Dependència

Iintersindical, a la presentació de l’esborrany de la nova llei de serveis socials inclusius

La llei serà modificada després de la seva tramitació parlamentària

Membres d'Iv, en la presentació de l'esborrany de la llei de serveis socials inclusius
Membres d'Iv, en la presentació de l'esborrany de la llei de serveis socials inclusius
09 / 02 / 2018 | Intersindical

La Intersindical Valenciana va assistir a la presentació del 31 de gener de l’esborrany de la nova Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius amb una nombrosa representació per part del sindicat. L’acte va tenir lloc al teatre Espai la Rambleta de València.

La llei 5/1997 de Serveis Socials que considerem s’ha quedat desfasada a més d’obsoleta, requeria al nostre parer -després de 20 anys de vigència- d’una reforma integral en tots els seu sectors. Amb aquesta clara motivació el sindicat ha participat activament durant dos anys en aquest avantprojecte de llei, col·laborant en totes aquelles reunions i meses a les quals ha sigut convocat per l’administració. Aquets treball s’ha vist plasmat en l’avantprojecte i així ho veiem reflectit en l’últim esborrany de l’avantprojecte al qual hem enviat encara aquesta setmana al·legacions per millorar la llei.

Considerem que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, conscient de la dura realitat, ha treballat i fet partícip al mateix temps als agents socials per adaptar a la realitat valenciana la legislació en matèria de Serveis Socials apropant d’aquesta manera els seus serveis a les persones i usuaris que més ho necessiten. En aquest sentit el sindicat valora positivament el fet que s’haja fet partícips als agents socials marcant la diferència respecte de l’anterior administració. Llavors el procedir de l’anterior govern consistia tan sols en presentar un document als agents socials el qual no arribava a cap consens entre ambdues parts,  per tancar finalment la negociació sense arribar a cap acord, i això ho feia només quan tenia una obligació legal de negociar “de bona fe”. En cas contrari ni es molestava en comunicar res.

Finalment la Intersindical Valenciana considera que la tasca pendent és immensa i queda molt encara per desenvolupar. Encara que valorem positivament el canvi de paradigma que marcarà la línia des d’una concepció assistencial i de beneficència per a persones excloses de la societat -més orientada a que les persones romanen en la seva condició que a incorporar-les com a ciutadanes de ple dret- a una altra basada en uns Serveis Socials públics i de qualitat dels que les senyes d’identitat siguin el fet de prestar a cada persona l’ajuda i assistència que requereixca en qualsevol moment determinat de la seva vida i poder així superar amb dignitat l’entrebanc que l’ha fet caure.

Considerada com la quarta pota de l’estat del benestar, juntament amb la Sanitat, l’Educació i les Pensions, -en referència a una metàfora d’una cadira que necessita de quatre potes per mantenir-se dreta-, des de la Intersindical estarem vigilants perquè es complixquen les expectatives que tothom espera d’aquesta innovadora llei.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.