Sindicalisme

SIMAP - Intersindical Salut signa pacte legislatura sobre ocupació a la sanitat

28 / 07 / 2016 | Intersindical

SIMAP-INTERSINDICAL SALUT, signa el pacte de legislatura per la reducció de la temporalitat en l’ocupació del personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La proposta que SIMAP-INTERSINDICAL SALUT va plantejar en la Mesa Sectorial de Sanitat el passat mes de març, s’ha materialitzat mitjançant la formalització d’aquest pacte entre La Conselleria i els sindicats representats en la Mesa.

En aquest sentit, el passat març, SIMAP-INTERSINDICAL SALUT, qualificà com inacceptable la taxa de temporalitat existent en les plantilles sanitàries, així com les limitacions establertes pel govern central mitjançant la taxa de reposició de plantilles de les administracions públiques, fet que condicionava el volum de llocs ofertats en l’OPO 2016. Davant aquesta conjuntura, el sindicat va manifestar la necessitat d’abordar una política de personal, per part de l’administració i els sindicats, clarament dirigida a minimitzar la temporalitat laboral en l’àmbit de la Conselleria de Sanitat al llarg de tota la legislatura.

La primera de les passes que es van adoptar en la materialització d’aquest pacte va ser la concreció de l’OPE 2016 amb l’objectiu de reduir la taxa de temporalitat d’un 37,5% a un 25%.

El pacte recull cinc punts essencials que han concitat l’adhesió de tots els sindicats:

1,- Durant el període 2017-2019 s’efectuaran OPO’s anuals amb el màxim número de llocs ofertats que permeta la legislació estatal.
2,- Donar solució a l’estabilitat de l’ocupació dels funcionaris de gestió sanitària en situació d’interinitat prèvia a 2015.
3,- Treballar en l’eliminació de les taxes de reposició, juntament amb la Conselleria d’Hisenda.
4,- Efectuar un concurs de trasllats previ a cada OPO.
5,- Agrupació en una única convocatòria de les OPO’s de 2014, 2015 i 2016.

La rellevància d’aquest pacte ha estat de primer ordre, fet que s’ha demostrat amb la presencia de la pròpia Consellera de Sanitat a l’acte de signatura.

SIMAP-INTERSINDICAL SALUT, considera que s’estan aconseguit avanços significatius en diferent àrees de negociació com ha estat el Pla d’igualtat, i amb una agenda de treball molt ambiciosa, que aborda actualment el Decret de Selecció i Provisió i el Pla d’ordenació de Recursos Humans.

Aquest pacte suposa el punt d’eixida per aconseguir l’objectiu d’arribar a una taxa de temporalitat inferior al 10% en cadascuna de les categories professionals.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.