Vaga general 14-N

Els sindicats arriben a un acord parcial de serveis mínims amb la Generalitat

Els sindicats CCOO PV, UGT PV, Intersindical Valenciana i USO CV entenen que la Direcció General de Treball ha dictat uns serveis mínims excessius en Sanitat, Educació secundària i en mitjans de comunicació.

08 / 11 / 2012 | Intersindical

Després de la reunió mantinguda aquesta vesprada amb la Direcció General de Treball, els sindicats convocants de la vaga general del 14 de novembre, han arribat a un acord parcial en diverses matèries com: Administració de la Generalitat, SERVEF, Justícia, els ports de titularitat de la Generalitat Valenciana, serveis socials, transport de viatgers, energia, protecció civil i una part important en sanitat i educació.

Les centrals sindicals han manifestat la seua disconformitat en tres punts

No obstant això, davant la idèntica proposta de serveis mínims presentada en l’última vaga general per la Generalitat, les centrals sindicals manifesten la seua disconformitat en tres punts:
En primer lloc, sobre Sanitat, hi ha una sentència de gener de 2012 del Tribunal Superior de Justícia referent als serveis mínims, a instància de CCOO PV, per a la vaga celebrada el 8 de juny de 2010 de la funció pública. Aquesta sentència dóna la raó als sindicats que ja van manifestar el seu desacord, pel que es considera que no estaven justificats els serveis mínims impostos per la Generalitat en aquell moment. La proposta per a la vaga del 14 de novembre, es manté en aqueixos mateixos termes per part de la Direcció de Treball.
En segon lloc, es pretén imposar serveis mínims en el sector de l’ensenyament secundari, cosa que no formava part de l’acord arribat en 2010. Consulta en aquest enllaç els serveis mínims per a l 4 de novembre en l’ensenyament públic i privat (pdf, 30KB)
En tercer lloc, no hi ha hagut acord en la definició de serveis mínims per al cas dels mitjans de comunicació, cosa que impossibilita la concreció del personal afectat pels mateixos. Aquests punts de disconformitat, ja van ser recorreguts i estan pendents de resolució judicial per part del Tribunal Superior de Justícia. Per tant, la reunió ha finalitzat amb un acord parcial entre sindicats i Generalitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.