RTVV

La Intersindical portarà RTVV als tribunals per persecució sindical

Intersindical denunciant assatjament sexual a RTVV
Intersindical denunciant assatjament sexual a RTVV
12 / 02 / 2013 | Intersindical

Absolutament tots els treballadors que van formar part de les llistes electorals de la Intersindical se n’aniran al carrer. L’empresa també s’ha acarnissat amb la resta de sindicats de classe, però en cap d’ells ha arribat a este extrem. Per contra, USO i CSIF han obtingut un tracte de favor. La Intersindical ha decidit portar el cas als tribunals en considerar que és víctima d’una veritable persecució sindical.

L’ESCABETXINA VA PER SIGLES

La candidatura de la Intersindical en les passades eleccions sindicals estava integrada per 27 persones i TOTES han sigut acomiadades excepte els sis membres electes del Comité d’Empresa i els 2 delegats de la secció sindical per imperatiu legal. A més, tots els acomiadaments es produiran abans de 7 de març. I per acabar-ho d’adobar: entre els acomiadats hi ha tres parelles. Totes en el carrer.

Les llistes de CCOO, CGT i UGT també han patit en les seues carns el sectarisme i arbitrarietat de l’empresa, tot i que ninguna arriba al nostre extrem.

Per contra, la CSIF, d’una candidatura de 31 persones se’n salven 18. La candidatura d’USO estava formada per 33 persones i se’n salven 19. Queda demostrat, per si algú encara ho dubtava, que pertànyer als sindicats amics té un altra avantatge: excepte un únic cas, totes les persones de la llista de la USO afectades per l’ERO (només 11 de 33) tenen data d’eixida de juny i, sobretot, agost, cosa que alguns consideren una oportunitat per quedar-se finalment. I també una maniobra perquè els treballadors acomiadats no presenten demandes individuals contra aquells que tenen menys drets que ells perquè teòricament “se’n van”.

USO fou creat per Vicente Sanz i el CSIF fou la marca blanca de l’empresa ( ja amb Juan Prefaci com a secretari general ) en les darreres eleccions sindicals, celebrades en octubre de 2011. També foren els 2 sindicats que van donar el seu sí a este ERO impresentable. Són els que callen mentre es fa l’escabetxina dels treballadors. Pot semblar una anècdota, però la CSIF va celebrar la nit electoral de 2011 anant a sopar amb Prefaci.

Però què anem a contar-vos si resulta que Manolo Sais, una de les tres persones que han decidit qui se n’anava al carrer i qui es quedava, ha estat en les llistes d’USO. I què podem dir de Javier Martínez Salcedo, proveïdor de pornografia de Vicente Sanz?

ESTE ERO IDEOLÒGICAMENT BRILLA COM UN LUCERO

L’ERO de RTVV tenia un doble objectiu: desfer-se dels treballadors que no sintonitzen amb el PP i blanquejar l’empastre laboral que hi ha a la casa. Els dos objectius s’han complit. Per comprovar la persecució ideològica, excepcions a banda, és suficient mirar la llista dels que se’n van al carrer i dels que es queden.

El blanqueig laboral s’ha aconseguit a través dels criteris d’adscripció utilitzats per l’empresa i que li han donat la màxima discrecionalitat per fer el que ha volgut. Ha donat igual tindre oposicions que no tindre-les, ha donat igual haver sigut contractat de forma regular que de forma irregular. Este ERO blanqueja i santifica les malifetes de Vicente Sanz. I de pas tira al carrer les tres treballadores que el denunciaren per abusos sexuals.

QUI AVISA POT SER UN CAROTA PERÒ NO ÉS TRAÏDOR

Qui avisa no és traïdor. El Secretari General, Juan Prefaci, durant el període de consultes de l’ERO (l’estiu passat) ja va dir clarament que la ideologia anava a pesar molt. Ací teniu el que recull textualment l’acta número 3 de la reunió del 31 de juliol:

“La RT de los trabajadores se interesa por la contradicción que, desde su punto de vista, supone defender la externalización y el despido de prácticamente todos los operadores de cámara, operadores de equipos y realizadores mientras se mantiene la mitad de los periodistas. La RE contesta que, en aras de preservar el servicio público, es preferible que la información esté en manos de los profesionales de la casa y no los de terceras empresas que pueden tener otra ideología”.

Davant esta situació, el que hem de dir és que no anem a tolerar tants escàndols, tanta impunitat i tanta misèria. Eixe és el nostre compromís. Per això denunciarem este cas flagrant de persecució sindical tant a la Inspecció de Treball com als tribunals.



Comentaris
Rafa
13 / 02 / 2013 - 9:58

Una de las conclusiones que saco de todo esto es que se debe de ser más exigentes y denunciar, al menos políticamente, desde el primer momento todo enchufismo, contratación irregular y demás.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.