Privatització dels serveis públics

Demanen que la Generalitat recupere la gestió directa de l’atenció sanitària de la Marina Alta

Els i les usuàries del Departament de Salut de Dénia enceten una campanya de recollida de signatures per a revocar la concessió de la gestió a DKV-Marina Salut S.A.

05 / 06 / 2013 | Intersindical

La gestió de la sanitat pública de la Marina Alta està encomanada per contracte públic de la Generalitat Valenciana a l’empresa DKV-Marina Salut SA. El càlcul de l’import a percebre per l’empresa concessionària està basada en la prima anual per càpita, independentment de l’ús que faca la ciutadania, més una sèrie de facturació intercentres dels serveis que o bé no pot prestar l’empresa concessionària o bé no li resulten rendibles econòmicament.

DKV vulnera de manera constant el dret a la salut de la ciutadania de la Marina

Després de més de quatre anys d’estar en vigència aquest model a la Marina Alta ha quedat sobradament demostrat que aquest sistema de finançament, sumat a la recerca dels beneficis econòmics a tota costa per part de l’empresa concessionària, ha convertit les persones de la Marina Alta en ciutadans de segona classe quant a drets sanitaris es refereix, i als professionals dels centres sanitaris en mà d’obra barata i prescindible.

En concret s’està vulnerant de forma conscient i repetida el dret a assistir a l’Hospital de La Pedrera als malalts crònics i pal·liatius, el dret a ser derivat a un hospital de referència per a patologies complexes i pluripatologies, el dret a ser sotmès a proves diagnòstiques inexistents en aquest departament, el dret a assistir a un centre d’atenció primària per a urgències nocturnes, el dret a ser tractat amb medicaments i material sanitari a què tenen accés la resta de departaments de la xarxa pública.

Per altra banda la gestió de recursos humans quant a professionals sanitaris està causant una gran preocupació entre els ciutadans, que veuen com els metges i el personal d’infermeria no pot mantenir el seu criteri professional i el seu bon fer front al criteri purament economicista de l’empresa . Això, unit a les constants amenaces d’acomiadament, l’escassetat de personal, l’absència repetida de substitucions, i en definitiva l’assetjament moral a què està sotmesa la plantilla de DKV - Marina Salut SA ha convertit els centres sanitaris en llocs on impera la por i la desconfiança, on els treballadors se senten ostatges d’una empresa que no mostra el mínim respecte per ells, ni com a persones ni com a professionals, el que no permet una atenció sanitària a la població en les mínimes condicions de qualitat.
Per tot això els ciutadans i les ciutadanes de la Marina Alta se senten captius i maltractats per una empresa aliena a ells, imposada per la Generalitat Valenciana sense haver estat prèviament consultats, que no té cap mena de legitimitat democràtica ni participativa i l’únic i exclusiu interès, com ha demostrat i demostra cada dia és el benefici econòmic a costa dels nostres impostos.

En conseqüència, els usuaris i usuàries del Departament de Salut de Dénia, l’atenció sanitària dels quals és proveïda actualment per l’empresa DKV-Marina Salut SA, exigeixen a la Generalitat Valenciana que rescindisca la concessió a aquesta empresa i que recupere la gestió directa per a garantir una sanitat veritablement universal, pública i gratuïta gestionada amb criteris d’honestedat, equitat, eficàcia i professionalitat.

Signa la petició a Change.org.



Comentaris
monica pons
05 / 06 / 2013 - 15:02

Gestio directa ja!



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.