Vaga General 29-M

Intersindical Valenciana qualifica de massiu el seguiment de la vaga al País Valencià

El Sindicat qualifica de massiu el seguiment de la vaga general amb alts percentatges en tots els sectors, i exigeix a Rajoy que derogue la reforma laboral.

29 / 03 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera molt positiu el seguiment de la vaga general en el conjunt del País Valencià. Aquest se situa en el 76% del conjunt de les treballadores i treballadors valencians. La vaga supera de prou la del 29-S.

El seguiment ha sigut total al port de València, l’aeroport, nombrosos polígons industrials, centres de distribució de mercaderies, arreplega de fem… En el sector del transport i de neteja el seguiment ha sigut important. En empreses com FGV han tingut un seguiment quasi total, tret de les persones vinculades amb la direcció de l’empresa. En Renfe, ADIF i les empreses auxiliars ha sigut del 85%. En el transport públic de la ciutat de València l’aturada ha sigut total. Les treballadores i treballadors d’EMT han ocupat les dependències del consell d’administració que pretén aprovar la rebaixa dels salaris.
En Educació el seguiment ha sigut del 60% en pública, del 45% en privada i quasi total en les universitats valencianes. La presència de l’alumnat ha sigut escassa en els nivells d’infantil i primària i nul·la en els postobligatoris i universitaris.
En sanitat pública ha sigut del 55–60%. En aquests dos sectors, sanitat i educació, els serveis mínims han sigut abusius. Molts treballadors i treballadores en serveis mínims han manifestat la seua voluntat de computar com a vaguistes.
En les administracions i empreses públiques el seguiment ha sigut: administració i empreses de la Generalitat valenciana un 55-65%; IVADIS, Corts i Centre d’Emergència un 90%; RTVV un 75%; Correus un 75% i Administració de Justícia un 52%. En aquesta darrera els serveis mínims han sigut molt elevats. La vaga també ha tingut un seguiment important en les diferents administracions locals i de l’Estat.
Una dada que fa palés el gran seguiment de la vaga general és la baixada del consum elèctric.
Intersindical Valenciana celebra el seguiment de la vaga en els centres de treball i en les administracions públiques, així com el suport del conjunt de la ciutadania que ha fet mostra de suport participant activament en els piquets i deixant de consumir al llarg del dia. A més, el Sindicat critica el gran desplegament policial que s’ha fet per coartar el dret constitucional a la vaga.
D’altra banda, Intersindical Valenciana ha convocat manifestacions, aquesta vesprada, a Alacant (Estació Renfe 18.30 h), València (plaça Bous 18.30 h) i Castelló (plaça Mª Agustina 18.30 h). Unes manifestacions que s’espera que siguen multitudinàries.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.