Sindicalisme

Intersindical en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal de Ford

El Comité de Empresa de Ford Almussafes l’ha aprovat amb els vots d’UGT

24 / 03 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana, segon sindicat en representació en l’empresa, ha votat en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal per la planta de motors de Ford Almussafes. La posició del Comité d’Empresa ha estat favorable pel suport del sindicat UGT mentre que STM – Intersindical Valenciana, CCOO i CGT han votat en contra.

Per què el STM-Intersindical valenciana diu NO a aquest ERTO?

Diem NO a aquest ERTO pels beneficis de centenars de milions d’euros que acumula Ford Almussafes.

Diem NO a aquest ERTO pels 1.200 milions de beneficis que va obtenir Ford Europa el passat 2016.

Però sobretot diem NO a aquest ERTO perquè en Ford Almussafes no sobra ningú. Per contra, entenem que, ara més que mai, són necessàries contractacions per rebaixar una càrrega de treball inaguantable que està afectant de manera molt important a la salut de la plantilla.

A tot això, cal sumar-li que, amb aquesta proposta, les persones afectades per aquest ERTO veuran complementat tan sols el 80% del seu salari, amb la pèrdua salarial que suposa. A més, aquest acord no garanteix que en el futur es mantinga la plantilla actual.

Per tot açò, considerem injustificable que una empresa amb aquests beneficis milionaris no complemente els salaris al 100%, més quan l’administració pública pagarà la major part del salari de les treballadores i treballadors afectats per aquest ERTO.

Què proposa el STM - Intersindical Valenciana?

Que el Comitè d’Empresa rebutge la proposta de ERTO que planteja l’empresa, i obrir un procés de negociació per solucionar la manca temporal de producció a la planta de motors.

Aquesta negociació hauria de passar per noves contractacions per les plantes de fabricació de vehicles, i perquè l’excedent de plantilla de motors passe a reforçar les línies per rebaixar la sobrecàrrega de treball en fabricació de vehicles. D’aquesta manera, a la plantilla de motors, se li aplicaria una mobilitat exclusivament fins al mes d’abril del 2018, quan ja es fabricaria el nou motor.

Però la nostra proposta que és viable i evitaria perjudicis a la plantilla ha estat rebutjada per UGT que, en compte de defensar els interessos de les treballadores i treballadors de Ford, es plega a les pretensions de l’empresa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.