Polítiques públiques

Intersindical demana a la Ministra acabar amb la privatització dels serveis sanitaris

Intersindical demana a la Ministra de Sanitat fermesa front a la privatització i les retallades del Partit Popular.

Traspà de cartera del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social
Traspà de cartera del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social
12 / 06 / 2018 | Intersindical

El sindicat considera que la Ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha de ser coherent i traslladar a l’àmbit del sistema nacional de salut les mateixes directrius politiques que ha posat en pràctica a la sanitat valenciana.

Si alguna cosa se li ha de reconèixer a la Ministra, Carmen Montón, dels tres anys que s’ha mantingut al front de la sanitat pública valenciana, és la seua lluita implacable per acabar amb la privatització dels serveis sanitaris i la recuperació de la totalitat dels drets de les persones usuàries per accedir a una sanitat universal i sense repagaments.

La posada en pràctica d’aquest programam polític, de caire eminentment social, li ha ocasionat no poques crítiques i oposició deslleial de partits polítics com el PP i dels sectors financers amb interessos en la gestió privada de la sanitat pública, a més d’haver d’enfrontar-se a una legislació centralista i centralitzadora del Govern de l’Estat. Conductes que en cap cas han estat un entrebanc perquè, poc a poc i amb prudència que requereixen musures d’aquest calat, s’hagen portat endavant.

Ara, amb el canvi de govern com a conseqüencia de la moció de censura i el seu nomenament com a ministra de sanitat, té una bona oportunitat per eliminar, legalment, aquells obstacles amb els que ha tingut que lidiar des de la sanitat autonòmica, per recuperar la sanitat pública, la sanitat universal i l’eliminació dels repagaments que tant perjudiquen als sectors més desafavorits de la societat.

Ens referim a la derogació de la Llei 15/97 de noves formes de gestió de la sanitat pública i al Real Decret Llei 16/2012 de mesures urgentes per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seues prestacions. En la primera disposició legal es dona carta blanca per la gestió privada de la sanitat pública i en la segona s’estableixen les limitacions per l’accés a les prestacions sanitàries i el repagament per medicaments i productes sanitaris.

Aquestes normes han estat facilitadores de la parasitació de la sanitat pública per “fons voltors” i empreses d’atenció sanitària privada, per fer negoci a costa de l’erari públic i la salut de les persones o per aturar, mitjançant recursos d’inconstitucionalitat, totes les iniciatives legislatives autonòmiques orientades a pal·liar els efectes dels repagaments o les limitacions a l’accés als serveis sanitaris. És per aquesta raó que des d’Intersindical Valenciana instem a aprofitar l’ocasió i fent ús de la capacitat legislativa de las Corts espanoy, derogar ambdues normes legals. Sols així garantirem la recuperació de la sanitat pública i la plenitud de drets dels usuaris i usuàries.

Sabem que l’oposició a aquestes iniciatives serà ferma, de vegades barroera, ja ho hem viscut, també sabem, però, que res és impossible; raó per la qual li demanem a la nova ministra, Carmen Montón, coherència i perseverança en l’aplicació dels seu ideari polític, perquè, en aquesta tasca, sempre trobarà el suport d’Intersindical Valenciana i milions de ciutadans i ciutadanes damnificades per les polítiques antisocials del Partit Popular. Endavant i força.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.