actualitat

agenda
biblioteca
 
campanyes
comunicats
convocatòries
enllaços
 
notícies
recull legislatiu
 


Xarxa feminista P.V.


Intervenció d'Intersindical Valenciana a les II Jornades Internacionals

La independent
Agència de notícies
amb visió de gènere
nº 1 setembre 2010
nº 2 desembre 2010
nº 3 abril 2011


Ho has
 d'aturar.org
Estudi de l'ONU sobre totes les formes de violència contra les dones (pdf)

 


 

Actualitat


6/10/2011

 

Intersindical Valenciana assisteix a la Jornada Voluntariado y violència de gènereo, organitzada per la RED Aminvi

 

El passat 29 de setembre, en la seu de Fundar, València, va tindre lloc la Jornada sobre Voluntariado y Violencia de Género, a la qual va assistir la coordinadora de l'Àrea de la Dona d'Intersindical.
La presidenta de Red Aminvi va informar que aquesta està formada per particulars, entitats i ONGs que treballen la violència, tant l'exercida contra les dones i criatures inmigrants. Una violència que -segons la Red- hi ha que recordar “los 365 días del año y no sólo el 25 de noviembre”. La xarxa te l'objectiu d'impulsar models d'actuació que treballen en la prevenció d'aquesta xacra social
La conferència “Asistencia y prevención a víctimas de violencia de género” impartida per Sonia Vaccaro, va ser una interessant i necessària reflexió sobre els origens de la violència, les clases, fases i prevenció. Va recordar la despesa econòmica que comporta l'atenció sanitària a les dones maltractades, que només en el País Valencià va ser de 23.285 milions d'Euros, segons el reccentment suprimit Centre E. Reina Sofia.
La Mesa Mujeres Inmigrantes e Hijos de la Violencia de Género, va contar amb la participació de diferents professionals en la matèria com Nuria Forero, Marina Calatayud, Anna Roco i Loli Prats.
Per últim, Cristina del Valle va presentar la Plataforma de Mujeres Artistas Contra la Violencia.
Ací teniu l'espot de la campanya.

 


5/10/2011

 

Intersindical Valenciana lamenta la supressió del Centre Reina Sofía pel govern ValenciàDesprés de 14 anys de treball –els dos últims amb la meitat del pressupost i des d'aquest estiu sense cap assignació econòmica– destinats a la investigació i l'estudi de la violència, en especial l'exercida envers les dones, menors, gent major i grups amb risc d'exclusió social, el centre tanca les portes.
Des de la Conselleria de Benestar Social s'ha comunicat que no el tanca l'executiu valencià, sinó les dificultats econòmiques que fan inviable la continuïtat. També justifica la falta d'assignació pressupostària al centre perquè no hi havia cap activitat des de l'any 2010. No obstant això, la pàgina web del centre encara està operativa i actualitzada l'estadística de feminicidis a data 2 d'octubre.
Aquesta supressió –segons la conselleria– entra dins del pla de reestructuració del sector públic encetat per l'anterior conseller d'Economia per racionalitzar els recursos, per la qual cosa el Reina Sofía es fusiona amb la i la Fundación Tolerancia Cero, ambdues de la Generalitat. La direcció del Centre Reina Sofía, en canvi, s'hi va mantindre alié. Al mateix temps el govern valencià al·lega que hi ha duplicitat de fins amb la Direcció General de la Família i Dona, encarregades de coordinar l'assistència i la prevenció de les víctimes de delicte, incloent-hi el maltractament a les dones, una qüestió important, ja que Intersindical considera que aquest tema és prou important per a disposar d'unitats específiques.
Intersindical considera lamentable que, per raó de l'austeritat, el govern valencià suprimisca el Reina Sofía com a mesura per a reduir la despesa i tanmateix acabem d'assabentar-nos que la Generalitat ha abonat sense gens de retard els 35 milions d'euros al patró de la Fórmula 1, Berni Ecclestone, una quantitat considerable que contrasta amb el 0,02% del pressupost que el govern valencià destina a l'atenció de la violència de gènere.
Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana

28/09/2011

La Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical se opondrá y movilizará ante cualquier intento de derogación de la ley del aborto

 

La Organización de Mujeres considera lamentables las declaraciones del PP sobre su intención de derogar la denominada Ley del Aborto. Argumentar dicha intención en “que es una Ley injusta e innecesaria porque nadie la pedía” es desconocer e ignorar una de las reivindicaciones históricas de las mujeres y de sus luchas a través del movimiento feminista. Dichas declaraciones no se entienden sino es como una concesión electoralista a los sectores más conservadores y reaccionarios de los posibles votantes del Partido Popular.
La Organización de Mujeres considera que la actual “Ley Orgánica de salud sexual y reproductiva y de interrupción voluntaria del embarazo” ha supuesto un avance para las mujeres y las niñas pero que todavía queda un largo camino, ahora amenazado si el PP ganas las elecciones, para que el derecho al aborto sea considerado un derecho libre y gratuito.
Por todo ello la Organización de Mujeres se opondrá y movilizará ante cualquier intento de involución o regresión en los derechos sociales y humanos de las personas. Se opondrá radicalmente a cualquier derogación de leyes ya aprobadas (que garantizan, aunque sea mínimammente, este tipo de derechos) como las vigentes ley de matrimonios homosexuales, ley del aborto, ley de igualdad, ley integral, o cualquier otra que suponga un reconocimiento de derechos y libertades o vaya encaminada a la consecución de la igualdad real entre hombres y mujeres.
27 de septiembre de 2011


27/09/2011

DEBAT PÚBLIC PER A LA CORESPONSABILITAT

 

Proposta legislativa de la Plataforma Permisos Iguales e Intransferibles por Nacimiento y/o Adopción (PPIINA), amb la participació dels partits polítics PSOE, IU i EQUO.

Els permisos iguals, intransferibles i remunerats per naixement són necessàris per tal que les dones no hagem de renunciar a la seua vida professional per ser mares. A més tindrien un efecte positiu en l'augment de la taxa de natalitat.


21/09/2011

Dones explotades que no tenen veu

Amb tant debat sobre legalitzar o no la prostitució, ens estem oblidant de la greu violació dels drets humans de les víctimes de les xarxes mafioses que, aprofitant situacions de misèria i exclusió social, segresten, enganyen i venen a dones i menors com si es tractara de mercaderia.

Llegiu l'article de Macu Gimeno al diari Levante


21/09/2011

Intersindical Valenciana davant el 23 de setembre, Dia Internacional Contra l'Explotació Sexual i el Tràfic d'Èssers Humans

 

Intersindical Valenciana recorda que l'explotació sexual és una greu violació dels drets humans que realitzen les xarxes mafioses que, aprofitant situacions de misèria i exclusió social, segresten, enganyen i venen a dones i menors com si foren mercaderies.
Aquests perillosos delinqüents existeixen gràcies a la cultura patriarcal que cosifica a les dones i obtenen els seus grans beneficis explotant-les sexualment en matrimonis forçats, pornografia o -en el major percentatge- prostitució. L'esclavitud del segle XXI que se'ns vol vendre com el màxim exponent del luxe. Així, les màfies actuen amb completa impunitat davant una societat que veu amb indiferència com en carrers, carreteres, polígons o grans “supermercats del sexe” milers de dones -moltes d'elles xiquetes- són explotades sexualment.
L'explotació sexual és la forma més cruel de la violència masclista. Un greu problema a nivell mundial que atempta contra els drets humans de milions de persones , en la seua majoria dones i xiquetes, que són ingressades en el mercat del sexe en condicions d'esclavitud, amb jornades interminables, sotmeses a tot tipus de violències i, en molts casos, obligades a prendre hormones per a explotar al màxim el seu rendiment.
En el territori de l'estat espanyol, segons el II Informe sobre el estado del Plan Integral para la Lucha contra la Trata de Seres Humanos con fines de Explotación Sexual, l'any passat 1.643 víctimes han estat identificades per les forces de seguretat. Un número insignificant si ho comparem amb les cinc centes mil prostitutes que s'estima existeixen, de les quals un noranta per cent són víctimes de les màfies. Tampoc s'ha facilitat informació sobre la destinació d'aquestes víctimes identificades ni de la protecció que se'ls ha donat.
Intersindical Valenciana -encara valorar positivament els esforços del Parlament espanyol per a protegir a les dones immigrants en situació irregular víctimes de tracta, amb l'aprovació el passat mes de juliol de la reforma de la Ley Orgánica 4/2000 de 11 de gener sobre Derechos y Libertades de los Extranjeros en España y su Integración Social- considera que es continua centrant l'interès en la persecució del delicte d'immigració il·legal més que en la protecció de les víctimes.
Són molts els fronts des d'on lluitar contra aquests crims, que han de tindre la consideració de lesa humanitat. Una lluita que ha de ser conjunta des de diferents administracions i que a més de centrar-se en la persecució dels proxenetes i màfies mitjançant convenis internacionals, ha de garantir la total reparació de les víctimes i la seua reinserció social.
Macu Gimeno
coordinadora de l'Àrea de la Dona
 

