Notícies

Miradas Violeta, de Pilar Belmonte

El llibre va ser presentat en la Fira del Llibre de València el dissabte 28 d’abril

29 / 04 / 2012 | Dolors Jimeno

La sala 2 del Museu de Ciències Naturals ha acollit la presentació del llibre de Pilar Belmonte Useros, doctora en Belles Arts i professora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. L’autora va ser presentada pel professor de la Universitat de València, doctor Romà de la Calle, acompanyat per l’editora i la il·lustradora.

Intersindical Cultura ha estat en la presentació del llibre MIRADAS VIOLETA, de Pilar Belmonte Useros, que ha tingut lloc en la Fira del Llibre de la ciutat de València. L’acte va començar amb la intervenció de Pilar Algarra, de l’editorial Efecto Violeta, una coincidència cromática molt celebrada. A continuació va prendre la paraula l’autora. Confessà que la passió pel color violeta li ve de contemplar els capvespres manxecs que ella veu des del seu estudi a Chinchilla. Li agrada el color violeta i sempre porta roba i altres complements d’aquest color, que utilitza per a abraçar amb comoditat els colors violeta, lila, malva, púrpura i morat. El considera seré i calm. La taula de les quatre persones que intervenien en l’acte estava presidida per un ram de lilàs portades expressament del jardí del seu estudi, on també té plantes d’espígol. En definitiva, un llibre personal amb el fermall didàctic de l’últim capítol, aspecte que la professora Belmonte no va poder defugir. La il·lustradora, Esther Navalón Wamba, va donar moltes dades tècniques sobre la confecció del llibre, quadrat, de 20 centímetres de costat i amb els cinc colors violetes escampats per totes les pàgines. El colofó, si és que calia, el va posar el professor doctor Romà de la Calle. A banda de glossar la figura de l’autora, va parlar sobre l’amor als llibres i va oferir-nos el mot llibreferit, una mena de manipulació simpàtica de lletraferit. Tot plegat, un llibre magnífic i imprescindible per a totes les persones amants de les arts plàstiques i les lletraferides, simplement.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.