Repressió sindical

No a la criminalització de la lluita sindical

Cinc dones, sindicalistes d’Intersindical Canària, s’enfronten dimarts a un any de presó

27 / 07 / 2014 | Intersindical

Van mostrar una pancarta contra la reforma laboral a la seu de la patronal

El proper, dimarts, 29 de juliol, cinc dones, sindicalistes d’Intersindical Canària, seran jutjades a la ciutat de Las Palmas, després d’haver desplegat fa dos anys una pancarta amb la llegenda de “Les dones canàries contra la reforma laboral” a la seu de la Confederació Canària d’Empresaris. L’acció pacífica de protesta va tenir lloc coincidint amb el Dia Internacional de la Dona treballadora. El fiscal sol • licita un any de pressió per a cada un de les militants d’Intersindical.

Lucy Rodriguez, Guacimara Viera, Pi Montsó, Aisha Hernández i Fio García, són les companyes processades per “violació de local”, “lesions”, i “delictes sense especificar”, segons resa textualment en la citació a judici emesa pel Jutjat el Penes n º 6 de Las Palmas. Resulta sorprenent la relació d’imputacions enumerades quan els locals visitats són una seu social d’accés públic, no es va produir durant l’ocupació cap acte de violència física, i per altre costat, es fa esment a presumptes delictes que ni el jutge ni el fiscal han estat capaços de precisar durant la instrucció del cas. Aquestes circumstàncies fan de l’enjudiciament una farsa judicial sense precedent que per Intersindical Canària tenen com a únic objectiu criminalitzar la protesta social i atemorir la població, utilitzant com a “caps de turc” a les cinc companyes per a tal objectiu.

Es dóna a més la circumstància que la instructora del cas i qui decideix el processament va ser la jutgessa Victòria Rosell, membre destacada de Jutges per a la Democràcia, Rosell va arribar a manifestar durant una conferència sobre la llibertat d’expressió impartida a la Universitat de la Laguna que, encara que no era partidària de processar les dones, s’havia vist obligada a fer-ho per les moltes pressions rebudes. Aquesta confessió de la jutgessa afegeix nous motius per qualificar el processament com un desvari judicial que confirma la progressiva campanya governamental i judicial per reprimir les llibertats públiques, i que a les Canàries, com podem observar, han traspassat ja la línia vermella del que és admissible en una estat de dret.

Fins a 40 organizaciones, de Canàries, de l’Estat espanyol i internacionals, entre les quals es troba la Intersindical Valenciana, han mostrat la seva solidaritat amb Intersindical Canària i les cinc dones processades i han exigit el sobreseïment del cas amb la retirada de càrrecs.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.