Mobilitzacions

La Cimera Social crida a enfrontar públicament la ideologia neoliberal

La Cimera Social PV crida a enfrontar públicament la ideologia neoliberal que pretén arrasar l’estat de benestar

Roda premsa entitats Cimera Social del País Valencià
Roda premsa entitats Cimera Social del País Valencià
08 / 02 / 2013 | Intersindical

La 5a Declaració de la Cimera Social del País Valencià és una crida i una invitació a la ciutadania valenciana a protagonitzar les pròximes convocatòries unitàries

Aquest matí a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, la Cimera s’ha refermat en la seua proposta fundacional “cal expressar públicament i col·lectivament el rebuig a aquesta situació”.

Els portaveus han explicat que amb l’excusa de la crisi econòmica i amb el pretext de l’eficiència necessària, el Govern del Partit Popular està duent a terme una duríssima agressió contra la majoria social del nostre País. La convocatòria d’aquest matí a “prendre el carrer i la paraula” inclou qualsevol persona que estiga patint al seu entorn l’afebliment del sector públic i la reducció dels drets fonamentals que configuren la plena ciutadania consagrada per la Constitució.

Els portaveus de les diverses plataformes membres, en defensa de la sanitat i l’educació i els serveis socials públics i d’afectats pels desnonaments, han tornat a demanar un suport massiu a les mobilitzacions convocades les pròximes setmanes en defensa dels serveis públics de qualitat, els drets socials i econòmics de ciutadania i la democràcia participativa.

En la Declaració, la Cimera també ha volgut recordar els perills de romandre immòbils enfront del greu deteriorament de la qualitat de la democràcia. “Sense equitat i justícia social, sense unes condicions de vida dignes per a totes les persones, tot l’edifici constitucional està en precari” han assegurat.

En el text també es fa referència a l’acció destructora de la corrupció, ja que “la democràcia no pot funcionar amb una desigualtat extrema, amb por, o inseguretat i el descoratjament que està produint aquesta crisi en una majoria social que no té el mínim per viure dignament assegurat, pot obrir el camí a opcions polítiques de la dreta més extremista”.

“Quasi el 20% dels diputats i les diputades del PP a les Corts Valencianes estan imputats i s’aprofiten del seu aforament per gaudir de privilegis en el sistema judicial i, en alguns casos, de recursos públics per a la seua defensa. És el moment de dir prou, que ja està bé!” hi han expressat.

El resum de la convocatòria és a manifestar públicament com a ciutadans de ple dret que no estem conformes amb les polítiques d’austeritat indiscriminada al servei dels poderosos i dels mercats financers. “Ens hem d’oposar amb decisió, hem d’eixir al carrer, hem de protestar contra mesures ideològicament dissenyades que amenacen el benestar mínim, la dignitat i l’existència mateixa d’una quantitat enorme de persones” hi han conclòs.

Dissabte 9
12.00h plaça Manises: Concentració denunciant retallades i impagaments en l’atenció a persones en situació de dependència
17.30h plaça Sant Agustí: Manifestació contra la LOMQE
Divendres 15
18.00h plaça Sant Agustí: Manifestació aniversari #primaveravalenciana
Dissabte 16
18.00h plaça Ajuntament: Manifestació pel dret a l’habitatge digne i contra els desnonaments
Diumenge 17
12.00h Hospital Infantil antiga Fe: Manifestació per una sanitat 100 x 100 pública




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.