Drets laborals

Intersindical analitza amb Podem la precarietat laboral en l’hostaleria

La reunió amb el Diputat Jordi Alamán, s’ha centrat en la Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari a les Corts, per la implantació d’un segell distintiu d’ocupació justa i de qualitat per a les empreses del sector turístic.

13 / 02 / 2018 | Intersindical

Ambdues organitzacions coincidim en que, si algun sector productiu pot ser considerat com a paradigma de l’aplicació negativa de la reforma laboral, si és que existeix alguna vessant positiva, és el sector turístic. En ell concorren tots els elements de precarització que dominen el mercat laboral des de l’aplicació de la reforma laboral de Mariano Rajoy de 2012: és, sense cap mena de dubte, el sector on més s’abusa de la temporalitat, de la contractació a temps parcial, de la utilització dels falsos autònoms com a ma d’obra barata i on es recorre a la utilització d’empreses multiservei per eludir els convenis col·lectius i, així, flexibilitzar a la baixa les condicions laborals.

Valorem positivament la Proposició No de Llei de Podem per un Segell d’Ocupació Justa i de Qualitat

N’és una obvietat i amb això coincideixen, també, les dues organitzacions, que la solució al problema de la precarietat laboral passa per la derogació de les reformes laborals; una normativa bàsica emanada de l’Executiu central i que, per tant, sols pot ser modificada o derogada per una iniciativa del Congrés del Diputats i on, la iniciativa legislativa de les Corts Valencianes o del nostre Govern autonòmic, devaluada per la política centralista en matèria laboral, poc poden fer.

No obstant això, des del País Valencià, sí que cap la possibilitat de generar un estat d’opinió pública, en el que es canvie el discurs neoliberal del guany fàcil a expenses de la classe treballadora, per un altre en el que la rendibilitat empresarial es mesure a més llarg termini i en clau de sostenibilitat en un marc de responsabilitat social.

És per això que des de la Intersindical Valenciana valorem molt positivament la proposta de Proposició No de Llei del Grup Parlamentari de Podem per la implantació d’un Segell d’Ocupació Justa i de Qualitat per aquest sector. Amb aquest distintiu es pretén potenciar públicament a les empreses que, mitjançant un auditoria externa, acrediten el compliment del conveni col·lectiu, fomenten l’ocupació de qualitat, siguen respectuoses amb la prevenció de riscos laborals i eliminen l’escletxa salarial entre dones i homes. Aquesta iniciativa, a més, ha d’anar acompanyada d’una campanya institucional de promoció del consum responsable, en el que es faça prevaldre la valoració d’un model productiu sustentat en criteris d’ocupació digna per sobre els criteris purament economicistes.

Intersindical Valenciana donarà suport a totes les iniciatives encaminades a dignificar el treball, que, com és el cas que ens ocupa, pretén, per la via del reconeixement públic de les empreses preocupades per la generació d’ocupació digna i combinada amb la promoció del consum socialment responsable, assolir una societat més justa i igualitària.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.