Mesa general de la Funció Pública

Publicat el Decret Llei d’actualització de retribucions del personal de la Generalitat per 2018

19 / 07 / 2018 | Intersindical

La norma trasllada a l’àmbit territorial del País Valencià, coma per coma i sense cap millora addicional, les disposicions dels PGE sobre augments salarials, retribucions en situació d’IT, taxes de reposició.

El Decret Llei, publicat el 17 de juliol, al DOGV, preveu: una pujada de l’1’5% dels salaris, que es pagarà a la nòmina de juliol, així com els endarreriments des de l’1 de gener i un increment del 0’25%, amb efectes econòmics a partir de l’1 de juliol, que no es farà efectiu fins que el Consell de Ministres ho aprove i que, pel que han publicat els mitjans de comunicació, no serà fins el mes de setembre. Per últim, un fons addicional del 0.2% per productivitat i homologacions de complements retributius, pendent de concreció.

Com ja hem dit en altres ocasions, l’increment retributiu no servirà per recuperar el poder adquisitiu perdut, si no hi ha una canvi radical en el comportament de l’IPC, perquè la variació al mes de juny de l’IPC interanual es situa en un 2’3% i com el pacte signat per CCOO, UGT i CSI-F amb Montoro, no contempla una clàusula de revisió salarial, no és que no recuperem poder adquisitiu, sinó que el seguirem perdent.

Per altra banda, aquest Decret Llei, en matèria retributiva, fa palesa altra qüestió: el paper del Consell és de mera comparsa dels dictats del Govern de l’Estat. La imposició de les regles de control de la despesa pública i l’infrafinançament, conscient i deliberat, que patim els valencians i valencianes, fan que la política autonòmica en matèria de personal quede reduïda a la mera gestió de les disposicions estatals, sense possibilitat d’introduir cap iniciativa que millore la situació dels empleats i empleades públics.

Retribucions en IT

En aquest cas, també a cop de llei de pressupostos de l’Estat, es preveu la recuperació del 100% de les retribucions fixes en les situacions d’incapacitat temporal amb dos límits: es cobraran les retribucions del mes d’inici i sols les retribucions fixes. Aquesta configuració de les retribucions, dóna peu, com ja venia passant, a que continuen exclosos els complements de nocturnitat, festivitat i les guàrdies i, per altra banda, que el personal en situació de baixa quede penalitzat, si es produeix un increment retributiu com a conseqüència de pactes sindicals o per la consolidació de drets.
Ampliació del permís de paternitat a 6 setmanes

Aquesta millora, que contribueix a la conciliació de la vida familiar i laboral, ja venia aplicant-se com a conseqüència de l’Acord de Legislatura, signat per Intersindical Valenciana. Ara, simplement se li dóna cobertura legal, a l’àmbit del personal de l’Administració del Consell, mitjançant la modificació del seu Decret de condicions laborals.

La novetat és que aquesta nova regulació legal flexibilitza els terminis del gaudi del permís de paternitat, de forma que, no necessàriament, ha de ser a continuació del naixement; permetent una major disponibilitat a les parelles per decidir com compatibilitzar el temps disponible i les necessitats específiques per la cura dels seus fills i filles. Una millora que, encara que no és d’aplicació automàtica a altres sectors, si que constitueix un precedent que obri la possibilitat d’una futura negociació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.