Davant la crisi

Intersindical Valenciana qualifica de dolentes les dades d’atur del segon trimestre

Intersindical Valenciana considera que les dades de l’Enquesta de Població Activa del segon trimestre de 2012 són dolentes malgrat la reducció de la xifra de persones desocupades en 5.900, un 0,86%, al País Valencià.

Manifestació del 19J
Manifestació del 19J
27 / 07 / 2012 | Intersindical

Aquestes dades situen al País Valencià en la setena comunitat autònoma per la cua. Només tenim per darrere a Ceuta, Melilla, Canàries, Extremadura, Andalusia i Castella La Manxa. Les dades absolutes són de 675.000 persones aturades, un 27,10%, dos punts i mig per damunt de la mitjana estatal. En els darrers 12 mesos la xifra de persones aturades s’ha augmentat en 84.300 persones, un 14,15%.

Per això, les dades conegudes avui no poden ser qualificades, com ho ha fet, de manera irresposable i partidista, la Consellera d’Ocupació Maria José Català, com bones, ni de canvi de tendència per la política del PP, sinó tot el contrari, malgrat l’estacionalitat de la Setmana Santa i dels primers mesos de l’estiu, la situació laboral és prou dolenta al nostre país.

En eixe sentit, des de la Intersindical Valenciana s’afirma que la xifra de 5.693.100 persones aturades en el conjunt de l’estat, un 24,63%, amb més de 1.737.600 llars amb totes les persones aturades; l’augment de la taxa de desocupació de les persones joves fins el 53%; la contínua destrucció de llocs de treball i l’augment de la precarietat i la temporalitat són una conseqüència directa de la política social i econòmica dels governs del PP a Madrid i a València. Una política de retallades que destrueix ocupació, expulsa a milers de persones de totes les edats i condicions a l’atur i empobreix a les treballadores i treballadors i les seues famílies. A més, la reducció de les prestacions per desocupació i les facilitats per acomiadar les treballadores i treballadors de les empreses ens posa davant d’un panorama social i laboral molt preocupant, ja que deixa sense futur ni expectatives laborals a milions de persones. Una situació que, sense cap dubte, s’agreujarà en els propers mesos, quan comencen a visibles els efectes de les noves mesures aprovades pel govern de Rajoy i aplaudides pel president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra.

Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana es fa una crida a la mobilització general de la ciutadania, de les treballadores i treballadores i les persones desocupades i pensionistes que frene la política antisocial del govern de Rajoy.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.