Vaga General 29-M

Intersindical Valenciana rep el suport de la coalició Compromís a la convocatòria de vaga

28 / 03 / 2012 | Intersindical

Hui dimecres, 28 de març, s’han reunit representants d’Intersindical Valenciana amb el síndic de la coalició Compromís, Enric Morera, per fer una valoració conjunta de la reforma laboral i intercanviar opinions sobre la vaga general convocada per Intersindical Valenciana per al dijous 29 de març.

En el marc de la reunió s’ha fet palesa la coincidència d’ambdues organitzacions en la valoració absolutament negativa de la reforma laboral, perquè consideren que no servirà com a instrument per a generar ocupació, ni per a contribuir a la superació de la situació de crisi econòmica que està patint el País Valencià. L’anàlisi compartida s’ha centrat en l’efecte assolador que la reforma laboral tindrà sobre el marc regulador de les relacions laborals, ja que abarateix i facilita l’acomiadament de treballadors i treballadores, i converteix en lletra morta la negociació col·lectiva; un escenari de precarietat que afectarà el conjunt de la classe treballadora, aprofundirà la discriminació laboral estructural que pateixen les dones i hipotecarà el futur laboral de les noves generacions.
En aquest context, coincideixen en la necessitat i en la justificació de la convocatòria de vaga general com a resposta justa i proporcionada a l’agressió contra els drets laborals que suposa la reforma laboral. Una agressió que, en cas del País Valencià, es suma a la que està portant a terme la Generalitat valenciana amb les seues polítiques de retallada pressupostària que afecten el personal empleat públic i els serveis públics, i que obliga a valencianitzar la convocatòria incloent-hi les reivindicacions pròpies del sector públic.
Per últim, cal incidir en el fet que la reforma laboral i la consegüent convocatòria de vaga posen en evidència la necessitat que el País Valencià assumisca les competències en matèria de regulació de les relacions laborals, de forma que les mesures en matèria econòmica i laboral s’adapten d’una forma més eficaç a les necessitats específiques del nostre model productiu, amb una clara aposta per l’aplicació de mesures en positiu, com la reconstrucció del teixit productiu, inversió en R+D+I, l’habilitació de mecanismes de fiançament de la petita i mitjana empresa i l’especialització  dels treballadors i treballadores.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.