de les diferents administracions i la participació de la Comunitat Educativa en el Observatori de la Violència. Totes aquestes mesures són necessàries per millorar les nostres condicions laborals, doncs bé, no serà a curt termini per la manca de voluntad política dels signants a integrar aquesta reivindicació a l'acord.

Conciliació de la vida laboral i personal

El Sindicat va demanar, en la reunió del dia 26 d'abril sobre les mesures de conciliació de la vida laboral i personal, l'aplicació del decret de permisos i llicències que s'està aplicant a la resta del personal de la Generalitat Valenciana. A més, vam demanar la negociació d'un veritable Pla Concilia. L'Administració va presentar un document que no és un Pla Conclia, és la modificació del decret de permisos i llicències i poca cosa més. No s'ha avançat en una millora en el treball per compatibilitzar la vida laboral i personal.

 


 

< anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >