STES - Intersindical participa al Fòrum Mundial d’Educació 2016

15 / 08 / 2016 | Intersindical

El Sindicat ha participat en una mesa redona de diàleg sobre l’Educació Popular

Sota el títol “els desafiaments de l’educació popular davant l’ofensiva neoliberal, la participació social i els drets humans” s’ha desenvolupat l’activitat promoguda pel Fòrum Mundial d’Educació en el marc del FSM 2016 de Mont-real (Quebec).

L’activitat va comptar amb cinc ponents representants d’organitzacions i moviments socials del Brasil, Canadà, Estat espanyol i Itàlia, que van parlar sobre concepcions pràctiques i desafiaments de l’educació popular en els seus camps d’actuació.

Albert Sansano, representant de STEs -Intersindical, va parlar del debat impulsat pels Moviments de Renovació Pedagògica per avançar envers l’Educació Popular, assenyalant en aquest sentit que, per a desenvolupar la revolució del pensament cal avançar en la revolució de la sensibilitat i el treball cooperatiu als centres. Després d’assenyalar que no hi ha escola sense compromís amb l’entorn social i, per tant, amb el diàleg amb l’alumnat i les famílies, va exposar l’experiència de la plataformes unitàries en defensa de l’educació pública.

Després de les intervencions, es va establir un diàleg en diversos grups sobre les possibilitats d’incidència, mitjançant l’educació popular, en la transformació social i la generació d’alternatives a les polítiques neoliberals.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.