Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana insta al compliment de l’Acord de Legislatura de la Mesa General

El sindicat considera preocupant que puga haver un incompliment dels terminis previstos pel seu desenvolupament

21 / 09 / 2016 | Intersindical

El 9 de juny, a la Mesa General Negociació de Personal Funcionari, Estatutari i Laboral de la Generalitat, es va signar un acord, anomenat «Acord de Legislatura», tant pel seu abast material com per la seua vigència temporal.

Avui, 20 de setembre, s’ha celebrat la primera reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord per valorar el seu desenvolupament i la conclusió no pot ser optimista. De 34 mesures que està previst desenvolupar abans que finalitze l’any 2016, 5 estan ajornades perquè depenen de la constitució d’un govern definitiu a l’Estat, 3 s’han complert de forma parcial, 6 ho estan en la seua totalitat i 20 encara estan pendents d’abordar-se o estan en fase incipient.

Tot i saber que hem tingut l’entrebanc del període estival, Intersindical considera que no pot ser una excusa que justifique l’incompliment dels terminis previstos, doncs aquesta eventualitat era coneguda per totes les parts i, en conseqüència, cal exigir un esforç addicional a les diferents Conselleries implicades, per planificar el procés de negociació amb garanties suficients per aconseguir els objectius marcats.

Per Intersindical Valenciana es prioritari que abans que acabe l’any han d’estar definides les línies generals en matèria d’estabilitat en l’ocupació, que han de regir la legislatura i les peculiaritats de les ofertes d’ocupació als diferents sectors. Una prioritat que obeeix, en sentit estricte, a les aclaparadores xifres de precarietat existents entre el personal públic; però, també, perquè la manca de definició està generant incertesa entre els treballadors i treballadores interins. Per tant, considerem que s’imposa la necessitat de convocar la Mesa General i les Sectorials, per analitzar la temporalitat i definir els criteris comuns i específics d’actuació en cada sector, tal i com està previst a l’Acord.

Altra qüestió important són les retribucions. Per una banda està previst recuperar el 100% de les retribucions en situacions d’incapacitat temporal i, per l’altra, la recuperació del poder adquisitiu perdut als darrers anys de retallades. Dos temes que estan pendents de la celebració d’una Mesa General sobre pressupostos i que, en aquest cas, sí, està prevista per mitjan mes d’octubre; encara que seria desitjable que les organitzacions sindical disposàrem d’una informació prèvia, per que la negociació siga real i sense que els terminis de la tramitació parlamentaria dels pressupostos la condicionen.

Pel que fa al permís de 6 setmanes per paternitat, encara està pendent d’aplicació als sectors d’ensenyament i sanitat; la qual cosa genera greuges comparatius entre el personal, que de cap forma poden ser justificables. Gairebé, pitjor sort corre el permís a la setmana 37 d’embaràs, que queda vinculat a l’aprovació de la reforma o a la nova llei de la funció pública i, aquesta, a un lacònic anunci: «passarà pel Consell abans del 31 de desembre».

En el mateix sentit ens podríem pronunciar sobre els plans d’igualtat, els protocols d’actuació en els supòsits de violència de gènere o de violència en el treball i altres compromisos en matèria de salut laboral que, malgrat estar avançats en alguns sectors, en altres estan a l’espera d’una coordinació que definisca el seu contingut bàsic. Coordinació que, òbviament, encara no s’ha produït.

En definitiva i desprès del que s’ha exposat, Intersindical Valenciana no pot mostrar la seua satisfacció per l’evolució de l’Acord i insta al Consell i a les Conselleries afectades, per què coordinen i planifiquen els esforços per dur a terme les negociacions a la Mesa General i a les Meses Sectorials, de forma que culminen dintre dels terminis previstos. Intersindical Valenciana té seriosos dubtes que això puga ser factible, si no hi ha un canvi substancial d’actitud i un compromís més ferm per part de l’Administració en el seu compliment; una apreciació, que de confirmar-se suposarà una pèrdua de credibilitat del nou Govern.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.