Vaga general 14-N

Cimera Social del País Valencià: impulsar una vaga social i ciutadana

En la foto Anna Laura Díaz, de la Intersindical Jove
En la foto Anna Laura Díaz, de la Intersindical Jove
02 / 11 / 2012 | Intersindical

La Cimera fa una crida a una rebel•lió ciutadana

La Cimera Social del País Valencià ha oferit una roda de premsa en el Centre Octubre de Cultura Contemporània, en representació de més de 60 entitats valencianes. Les intervencions han estat a càrrec de FAPA València, la Coordinadora d’ONG, la AAVV de Valencia, el CJCV i Antígona.

En la roda s’ha manifestat el suport i la difusió per mitjans propis de la campanya per exigir la realització d’una consulta vinculant a la ciutadania sobre les polítiques econòmiques i socials del Govern http://www.exigimosunreferendum.org i el seu compromís amb vista a la vaga general convocada pels sindicats per al proper 14 de novembre.

Les entitats de la Cimera han avançat que a partir de la pròxima reunió, prevista per al proper dilluns, començaran a compartir els calendaris d’accions pròpies de cada organització en el bloc comú de la Cimera Social del País Valencià http://cimerasocialpv.blogspot.com.es/ i a través dels perfils oficials en les xarxes socials Facebook [Cimera Social PV] i Twitter @Cimera Social PV.

Toni Pla, president de l’Associació de Veïns i avui portaveu per a la roda de premsa, ha plantejat la del 14 de novembre com una vaga de caràcter social. El treball previ a la jornada d’atur correspon a totes les entitats, en representació dels sectors castigats per les polítiques econòmiques i socials del Govern.

Les entitats de la Cimera Social “no solament donem suport a la vaga, hi serem protagonistes” d’una convocatòria justa, i fem una crida a una “rebel•lió ciutadana” enfront de “l’agressió als nostres drets laborals, democràtics i socials”, per la qual cosa treballaran perquè el 14N no es compre, no es venga i es participe activament en la protesta.

Entre les accions temàtiques previstes per al mateix dia de la vaga, destaca la d’animar a no dur els xiquets al col•legi, i a organitzar activitats lúdiques i de cura col•lectiva, prèvies a la manifestació i la de no consumir.

L’organització d’actes locals de proximitat, que responguen a allò que han qualificat “d’atac a tota la ciutadania”, s’intensificarà en els dies previs a la vaga, amb repartiment de materials sensibilitzadors convidant a no consumir, i a no fer ús dels serveis públics, així com a la participació en les accions convocades, apegada de cartells, assemblees informant dels motius i dels objectius de la convocatòria, manifestacions, xarrades, etc.

L’objectiu és vertebrar un calendari comú d’actes temàtics coordinats en defensa dels sectors més afectats, com la sanitat, els serveis socials, l’educació, la dependència, les persones jubilides, el món de la cultura, el personal dels serveis públics…

També s’ha apel•lat a l’aportació decisiva del funcionariat en aquesta convocatòria, així com als propietaris del xicotet comerç i a treballadors, “per compte propi o alié”, ja que “a tots ens repercuteix una política econòmica i financera que ens deixa sense accés al crèdit, sense liquiditat, sense necessitats bàsiques i per tant sense clients”.

Amb vista a la sensibilització dels xicotets establiments de barri, els sindicats convocants han editat uns cartels informatius que permeten manifestar el suport a la jornada de vaga, i que estaran disponibles entre els materials del bloc de la Cimera.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.