Retallades

L’estalvi de 258 milions no pot eixir de la butxaca del personal dels serveis públics

Intersindical, junt amb els sindicats de la Funció Pública, negociarà amb la Generalitat fórmules d’estalvi que no afecten l’ocupació pública ni les retribucions

05 / 03 / 2012 | Intersindical

En la reunió que ha tingut lloc hui per tractar el document PROPUESTA DE MEDIDAS EN MATERIA DE PERSONAL PARA EL EJERCICIO 2012-2015 (pdf-86KB), Intersindical Valenciana s’ha ratificat en la postura de no negociar cap document que supose una rebaixa salarial per al personal dels serveis públics ni la pèrdua de llocs de treball en el sector públic, i ha oferit a l’Administració la possibilitat de negociar sobre quines altres partides és possible fer ajusts i retallades per equilibrar el dèficit financer del govern valencià.

La negociació ha de ser com afrontar la substitució dels 258 milions del Capítol 1

Aquestes dificultats financeres no les han provocades les persones que treballen per a la Generalitat valenciana i sí que tenen a veure amb el malbaratament dels recursos públics de totes i tots els valencians en els darrers setze anys. Cal recordar que en l’actual Consell de la Generalitat hi ha persones que han tingut la responsabilitat en la gestió d’aquests recursos durant aquest període.
Intersindical entén que ara hi ha en joc molt més que una rebaixa temporal de salaris i que el que està en perill és la concepció de l’estat del benestar com a anivellador de les desigualtats socials i la viabilitat d’uns serveis públics gratuïts i de qualitat.
A continuació reproduïm el comunicat conjunt dels cinc sindicats –UGT, CCOO, CSIF, FESES i Intersindical Valenciana– presents en la reunió.

Sindicats i Generalitat comencen a desmuntar el DL 1/2012, de retallades

Hui, 5 de març de 2012, els sindicats de la Mesa General de Negociació de la Generalitat Valenciana s’han reunit amb la representació de la Generalitat. Hi havia presents representants de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, d’Educació i de Sanitat.
En aquesta reunió, l’Administració ha ratificat la seua oferta de document de mesures en matèria de personal per al període 2012-2015, i ha sol·licitat la valoració dels sindicats referent a això. Ha afegit a la seua oferta que l’estalvi en matèria de despeses de funcionament en els centres burocràtics per instauració d’un nou horari es dedicarà en un 50 % a millorar les retribucions de carrera professional a partir de 2013.
Per la seua banda, els sindicats han plantejat de forma unitària les següents propostes:

  • Necessitat d’establir un calendari de negociació, amb la data límit del 14 de març, per a la celebració d’una Mesa General de Negociació.
  • Les matèries a negociar s’han de tractar en el grup de treball que s’ha constituït hui, no en meses sectorials.
  • L’objecte principal de negociació és, per a les organitzacions sindicals, com afrontar la substitució dels 258 milions que suposen l’afectació al Capítol I (despeses de personal) que fa el Decret Llei 1/2012, per altres partides d’ingressos i despeses, de manera que es puga arribar al mateix estalvi sense afectar les retribucions del personal públic i, al mateix temps, mantindre l’ocupació pública.


Els sindicats signants es reafirmen en l’aposta per l’estat de benestar i per la qualitat de tots els serveis públics. Per això, reclamen poder negociar qualsevol mesura que puga afectar la qualitat d’aquests.

València, 5 de març de 2012

 



Comentaris
marta
05 / 03 / 2012 - 22:24

Despues de leer, sigo sin entender que es lo que estais negociando, ya que tenemos la experiencia de que últimamente no se cumple ningún acuerdo. Pensabamos que no os sentarias en ninguna mesa de negociación si no se anulaba las medidas de recorte del famoso Decreto. Tengo la impresión que nos estan tomando el pelo, y asi pueden decir que los sindicatos estan negociando y no hay excusa para movilizar.


Josep Maria Asensi i Iñesta
06 / 03 / 2012 - 9:41

La qüestió de l’horari, no estava clara? Per què no s’ha arribat a un acord?. M’agradaria tindre més informació. Gràcies.


miquel garcía
06 / 03 / 2012 - 16:19

El donar pre cosa feta que s’han d’estalviar 258 milions, o els que siguen, em sembla un error. La política d’estalvis i retalls ve determinada- més que per la mala gestió de l’Administració Valenciana -pels ajustos que tenen com a objectiu el pagament del deute públic i la socialització del deute privat. En plata- com quasi tothom sap -tot això té per objectiu beneficiar i salvar la banca. No són ajustos el que necessitem sinó un canvi d’orientació respecte la banca, el deute i la fiscalitat.

Entenc que és un error negociar- de la manera que siga -retallades de la despesa pública (altra cosa seria debatre en què s’han de gastar aquests 258 milions). Els sindicats el que haurien de fer es continuar demanant la retirada del decret i que s’arregle l’administració amb la seua política.

