Mesa general de la Funció Pública

La Mesa General de Negociació acaba sense millores per al personal de la Generalitat

Intersindical Valenciana s’ha concentrat per exigir-les

27 / 12 / 2012 | Intersindical

Hui, dijous, 27 de desembre, s’ha reunit la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat Valenciana per tractar sobre l’acord de drets sindicals (permisos sindicals).

El Sindicat ha proposat la negociació de temes que afecten a les condicions laborals

Intersindical Valenciana ha proposat la negociació de temes que afecten a les condicions laborals, socials i econòmiques del personal. En concret, ha proposat la derogació del Decret – Llei 1/2012 (decret Vela) i mesures compensadores a la supressió de la paga extraordinària de Nadal. Malgrat les reiterades argumentacions del sindicat, el conseller Moragues no ha volgut obrir el procés negociador argumentant “la responsabilitat del Consell” i “la racionalitat i sostenibilitat dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana per 2013”.

El Sindicat, lluny de acceptar l’argumentari fals i repetitiu de la “responsabilitat”, considera que cal restituir els drets laborals a la situació anteriror a gener de 2012, eliminant les mesures que afecten al personal interí docent i de l’Administració del Consell, pagant el 100% de la carrera professional del personal sanitari, el 100% dels sexennis del professorat i iniciar l’aplicació de la carrera professional del personal de l’Administració del Consell. A més de pagar al personal de la Generalitat Valenciana els 44 dies meritats de la paga extraordinària de desembre de 2012 del personal funcionari i estatutari i dels 15 dies del personal laboral.

Totes aquestes mesures hagueren suposat una compensació a la supressió de la paga extraordinària de desembre de 2012 acordada per Mariano Rajoy. Una compensació que s’ha produït en altres autonomies però no al País Valencià. El personal que treballa en la Generalitat Valenciana ha estat l’únic de tot l’estat que ha patit una doble retallada, la del govern autonòmic i la del govern estatal.

Per això, des de la Intersindical Valenciana es qualifica de decepcionat la Mesa General de Negociació celebrada i adverteix que continuarà impulsant i convocant mobilitzacions fins aconseguir la restitució dels drets laborals vulnerats per les normes aprovades per Alberto Fabra i Mariano Rajoy. Unes mesures que fan pagar la crisi al personal del sector públic que no ha estat el seu causant i que tenen com objectiu final la reducció del sector públic valencià.

Quant l’acord sobre drets sindicals (permisos sindicals), Intersindical Valenciana considera que aquest es podria haver millorat en diversos aspectes com: l’harmonització i igualació de criteris en tots els sectors de la funció pública valenciana; l’aplicació a tots els sindicats, independentment de la seua presència en la Mesa General de Negociació o de la signatura de l’acord; l’establiment de dispenses sindicals a totes les meses sectorials o la reglamentació i ordenació de la negociació col·lectiva en la Generalitat Valenciana.

Intersindical Valenciana no ha signat el document per tots aquests motius i per considerar que, en aquests moments de dificutats per un gran nombre d’empleats i empleades públics, la signatura d’un acord sobre drets sindicals, que no contempla cap mesura pal·liativa a la pèrdua de drets laborals, exigeix la realització de consultes amb el personal del sector, l’afiliació i els òrgans de direcció del sindicat sobre la conveniència o no de la seua ratificació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.