Mobilitzacions

El personal educador dels centres públics en vaga

18 / 10 / 2017 | Intersindical

Les Plataformes d’Educadores d’Educació Especial i Infantil i els sindicats STAS, CSIF i CGT an convocat a les 1.000 educadores dels col·legis i instituts públics del País Valencià a secundar la vaga del 19 d’octubre.

Les Educadores d’Educació Especial i Infantil reclamen que la Conselleria d’Educació dignifique les condicions professionals del col·lectiu.

Les Educadores pretenen acabar amb la indefinició de funcions, l’incompliment constant de les seues jornades per part de la Conselleria, i l’exclusió dels òrgans educatius dels centres.

El Comitè de Vaga, format pels sindicats convocants i les Plataformes, lamenten que res hi haja canviant amb el nou titular de la Conselleria d’Educació, Vicent Marzà. Les educadores pateixen des de fa dècades incompliments de la normativa laboral per part de les adreces dels centres i la Inspecció Educativa, amb el beneplàcit de la Conselleria.

L’adscripció de les educadores a la Conselleria d’Administració Pública, malgrat treballar en centres educatius, ha sigut aprofitada pels consellers d’Educació i Administració Pública, Gabriela Bravo i Vicent Marzà, per a deixar que el conflicte es podrisca sense realitzar cap actuació positiva per a millorar les condicions laborals de les educadores.

El curs passat les educadores van intensificar les mobilitzacions, però vist que el conseller d’Educació no ha fet gens sobre aquest tema han dissenyat un sèrie d’aturs i vagues durant el primer trimestre del present curs escolar.

Consideren aberrant, que sent les educadores el personal que més hores passa al costat de l’alumnat, siguen excloses de la vida del centre i reunions educatives. Al no admetre el paper educatiu que exerceixen, la conselleria està perjudicant la inclusió de l’alumnat amb necessitats educatives especials i a l’alumnat de menor edat.

Un altre focus de conflicte, malgrat ser personal funcionari, és la utilització de les educadores en tasques que els correspon a les empreses privades que gestionen menjadors i activitats en els centres educatius. Situació que s’agreuja en els centres amb jornada contínua. Si a açò li unim la precarietat de l’ocupació, amb més del 80% d’interinitat, amb l’existència de nombroses jornades parcials i la falta de formació específica, s’entén que les educadores se senten maltractades per l’actual govern autonòmic en comprovar que, en aquest assumpte, estan mantenint la gestió dels seus predecessors.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.