Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana urgeix a negociar l’aplicació del 100% de les retribucions en IT

13 / 10 / 2017 | Intersindical

El sindicat proposa una ampliació dels supòsits de contingències comunes complementats fins la totalitat de les retribucions percebudes

En la Reunió de la Mesa General de Negociació I, de 9 de juny de 2016, es va signar l’Acord de Legislatura, on a l’apartat 5e-D-1 s’especifica que es negociarà “el pagament del 100% de les retribucions en situació d’incapacitat temporal (IT) dins dels termes permesos per la normativa estatal bàsica. A més, a l’annex del mateix Acord, s’estableix el seu calendari d’aplicació i s’especifica que la negociació d’aquesta matèria es portarà a terme en el segon semestre de 2016.

A data d’avui, la referida negociació no s’ha produït i en conseqüència, entenem que és urgent incloure a l’ordre del dia de la propera Mesa General de Negociació I un punt de l’ordre del dia on s’aborde la qüestió. No obstant, qualsevol proposta de millora de les retribucions en situació d’incapacitat temporal no pot ignorar les limitacions de la legislació estatal bàsica, que impedeixen modificar la quantia de les retribucions en situació d’incapacitat temporal, però, per altra banda i aquest és l’aspecte positiu, cal tenir present que sí permet a les diferents administracions regular els supòsits de contingències comunes complementats fins al cent per cent de les retribucions percebudes; per la qual cosa proposem que la negociació prevista a l’Acord de Legislatura es centre en aquest darrer aspecte.

És per això que, des d’Intersindical Valenciana, hem proposat a la Conselleria de Justícia i Administració Pública una modificació de l’Ordre que regula la determinació del procediment i els criteris d’aplicació de la millora voluntària de l’acció protectora de la Seguretat Social i, més concretament, de l’article 5, on s’especifiquen els supòsits de les contingències comunes complementats fins al cent per cent de les retribucions.

En aquest sentit, hem plantejat la inclusió d’un nou apartat que amplia de forma substancial els supòsits on es perceben les retribucions íntegres: “Les derivades de contingències comunes per una malaltia greu que impossibilite el desenvolupament normal de la prestació del servei. A aquest efecte, s’entendran com a malaltia greu les baixes iguals o superiors a cinc dies”. Una fórmula que ja ha estat utilitzada per altres administracions autonòmiques i que, per tant, no deu suposar cap impediment perquè puga ser aplicada, també, a les empleades i empleats públics de la Generalitat Valenciana.

Per totes aquestes raons, exigim a la Conselleria que demostre la voluntat política de complir amb als compromisos adquirits a l’Acord de Legislatura i, en conseqüència, a incloure aquest punt a l’ordre del dia de la Mesa General de Negociació sense més dilacions.  A més, Intersindical Valenciana continua exigint el govern espanyol la derogació de la normativa estatal que regula les retribucions en situació d’incapacitat temporal.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.