Repressió policial

Intersindical dóna suport als actes reivindicatius de la Primavera Valenciana

Intersindical Valenciana participarà en els diversos actes que estan convocant-se per commemorar la #PrimaveraValenciana.

01 / 02 / 2013 | Intersindical

Aquests actes tenen com objectius: l’arxiu del casos judicials pendents; la depuració de responsabiltats polítiques i penals dels responsables de la repressió policial contra estudiants i ciutadanes i ciutadans que es manifestaven per exigir els seus drets i continuar la lluita per acabar amb la vulneració de les llibertats democràtiques.

No hi ha hagut fins ara depuració alguna de responsabilitat política ni jurídica pels fets

Entre els actes convocats està la manifestació convocada per l’Assemblea El Micalet per al dia 15 de febrer, a les 18 hores, al carrer Xàtiva – Marqués de Sotelo que acabarà a la Delegació del Govern de València siutada al carrer Colom. També n’hi haurà un concert solidari convocat per les pares i mares de l’IES Lluís Vives i diversos actes impulsats per sindicats estudiantils.

COMUNICAT ASSEMBLEA EL MICALET

L’Assemblea per les llibertats i contra la Repressió, coneguda popularment com Assemblea El Micalet, creada arran dels esdeveniments anomenats Primavera Valenciana que van tenir lloc al febrer de 2012, ha convocat aquesta roda de premsa amb la finalitat de fer les següents declaracions:

1. La repressió policial continua al País Valencià. No va ser un incident puntual i aïllat fa un any. Està i continua present en les nombroses protestes de la societat valenciana davant les retallades en llibertats i drets socials. Es pot veure en les identificacions indiscriminades per la policia de persones que participen en aquestes protestes. Es pot documentar en les nombroses i injustificades denúncies de la policia a manifestants per delictes i faltes (desordres públics, desobediència i atemptat a l’autoritat) i confirmar en l’eterna manca d’identificació de la policia en les seves actuacions. L’abús d’autoritat policial, la intimidació i la impunitat són, per tant, una realitat al nostre país.

No hi ha hagut fins ara depuració alguna de responsabilitat política ni jurídica pels fets al febrer de 2012, tot i que València i el món va ser testimoni de la contundent barbàrie i de la repressió exercida per les forces i cossos de seguretat de l’Estat contra els estudiants a les ordres de la Delegada del govern i el cap de policia.

La denúncia que el juny passat van presentar 23 organitzacions polítiques, socials i sindicals, agrupades dins de l’Assemblea, per l’obertura d’una investigació i depuració de responsabilitats per les brutals càrregues policials de febrer de 2012 va ser arxivada pel Jutjat d’Instrucció núm. 6 de València (13 de juny de 2012). Així mateix, el recurs d’apel·lació contra el seu arxiu va ser desestimat per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial (13 de desembre de 2012). Els arguments que van utilitzar van ser “no existir indicis de delicte en les actuacions policials” i “no ser part directament perjudicada pels fets, els col·lectius denunciants”. Des de quan qui denúncia ha de ser afectat per estar legitimat? Oblida el jutge que hi ha obligació de denunciar en tot cas segons l’article 259 de la Llei d’enjudiciament criminal? I les obligacions de la judicatura? Per què aquests tribunals no han actuat amb la diligència que els era exigible i han negat a la societat valenciana el seu dret a una investigació que aclareixi els fets? No va passar prou?

2. L’Assemblea continua alerta i al servei de la societat valenciana. Davant d’aquest escenari, l’Assemblea està i continua donant suport a la ciutadania en el lliure i legítim exercici dels seus drets de reunió i de manifestació en cadascuna de les protestes, concentracions i manifestacions que, pràcticament cada dia, es duen a terme al nostre país. Així, l’Assemblea realitza dues activitats:

a. Una, de calat polític mitjançant tres accions: la denúncia pública i agitació en contra de la repressió davant de qui l’exercita, la condemna oberta de les retallades socials i econòmiques i les seves conseqüències, la sensibilització de la ciutadania i el suport unitari a col·lectius i persones que reclamen suport jurídic i social per les accions de defensa dels seus drets.

