Notícies

Els sindicats USTEC·STES-IAC, STEI i STEPV donen suport la mobilització del 14J

Els sindicats USTEC·STES-IAC(Catalunya), STEI–Intersindical (Illes Balears) i STEPV–Intersindical Valenciana donen suport a la mobilització convocada per Somescola que tindrà lloc el proper 14J per defensar l’escola catalana i el model d’immersió lingüística.

11 / 06 / 2014 | Intersindical

Els tres sindicats, majoritaris a l’àmbit de l’ensenyament als seus respectius territoris, consideren que el model d’escola catalana aplicat a Catalunya és un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys i ha estat clau per cohesionar la societat catalana. Aquest model, que ha comptat amb el suport unànim de la comunitat educativa, ha estat reconegut per diverses institucions internacionals i ha estat avalat per informes de nombroses institucions pedagògiques d’arreu del món.

La immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular al sistema educatiu català ha contribuït a pal·liar el greu desequilibri que viu el català respecte del castellà en els àmbits socials i culturals, alhora que s’ha demostrat eficaç en l’acollida i la inclusió social dels infants i dels joves nouvinguts.

Per tot això, USTEC·STES-IAC, STEI i STEPV mostren el seu rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol, manifesten el seu suport al model d’escola catalana i criden al conjunt de la societat de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra, L’Alguer i la Franja a participar en la convocatòria del 14J i a treballar conjuntament per fer front als atacs que pateix la nostra llengua comuna.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.