Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana no signa l’acord de la paga extra

Intersindical Valenciana no ha signat l’acord de la paga extra del personal de la Generalitat Valenciana.

09 / 06 / 2014 | Intersindical

El Sindicat considera que no calia un acord per pagar el que s’està guanyant en nombroses sentències judicials.

El Govern valencià hauria de pagar d'ofici i de manera immediata a tot el personal que hi treballa

La Generalitat està obligada a pagar 44 dies meritats de la paga de Nadal de 2012 al personal estatutari i 14 dies al personal laboral per diverses sentències judicials guanyades per Intersindical Valenciana i altres sindicats. Per tant no era necessari cap acord: la Generalitat ha de pagar i ha de pagar ja. Per contra, l’acord diu que es pagarà, com a màxim, a la nòmina de gener de 2015. És a dir serà un pagament diferit a més de sis mesos vista.

En eixe sentit, des del Sindicat es considera que el Govern valencià hauria de pagar d’ofici i de manera immediata a tot el personal que hi treballa o que haja treballat durant aquell període. A més, per al Sindicat la redacció sobre el pagament del personal de justícia no s’ajusta a la literalitat de les sentències guanyades cosa incomprensible quan per a la resta del personal sí que ho fa.

Per altra part, ni en el document signat per la Generalitat i la resta de sindicats de la Mesa General de la Funció Pública Valenciana es fa cap referència a la recuperació de la totalitat de la paga extra suprimida en 2012.

El document final arreplega algunes de les propostes que ha fet la Intersindical Valenciana des del primer dia del procés de negociació. Una és la referència a tot el personal al qual se li va suprimir la paga extra i no depenen directament de la Generalitat Valenciana (personal de privada concertada i les universitats, de les empreses del sector públic…) de forma que la Generalitat Valenciana comunicarà, en un termini de 15 dies, a les diferents entitats i institucions afectades l’acord que s’ha subscrit hui.

A més, també s’ha llevat del text de l’acord, com ha demanat Intersindical Valenciana, la referència a la renúncia a promuure reclamacions jurídiques per aquest assumpte durant el període de vigència del mateix.

Per altra part, l’acord no preveu, com s’ha demanat reiteradament, un compromís de negociar la recuperació de totes les retallades salarials (paga extra completa, decret Vela, etc.). Un bon acord haguera estat la recuperació de tot el que s’ha anat llevant en els darrers anys.

Finalment, la Intersindical Valenciana informa que traslladarà als diferents òrgans sindicals l’acord per tal que valoren els canvis produïts en la Mesa General de Negociació celebrada hui per tal que facen les corresponents valoracions i determinen la posició final del sindicat sobre aquest.

L’acord que s’ha signat finalment és el següent:
Acord definitiu paga extra de 09/06/2014 sense signar




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.