Vaga general 14-N

Intersindical Valenciana registra la Vaga General #14N

Intersindical Valenciana ha presentat, junt CCOO, UGT, CGT i USO, la convocatòria de Vaga General per al proper 14N. Aquesta afectará a totes les activitats laborals i funcionarials desenvolupades per les treballadores i treballadors i pel conjunt del personal empleat públic de les empreses i organismes establerts dintre de l’àmbit geogràfic i jurídic del País Valencià, i al conjunt de la ciutadania.

Pedro Rovira i Pepe Villanueva, en representació Intersindical Valenciana, registren Vaga General 14N
Pedro Rovira i Pepe Villanueva, en representació Intersindical Valenciana, registren Vaga General 14N
31 / 10 / 2012 | Intersindical

La convocatòria de la Vaga General respon a l’oposició als als negatius efectes que sobre el conjunt de les treballadores i els treballadors tenen les mesures del Govern de l’Estat Espanyol i del Govern de la Generalitat Valenciana. Més concretament, per les següents mesures del Govern de l’Estat:

El passat dia 10 de febrer de 2012 el Consell de Ministres va aprovar el Reial Decret-Llei 3/2012, de mesures urgents de reforma del mercat laboral i que va ser aprovat definitivament pel parlament el 8 de juliol. Açò suposa una gravísima agressió als drets laborals de les treballadores i treballadors de l’Estat Espanyol.

La Reforma Laboral imposada pel govern del PP, fent ús i abús de la seua majoria absoluta en el Parlament, suposa el desmantellament de les garanties i els drets laborals, cada vegada més minvats, que ens quedaven als treballadors i les treballadores després de la infinitat de reformes laborals que han anat minant els drets i conquestes que havíem assolit a través d’anys i anys de lluita social i sindical.

Des de la imposició d’eixa Reforma Laboral s’han vingut aprovant en Consell de Ministres una sèrie de Reials Decrets-llei que vénen a aprofundir encara més en aqueix desmantellament, mentre s’ha adoptat una altra sèrie de mesures encaminades a afavorir el manteniment dels privilegis de les classes socials més benestants.

Així, s’han vingut aprovant reformes en l’àmbit de l’Educació que estan suposant una greu deterioració de la qualitat educativa i una agressió sense precedents cap als drets de les treballadores i els treballadors de l’Educació:
- Massificació en les aules.
- Retallades de Plantilles.
- Precarietat Laboral.
- Reducció de salaris.
- Augment de les Taxes Universitàries.
- Disminució de Beques.
- Empitjorament de les condicions laborals.
- Desmantellament dels serveis educatius públics.
- Reducció a la seua mínima expressió de les ofertes d’ocupació pública.

En l’àmbit de la Sanitat també s’han vingut adoptant una sèrie de mesures que situen en greu risc el sistema sanitari universal i gratuït que tants anys va constar construir, reduint els nivells de prestació i deteriorant les condicions laborals i salarials dels i les professionals de la sanitat:
- Eliminant la universalitat, obrint la porta a l’exclusió en l’atenció sanitària a les persones més desfavorides, deixant de ser la salut un dret per a convertir-se en un privilegi.
- Establint el re-pagament sanitari en medicaments, pròtesis i transport sanitari no urgent, aprofundint en la mercantilització de la salut i introduint un plus de sofriment a qui ha de fer ús d’aquestes prestacions.
- Modificant els criteris de gestió dels diferents departaments sanitaris, introduint la iniciativa privada en la gestió i aplanant el camí a la privatització de la sanitat.
- Retallant les plantilles en totes les àrees hospitalàries, de vigilància de la salut, administratives, auxiliars, etc.
- Retallant les condicions salarials, laborals i socials dels professionals de la sanitat.

També en l’àmbit del Transport Públic s’han vingut aprovant nombroses mesures que posen en perill el concepte del Transport com dret fonamental a la mobilitat, oblidant la rendibilitat social de les diferents maneres de transport i obviant el fonamental paper de vertebrador territorial que ha de garantir el Govern de l’Estat:
- Afavorint la creació de xarxes d’autopistes de peatge que condemnen les i els conductors al re-pagament d’una infraestructura construïda amb diners públics i estableixen privilegis per a l’ús de les infraestructures en funció de la capacitat adquisitiva.
- Privatitzant aeroports.
- Liberalitzant el Transport de Viatgers per Ferrocarril i afavorint l’arribada d’operadors privats, posant a la seua disposició el patrimoni públic ferroviari aconseguit amb els diners de tots els ciutadans i ciutadanes.
- Desmantellant les empreses públiques ferroviàries, dividint-les en societats mercantils per a posar-les a la disposició dels mercats.
- Retallant les condicions salarials, laborals i socials dels professionals del Transport.

