Mobilitzacions

Intersindical Valenciana en defensa de l’ocupació i contra el demantellament del transport públic

El Sindicat es mostra contrari a l’ERO de FGV

04 / 12 / 2012 | Intersindical

Després de mesos de mobilitzacions, aturades parcials i vagues de 24 hores en defensa de l’ocupació, les condicions laborals i per la continuïtat de FGV com a empresa pública, totes elles amb un seguiment massiu i pràcticament unitari de tot el personal, la direcció de l’empresa ha fet oïdes sordes i el darrer dimecres 28 de novembre formalitzava la presentació de l’expedient de regulació d’ocupació que afectarà el 25% del personal de FGV: 450 persones de les 1791 que, a dia de hui, presten servei a les línies de METROVALÈNCIA i TRAM D’ALACANT.

Aquesta reducció dràstica del personal de FGV, no suposa només la dramàtica situació a que s’enfrontaran les famílies afectades pels acomiadaments, ja que també porta aparellada la desfeta de l’únic servei de transport públic ferroviari del País Valencià, amb una creixent demanda per part de la població que ha permès en poc més d’una dècada duplicar el nombre d’usuaris i usuàries i que a l’any 2011 ja va superar els 76 milions de desplaçaments. Aquesta desfeta suposarà la reducció de freqüències a totes les línies en què opera, la desaparició d’algunes d’elles i la privatització d’aquelles que estan per posar en servei i han estat finançades amb diners públics, com és el cas de la Línia 2 del TRAM entre Alacant i Sant Vicent del Raspeig. Incomunicaran poblacions veïnes i comarques senceres amb els nuclis urbans més importants, condemnant-les a la desconnexió amb els serveis públics, com ara els centres de salut, hospitals, col•legis, instituts i universitats.

Quan encara no hem restablert la memòria de les 43 víctimes mortals de l’accident de la Línia 1 i no coneixem la veritat del que va passar aquell fatídic 3 de juliol de 2006 i van confirmant-se les sospites de manipulació dels informes i de que la investigació dels fets no ha estat portada de forma diligent, les mateixes persones que no han assumit la responsabilitat que els pertoca en tot eixe macabre assumpte, comprometen la seguretat en la circulació impulsant una proposta per a acomiadar treballadores i treballadors que amb la professionalitat que requereix el seu lloc de treball són garants d’un servei de transport segur i de qualitat.

El desgavell que proposen és la conseqüència d’un model de gestió encaminat a la destrucció i saqueig dels serveis públics i la seua privatització tot garantint la rendibilitat per als seus familiars i amistats . Així, la directora gerent dimitida recentment Marisa Gracia, percebia un salari superior al del President del Govern; està sent investigada per la fiscalia per diversos delictes, com ara prevaricació, malversació i falsedat documental; va fer un equip de direcció amb més alts càrrecs que el govern espanyol; va modificar la normativa per a permetre la contractació de desenes, quan no centenars, de persones sense cap tipus de funcions assignades ni cap control d’accés per concurs-oposició; va ascendir i nomenar direccions d’àries capritxosament sense cap tipus de control ni valoració de mèrits; va acomanar la compra de 20 trens i 12 tramvies que a hores d’ara es troben immobilitzats i pendents de pagament; i un llarg etcètera. La direcció de FGV i els governs del Partit Popular a la Generalitat Valenciana, així com els governs centrals d’un i altre color polític, ens han hipotecat el futur amb aquestes i un munt d’accions més que ara pagarem directament amb comiats els i les professionals que ens dediquem a donar servei a la població i indirectament totes les valencianes i els valencians com venim fent fins ara. De les nostres butxaques han eixit les ajudes encaminades a rescatar bancs i caixes sense cap criteri de racionalitat. En els darrers dies s’ha fet efectiva una ajuda de més de 18000 milions d’euros a Bankia, a l’Aeroport de Castelló se li ha concedit una partida pressupostària de 17 milions d’euros, per posar dos dels exemples més escandalosos, mentre que l’ERO a FGV el plantegen per la necessitat de rebaixar la masa salarial en 22 milions d’euros.

D’altra banda, el retrocés en matèria de sensibilització cap a un model sostenible i respectuós amb el medi ambient serà altre dels efectes col•laterals, ja que impulsarà l’ús de mitjans de transport individuals que agredeixen de forma irreversible el nostre entorn i augmentaran considerablement la despesa de les famílies en els seus desplaçaments.

És per tot allò exposat, que des de la Intersindical Valenciana exigim la retirada de l’expedient de regulació d’ocupació presentat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i l’assumpció de la responsabilitat de la direcció de l’empresa i de la pròpia Conselleria de Transport en la gestió portada a terme en FGV, tot garantint les inversions necessàries per al manteniment de les línies actuals i la immediata posada en funcionament d’aquelles que es troben acabades o pendents d’actuacions que permetrien garantir un sistema eficient de transport públic, segur, sostenible i de qualitat.

València, 4 de desembre de 2012




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.