FGV

El Sindicat Ferroviari convoca Vaga General a FGV

El passat 27 de setembre el Sindicat Ferroviari - Intersindical Valenciana va comunicar la vaga per a diversos dies dels mesos d’octubre i novembre.

02 / 10 / 2017 | Intersindical

Els motius per convocar vaga a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) són: la Llei de Seguretat Ferroviària, i l’afectació d’aquesta a tots els col·lectius de FGV; la manca de Transparència / ocultació de dades relatives a la massa salarial (Capítol 1); la licitació / externalització de serveis, que incompleix la disposició transitòria primera, Internalització de Serveis, del XII Conveni Col·lectiu Interprovincial de FGV, i l’incompliment de la disposició transitòria cinquena, Valoració Llocs de Treball de la XII Conveni Col·lectiu Interprovincial de FGV.

Sobre la Llei de Seguretat, hi ha aspectes tractats en aquesta llei (avantprojecte) que afecten la totalitat de col·lectius de FGV, i altres que afecten a més del 70% de la plantilla. Entenem que s’ha exclòs als sindicats en la participació sobre qüestions que afecten la majoria de treballadors i treballadores, així com de col·lectius de FGV (durada màximes de jornada, descans entre jornades, temps màxims de conducció i circulació, saturació, reglament de faltes i sancions, reconeixements mèdics, processos d’habilitacions…). Considerem que s’hauria d’elaborar un acord marc on es regulen totes aquestes qüestions. A més que aquesta llei oculta un alliberament del sector ferroviari, el que clarament és un privatització de FGV.

Un altre motiu per anar a la vaga és la falta de transparència en els salaris de tècnics i direcció. Des d’aquest sindicat hem sol·licitat en diverses ocasions per escrit un desglossament de la massa salarial, és a dir què percep cada agent (sense cap tipus de dada personal), per categories i per nivells, però sempre se’ns ha denegat.

En l’actual conveni hi ha signat un acord d’internalització de treballs, es va crear la mesa de negociació però en la primera reunió l’empresa va al·legar que no podia contractar personal i la va suspendre. A dia d’avui la direcció està licitant molts dels treballs dels serveis de FGV, cosa que va en contra de la XII Conveni col·lectiu, del futur laboral dels treballadors de FGV i suposadament també en contra de les promeses del Govern Valencià que afirmava apostar per allò públic.

D’altra banda, està signada en conveni la realització d’una VPT (valoració de llocs de treball) per acabar amb el desequilibri salarial per imposicions via art. 41 de moltes funcions, augment de càrregues de treball, manca de personal, i a més envelliment general de la plantilla; un altre incompliment més de la direcció i del govern valencià, que va traure pit de la signatura d’un conveni després de molts anys, però que ara no compleix.

Per tot això des del Sindicat Ferroviari convoquem vaga a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana els següents dies.

CALENDARI DE VAGUES

Les aturades d’aquesta vaga coincideixen amb les ja convocats pels altres quatre sindicats, ja que des d’aquest sindicat no busquem perjudicar més a l’usuari, però tampoc renunciem al nostre dret a la negociació.

OCTUBRE

8 OCTUBRE 2017: de 12.30H a 15.30H; de 20H a 24H
9 OCTUBRE 2017: de 00H a 24H
17 OCTUBRE 2017: de 05.30H a 09.30H; de 18H a 22H
19 OCTUBRE 2017: de 05.30H a 09.30H; de 18H a 22H
23 OCTUBRE 2017: de 00H a 24H
31 OCTUBRE 2017: de 20H a 24H

NOVEMBRE

2 NOVEMBRE 2017: de 12H a 16H
3 NOVEMBRE 2017: de 12H a 16H
6 NOVEMBRE 2017: de 00H a 24H




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.