b. L’altra, de tipus jurídic. Els advocats i advocades adscrites a l’Assemblea, vinculats de manera completament desinteressada, presten gratuïtament assessorament legal i defensa jurídica de diverses causes que des de febrer 2012 a l’actualitat s’han obert (Primavera Valenciana, Intifalla, Vaga 14N, Vagues estudiantils i diverses concentracions, protestes i accions). Així, des de la Comissió Jurídica de l’Assemblea es porta la defensa de 116 persones sancionades administrativament (multes derivades d’identificacions policials) i de 41 processats judicialment per diferents motius, dels quals 9 han estat sobreseguts i 32 continuen tramitant. En 7 processos estem personats també com denunciants. El mes de febrer presentàrem recurs Contenciós Administratiu contra els processos sancionadors i querella contra la delegada de Govern, el cap superior de la Policia i els caps de Brigada pels directament afectats i les 23 organitzacions que en el seu dia van denunciar.

3. L’Assemblea ha decidit convocar una manifestació el proper 15 de febrer en l’aniversari de la Primavera Valenciana per un doble motiu: perquè sense memòria no hi ha justícia i perquè la memòria aporta el coneixement que necessita una societat democràtica. Per això en record a totes les persones que legítimament van alçar la veu i avui encara segueixen encausades, continuarem denunciant les contínues agressions als drets i llibertats que s’impulsen des del Ministeri d’Interior i la Delegació del Govern, i no cessarem en la defensa dels que lluiten sense parar contra les contínues agressions d’un sistema polític que ens condemna a una regressió política i social sense precedents, hem organitzat aquestes activitats a les que us cridem a sumar-vos per donar una resposta social i unitària en defensa dels nostres drets democràtics.

· Concurs de samarretes amb motiu del primer aniversari de la Primavera Valenciana

· Dia 15 de febrer: Manifestació 18.00 h - C/ Xàtiva

Organitzacions:  Intersindical Valenciana, A Contracorrent, AES, BEA – Bloc d’Estudiants Agermanats, CAJEI, Campus Jove, FAAVEM, BLOC JOVE, Joventut Comunista del País Valencià, Joventuts Esquerra Republicana, Joves Socialistes País Valencià, Joves Verds del País Valencià, ACPV, Ateneu Popular, Ca Revolta, Cabanyal, Cercle Obert de Benicalap, Cave Cova, CEDSALA, CEPS, Colectivo Lambda, Endavant, Escola Valenciana, Espai Alternatiu, FAPA València, Institut Obrer, Jarit, Koordinadora Kolectivos Parke, Mama Africa, PAH, Plataforma per Russafa, Radio Malva, Republicanos València, RPS Republicanos Valencia, SEPE, Só de Pau, Socialisme 21, Tanquem Cofrents, CAT Intersindical, CGT, COS, CS.CCOO-PV, UGT-PV, Compromís Valencià, Esquerra Republicana PV, EUPV, Iniciativa–Compromís, MDT, PCPV, PSPV-PSOE, Solidaritat Catalana al País Valencià, Solidaritat Catalana per la Independència.

http://perleslibertatsicontralarepressio.wordpress.com/

CONCERT SOLIDARI



La mobilització d’estudiants coneguda com la Primavera Valenciana arriba al seu primer aniversari. Molts d’aquells alumnes que no es van deixar intimidar per la brutalitat policial i que protestaren enèrgicament contra les retallades en l’ensenyament i contra la degradació d’un sistema educatiu públic i de qualitat, encara estan pendents d’una resolució dels seus processos sancionadors i judicis oberts. Per fer front a aquestes processos des del centre educatiu s’ha organitzat per al dia 15 de febrer, divendres, un concert solidari al Palau de Congressos de València amb la participació de: Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Obrint Pas, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel, La Habitación Roja, El Diluvi, Julio Bustamante, La Gossa Sorda, Clara Andrés, Maronda, Manolo Tarancón, Sénior i el Cor Brutal, Arthur Caravan, Galavera.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.