Mobilitzacions

Intersindical Valenciana impulsarà mobilitzacions laborals unitàries

El Sindicat considera que la situació del mercat laboral és insostenible

16 / 08 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana impulsarà mobilitzacions unitàries contra l’atur, la precarietat laboral i la pèrdua de drets laborals de les treballadores i treballadors. El Sindicat considera necessària una resposta ferma i contundent del moviment sindical i dels moviment socials a la situació que travessa el mercat laboral caracteritzat per una ocupació de poca qualitat, salaris baixos i pèrdua de drets producte de les reformes laborals i de la manca de negociació col·lectiva en molts sectors laborals.  Els conflictes laborals que estan tenint lloc els darrers mesos són una evidència de la greu situació laboral de la majoria de les treballadores i treballadors en actiu i també dels que estan en situació d’atur.

Per a Intersindical Valenciana, la situació actual és insostenible, per la qual cosa aposta per impulsar processos de mobilització laboral i social contra aquesta situació que està empobrint la classe treballadora i els sectors socials més desfavorits i augmentant les desigualtats socials i territorials. Unes mobilitzacions que han de ser unitàries, construïdes des de baix, des dels centres de treball i els barris, i amb uns objectius clars i ben definits.

Les polítiques neoliberals ens han dut, en els darrers anys, a ser un dels països de la Unió Europea on més han augmentat les desigualtats socials; fruit, si més no, de la desregulació del mercat laboral imposada per les reformes laborals, que han deixat en mans dels interessos del capital i de les grans corporacions el destí de milions de ciutadans i ciutadanes que depenen de la seua força de treball per assegurar una subsistència digna. Tampoc hem d’oblidar la reforma de les pensions que, seguint les mateixes directrius polítiques, ha estat igualment agressiva amb els drets de les persones jubilades que, també, han vist com cada vegada perden més poder adquisitiu o com es dificulta de forma progressiva l’accés a les mateixes.

Per aquestes raons, les mobilitzacions s’han d’orientar a exigir la derogació de les reformes laborals i de les pensions, exigir la dignificació de la força del treball amb polítiques orientades a la plena ocupació i a que aquest siga, vertaderament, una ocupació de qualitat, de forma que la classe treballadora tinga dret efectiu a desenvolupar un projecte vital. A més, aquestes iniciatives han d’anar acompanyades de vertaderes polítiques de redistribució de la renda per acabar, d’una vegada per totes amb la precarització i l’escletxa social, acabant amb paradisos, amnisties i tractes fiscals de favor a les rendes del capital.

Per al Sindicat, les mobilitzacions haurien d’agrupar a tots els sindicats, col·lectius en lluita, assemblees de treballadores i treballadors, moviments socials i plataformes unitàries que tinguen una voluntat ferma i decidida per a fer front a les polítiques laborals i econòmiques del govern espanyol i de la patronal que tenen com finalitat aprofundir en les reformes neoliberals i antisocials.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.