21/09/2011. Activitats d'interés

 

- JORNADA DE VOLUNTARIADO Y VIOLENCIA DE GÉNERO
València, 29 de setembre, 16 hores


 

- XARRADA MIGUEL LORENTE, DELEGAT GOVERN PER A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
" RESULTATS MACROENQUESTA SOBRE VIOLÈNCIA GÈNERE"
Xirivella, 4 octubre, 18 hores


conferencia Miguel Lorente

 

- PRESENTACIÓ DEL DVD V EDICIÓ CORTOS POR LA IGUALDAD
IVAC-La Filmoteca
Plaça Ajuntament, 17
6 Octubre, 20 hores
http://ivac.gva.es/la-filmoteca/programacion/valencia


 
6/07/2011. Concentració contra la violencia masclista
Demà dia 6, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració contra la violència cap a les dones, a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana.
La violència masclista no s'atura ni minva: només en dos dies, 3 dones han estat assassinades per les seues parelles o exparelles. La xifra oficial ascendeix a 32. Per això des de fa anys continuem manifestant el nostre rebuig davant la porta de l'Ajuntament de València, amb l'esperança que arribe un dia que no hagem de fer-ho.
 
29/06/2011. INTERSINDICAL VALENCIANA valora positivament la integració de les treballadores assalariades de la llar en el Règimen General de la Seguretat Social
 

28/06/2011. María José Muñoz Blanch imparteix el taller Fer-se major en clau d'igualtat, a la seu d'Intersindical Valenciana

 
22/06/2011. Intersindical Valenciana s'adhereix a la protesta de la Universitat de València per les declaracions sexistes del director de l'Acadèmia de la Història.
 
30/05/2011. La passada setmana ha estat important per a un grup de feministes que hem pogut crear la Comissió Transfeminista al sí de l'acampada València i consensuar un manifest.
 
26/04/2011. Intersindical Valenciana va acudir al jutjat d'Alcobendas per donar suport a Lidia Falcón, per la querella que li ha interposat la denominada associació de iaios separats dels seus néts. 

Campanyes


Sud-àfrica: acaben amb les violacions correctives.
 

 

Mujeres ante el Congreso. Per una nova llei de l'avortament, per una bona llei, sense retalls.

 


Intersindical Valenciana s'ha adherit a la campanya "Las linces somos tod@s" en resposta  a la campanya de l'esglèsia en contra del dret de les dones a decidir.
 

Convocatòries


Congrés Internacional Dones i Literatura entre l’Edat mitjana i el Renaixement
Dijous 1r de setembre de 2011 Inauguració: 6 de setembre a las 19,30h en la LLOTJA de València
Espectacle TRILOGIA DE MUJERES MEDIEVALES de Antonia Bueno

http://www.mesadeapoyo.com/
El cuerpo femenino, botín de guerra en Colombia.
L'Informatiu, 5/04/2011.

Imatges de la Manifestació pel 25 de Novembre a València
XXII Encuentros

de Mujeres Andaluzas


Comunicat Àrea de la Dona


Reportatge fotogràfic


 


1 de maig:
les sindicalistes opinenManifest contra l'assetjament sexual a RTVV. Firma'l.