A més… No penseu que ens tiraran en cara, d’aquesta manera, a la gent funcionària, que per a mantenir els nostres salaris volem que es retallen altres conceptes de la despesa pública i que, per tant, anem només a la nostra? Això està cantat…


David
06 / 03 / 2012 - 22:51

Qué significa que se está negociando 200 y pico de millones de euros.
En serio, por qué no damos un buen gole encima dela mesa del gobierno valenciano y decimo que no.
Si dejamos que la parte politica de todo esto tape la realidad de la educación, de la educación de nuestros hijos, señores que estamos hablando de nuestros hijo, sobrinos, hijos de familiares, amigos, hijos de alguien con el que te sientas y le explicas por qué no ha podido mejorar en esta evaluación.

Realmente queremos los profesionales de la pública, que nuestro sistema educativo lo gestionen empresas o personas que no tienen ni idea de lo que hablan haciendo prubas raras con la educacion. Yo me niego, quiero que mi hijo tenga las mismas posibilidades que yo, y que un dia un profesor de forma anónima y totalmete altruista le de un golpecito en la espalda y le diga ¡ánimo que si lo intentas llegarás! sin esperar nada a cambio.
Cuantos de vosotros habéis vivido situaciones que seguramente poca gente soportaría. Y que hacemos, no volver a trabajar, ¡no! Al día siguiente miras al alumno a los ojos y le dices “te reto a que te superes”, anteponiendo su beneficio a tu orgullo.
En fin que se que la mayoria puede pensar diferente, pero creo que ha llegado el momento de decir no.

No quiero que mi hijo y alumnos por vivir en la comunidad valenciana tenga menos oportunidades que otros, que esten 30 o 35 en una clase.  Acaso sabe esta gente que es estra con 30 alumnos en una clase y a lso que les hace falta no darle los recurso personales suficientes para atender la diversidad de las aulas.

En fin, el que les ha escrito esto lleva de profesor 12 años, dando calse de tecnoloíga, soy interino. Cada vez que voy a un instituto lo hago mio, es decir, como si fuera mi plaza definitiva, me implico, me involucro, me peleo por las cosas queno veo justas de la dirección y las que no, de los compañeros, mias, etc.

No tengo problema en decirlo, me gusta mi trabajo y no siempre he trbajado de esto. Soy ingeniero, electricista, albañil, pintor, carpintero. fontanero, dependiente de tienda y otros, y os puedo decir que no es por el sueldo, os lo garantizo, ni por la seguridad del trabajo, pues soy interino, es sencillaente porque cuando ves las caras de los alumnos de vez en cuando al aprender algo nuevo y como discurren, te llena a un nivel que no es comprable con nada que haya sentido en otro trabajo.
Soy David Rodríguez y espero poder dedicarme siempre a la educación porque siempre he sentido la necesidad de trasnmitir lo que se a los demás. Pero siento que para los que no tengan dinero les será más complicado.

Un saludo y suerte para todos.


OLMO
07 / 03 / 2012 - 17:09

Ideas para ahorrar en educación y mejorar el nivel educativo

- Recuperar la JUBILACIÓN LOGSE.

De esta manera se podrían jubilar los mayores de 60 años, al reconocer los 5 que pueden faltar, esto supondría una sustitución por nuevos docentes que de entrada ahorraría a la Consellería la antigüedad y los sexenios; así se ahorrarían al rededor de 12.000 € anuales por enseñante jubilado.

También supondría una renovación de las plantillas, que de no hacerse se verán bloqueadas y envejecidas durante al menos 5 años.

Eliminar las clases de doctrina católica y demás doctrinas.

Así se podrían dedicar estas horas a mejorar las áreas más necesitadas sin que esto suponga un incremento de gastos.


Vicent Maurí
08 / 03 / 2012 - 21:58

Intersindical Valenciana demana que es retire el decret - llei o que els seus efectes sobre el personal del sector públic i els serveis públics s’anul·len.

El fet de demanar que els 258 milions d’euros no han d’eixir de les butxaques del personal és una altra forma de dir que es retire el decret.

Poden traure diners de reduir despeses que són superflues com la contractació d’assessores i assessors, la supressió de l’administració paral·lela… Per tant, no entrem en el seu joc sinó que posem damunt de la taula les seues contradiccions. Está clar que no anem a acceptar la reducció salarial ni l’afectació dels serveis públics per les mesures d’ajustament. Per eixe camí nosaltres no anem a passar.

Sobre els horaris, la proposta que han posat és molt similar a la presentada pels sindicats STAS i UGT en la Mesa Sectorial. Malgrat açò no podem signar-la en el marc d’un document que suposa la reducció salarial de milers de persones de tots els sectors de la Generalitat Valenciana.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.