Justícia

Les noves taxes judicials acaben amb la concepció igualitària de la justícia

Amb el nou sistema únicament tindran justícia les classes amb més poder econòmic.

21 / 11 / 2012 | Intersindical

Després de la publicació  de la Llei 10/2012, per la qual es regulen determinades taxes en l’àmbit de l’Administració de Justícia, es torna a un model social més propi de l’Antic Règim estamental, en el què únicament tindran justícia les classes pertanyents o provinents dels estaments més alts de la societat o amb més poder econòmic. Més del 85% de la societat no podrà accedir a defensar els seus drets davant la justícia, ja que el que pretén aquesta llei no és descongestionar els jutjats, sinó convertir els ciutadans i ciutadanes en una societat submisa i poc reivindicativa. El Govern de l’Estat, lluny d’aplicar una política seriosa d’inversions, que modernitze i actualitze el jutjats i l’Administració de Justícia, opta una vegada més per introduir taxes disuasòries que entrebanquen l’accés a la justícia.

Denunciem aquest greu retrocés social cap al conjunt de la població treballadora

Una estratègia seguida amb l’objectiu de redefinir l’exercici dels drets individuals i col·lectius, així com el serveis públics que els sustenten, com ja està passat amb l’educació, la sanitat o els serveis socials. Des d’Intersindical Valenciana denunciem públicament aquest greu retrocés social cap al conjunt de la població treballadora i una nova atrocitat que provoca indefensió jurídica. No falta res perquè el Sr. Gallardón publique o rescate la “Ley de Vagos y Maleantes” i implante de nou els uniformes grisos per als cossos de seguretat de l’estat.
Intersindical Valenciana rebutja frontalment la introdució d’aquestes taxes i convoca a manifestar públicament aquesta oposició a participar en les concentracions que tindran lloc als jutjats o ciutats de la justícia que tindran lloc el proper divendres, dia 23 de novembre

A partir d’ara s’aplicaran les següents taxes judicials:


Taxes en l’ordre jurisdiccional contenciós-administratiu
Abreujat Ordinari Apel·lació Cassació
200,00 € 350,00 € 800,00 € 1.200,00 €


Taxes en l’ordre social
Suplicació Cassació
500,00 € 750,00 €

 

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.