{/exp:channel:entries}

Commemoració del Dia Internacional de les Lluites Camperoles

Intersindical Valenciana se suma a les commemoracions que tindran lloc en diversos indrets del món el dia 17 d’abril, el Dia Internacional de les Lluites Camperoles, amb l’organització de més de 250 accions i manifestacions arreu del planeta.

17 / 04 / 2012 | Intersindical
El 17 d’abril és recorda la massacre de 19 camperols sense terra que reclamaven l’accés a terres i justícia el 1996 al Brasil. Aquest fet fa que el moviment camperol internacional, La Via Camperola, es mobilitze cada any. Enguany ho fa per oposar-se a l’actual ofensiva d’alguns estats i grans empreses multinacionals per acaparar terres que les camperoles i els camperols han estat cultivant durant centenars d’anys. La demanda de les camperoles i els camperols és simple: necessiten accedir a la terra per produir l’aliment de les seues comunitats. Quan la terra és usurpada per les multinacionals, es desenvolupen immensos monocultius per a l’exportació. Això només porta a incrementar la fam, el malestar social i la devastació mediambiental, incloent-hi l’actual caos climàtic. 

Per això, aquest dia es faran actes arreu del món com, per exemple, al Brasil, Moçambic, Indonèsia, Bolívia, França o a l’Estat espanyol.

Manifest de La Via Camperola
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.