Els sindicats de la Plataforma Valenciana, de la que forma part la Intersindical Valenciana, presenten les primeres reclamacions contra la supressió de la paga extra.
Els sindicats de la Plataforma Valenciana, de la que forma part la Intersindical Valenciana, han presentat les primeres reclamacions contra la supressió de la paga extraordinària de desembre de 2012 i contra l’impagament dels dies devengats fins l’entrada en vigor del Reial Decret 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat ( 44 dies per al personal funcionari i allò que estableix el Conveni Col·lectiu per al personal funcionari ).
L'inici del procediment de reclamacions respon a l'estratègia unitària acordada
L’inici del procediment de reclamacions respon a l’estratègia acordada en el marc de la unitat d’acció de la Plataforma Valenciana Sindical i d’Associacions Profesionals d’Empleades i Empleats Públics per la qual els sindicats estem prsentant, de forma coordinada amb la finalitat d’optimitzar els esforços i minimitzar els costos, conflictes col·lectius, recursos i reclamacions a l’àmbit social i contenciós per tal que totes les empleades i empleats públics vegen reconeguts tots els drets.
Per al personal estatutari i funcionari, els sindicats anem a interposar recursos contecionsos-administratius individuals de persones de cada sindicat, en tots els sectors i províncies, assumint les possibles costes judicials. Una vegada s’obtinguen les primeres sentències favorables, se sol·licitarà l’extensió, a tots els efectes o s’arbitrarà el millor dels procediments per tal que el dret siga reconegut a totes les persones afectades per la supressió de la paga extraordinària.
Hui, dijous 31 de gener, s’han presentat reclamacions administratives per al personal de sanitat, educació (incloent-hi les cinc universitat valencianes), de l’Administració de la Generalitat, dels Ajuntaments de València, Alacant i Castelló, de les Diputacions de València i Castelló i dels Consorcis Provincials de Bombers. Aquest dret ja va ser reclamat, amb abterioritat, per al personal de justicia, per haver-se realitzat la retallada de l’extraordinària prorratejada.
Presentació del recurs a la UPV
En fases succesives i tenint present que el termini és de quatre anys, es presentaran reclamacions en tots els Ajuntaments de la Comunitat Valenciana per garantir que totes les empleades i empleats vegen reconeguts els seus drets legals repecte de la percepció de la paga extraordinària.
Per altra part, amb la finalitat d’emparar el dret del personal laboral, es van a interposar conflictes col·lectives de forma conjunta pels sindicats de la Plataforma Sindical amb representació a cada àmbit en que existesca conveni col·lectiu. En les properes setmanes s’iniciarà aquest procés de presentació de conflictes col·lectius.
Els sindicats esperem que les sentències vagen estimant les pretensions dels demandants. Malgrat tot açò, entenen i exigim que en tots els àmbits i administracions s’hauria de reconèixer aquest dret a totes les empleades i empleats públics per ser un dret del personal i per no saturar els jutjats i tribunals.
Com vam denunciar al seu dia, la supressió de la paga extraordinària ha suposat una nova agressió als drets laboals de les empleades i empleats públics, i vulnera els articles 9.3 i 33 de la Constitució i les disposicions establertes al Conveni Col·lectiu per la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals.
La Plataforma Valenciana Sindical i d’Associacions Professionals d’Empleades i Empleats Públics està formada pels sindicats: Intersindical Valenciana, UGT, CCOO, CSIF, SATSE, CEMS-CV, USAE, USO-CV, ANPE, Sindicato Libre de Correos, GESTHA i UCESHA.