En l’àmbit de les Administracions Públiques s’han adoptat mesures, com el Reial Decret 20/2012 i l’aprovació de diversos plans d’ajustament, que suposen una greu deterioració en els serveis públics que es presten i en les condicions laborals, salarials i socials de les funcionàries i els funcionaris i el personal laboral:
- Vulneren una vegada més la llei, és a dir, l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públics, aprovat per ampli consens de tot l’arc parlamentari el 2007.
- Substitueix el dret a la negociació col·lectiva per la imposició autoritària.
- Suspén la paga extraordinària de Nadal del personal empleat públic,
- Destrucció d’un important nombre de llocs de treball públics,
- Incrementa la jornada de treball,
- Deteriora les condicions de treball quant a permisos i vacances,
- Ordena l’acomiadament massiu del personal laboral, fix i temporal (completat pel Reial Decret 1483/2012, de 29 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament dels procediments d’acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada),
- Justifica l’acomiadament del personal funcionari interí.

Així mateix, s’han vingut aprovant mesures legislatives que suposen un greu crebant en els drets i llibertats del conjunt de la ciutadania de l’Estat Espanyol:
- Retallant les Prestacions per atur.
- Pujant l’IVA de forma desproporcionada.
- Augmentant la pressió fiscal modificant els gravàmens de l’IRPF.
- Congelant les pensions.
- Modificant la Llei de l’Avortament.
- Retallant els pocs recursos dedicats a la lluita contra la violència envers les dones i la protecció de les víctimes.
- Retallant greument les ajudes a la dependència.
- Imposant taxes a l’ús de determinats procediments judicials.
- Modificant la Llei d’Enjudiciament Civil.
- Criminalitzant els moviments socials reformant el codi penal.

No obstant això, paral·lelament a l’aprovació de totes aquestes mesures s’han vingut aprovant altres que persegueixen afavorir precisament a qui ens han dut a l’actual situació de crisi:
- Injectant quantitats ingents de diners públics als bancs.
- Amnistiant les i els defraudadors fiscals.
- Mantenint una pressió fiscal injusta que no grava a les grans fortunes i permet situacions com la tributació del 1% de les SICAV.
- No investigant i jutjant a qui, amb les seues actuacions especulatives i defraudadoras, han provocant l’actual situació de crisi, així com a qui havien de vigilar les activitats financeres i bancàries i van permetre que l’expoli es perllongara durant anys.

Pel que fa a les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat Valenciana, destaquem particularment el Decret-Llei 1/2012:
- Reducció jornada laboral interí i laboral temporal a 25 hores i reducció de retribucions proporcionalment.
- Els nomenaments del professorat interí, especialista i de religió, fins al 30 juny.
- No pagament del 25% del salari a les incapacitats temporals.
- Suspensió del pla de pensions (0,3% de la massa salarial)
- Paralització i reducció del 50% dels sexennis del personal docent.
- Restricció en la concessió de la reducció de jornada del personal docent.
- Reducció de la carrera i desenvolupament professional del personal sanitari: 50% de reducció dels complements
- Eliminació de les ajudes socials
- Reducció dies moscosos i dels dies addicionals de vacances per antiguitat i eliminació dels dies compensatoris
- No pròrroga de les jubilacions.

Així com altres mesures aprovades per aquest govern:
-Privatització de part de la gestió de la Sanitat,
-Augment de les ràtios en les unitats docents en primària i secundària,
-Augment de les hores lectives en secundària,
-Eliminació o reducció de programes educatius,
-Reducció de les beques de menjador,
-Reducció del transport escolar,
-Restricció en la concessió de la declaració de dependència, enduriment de les condicions i retards injustificats.

Intersindical Valenciana no pot assumir, i menys encara permetre, que el pes de la crisi recaiga sobre les classes socials més febles, pel que exigim la retirada immediata de les mesures adoptades i l’elaboració d’un pla alternatiu que faça recaure el pes de l’eixida de la crisi sobre aquells que l’han generat.

Finalment, Intersindical Valenciana fa una crida a la participació massiva de les treballadores i treballadors, dones, persones pensionistes, jubilades, joves, migrants, aturades i del conjunt de la ciutadania per aturar el país i obligar els governs espanyol i valencià a rectificar.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.