1r de maig

1r. de maig: La força de la dignitat

De nou 1 de maig, el dia en què commemorem segles de lluita de la classe treballadora, de lluita de les persones humils i decents per canviar les seues condicions de vida i les dels seus fills.

Cartell del 1r. de maig de 2014 de la INtersindical.
Cartell del 1r. de maig de 2014 de la INtersindical.
23 / 04 / 2014 | Intersindical

Centenars d’anys intentant canviar i canviant una societat profundament injusta en la qual una minoria té accés a la riquesa il·limitada mentre que la majoria de persones pateixen per obtindre uns mínims que els permeten sobreviure.

El sistema polític està segrestat pel poder econòmic, de tal manera que és difícil distingir-los

Cada pas avançat s’ha fet sobre el sacrifici i el compromís de milers de persones anònimes que han sacrificat el seu temps i les seues vides en honor de construir una societat més humana, més justa, més lliure i, en definitiva, més digna.

Vivim temps difícils, les condicions de vida de les classes més desfavorides es deterioren cada dia, l’atur i l’exclusió colpegen amb duresa, milers de famílies viuen sense sosteniment, abandonades pels poders públics, expulsades dels seus habitatges, les seues faenes i els seus negocis, i cada vegada amb menys cobertures socials.

El sistema polític està segrestat pel poder econòmic, de tal manera que és difícil distingir-los, tots dos part d’una realitat opressiva. El cordó de seguretat que envolta el Congrés dels Diputats és tota una metàfora de com el que hauria de ser la casa del poble està tancada i barrada per evitar que el poble hi puga accedir.

Cada dia ens repeteixen que l’economia va millor. Per a qui? Per a les persones sense ocupació i sense perspectives d’aconseguir-ne, per a la gent jove la perspectiva de millora de la qual se situa lluny de casa i de la família, per a milions de treballadors i treballadores precaritzats amb salaris miserables, per als pensionistes que cada dia paguen per més serveis, veuen retallades les seues pensions i mantenen les famílies dels seus fills, per a les persones dependents i els malalts crònics que estan sent abandonats a la seua sort, per a les persones de fora que són tirotejades i retingudes en la frontera amb fulles tallants o per a les dones doblement discriminades i maltractades per una societat patriarcal que no els permet decidir sobre el seu propi cos o les persones joves obligades a l’exili econòmic o a la precarietat laboral.

Els drets democràtics es retallen sense pudor: la llei mordassa, els atacs a la llibertat d’expressió, la supressió de la justícia gratuïta, el menyspreu institucional a la iniciativa popular promoguda per la PAH a fi de resoldre de forma justa el drama dels desnonaments i la imposició d’un model centralista i excloent que uniformitza i impedeix el dret a decidir de les diferents realitats nacionals que conviuen a l’Estat.

I a més pretenen convéncer-nos que aquest és el futur possible i que nosaltres en som culpables. Volen també arrabassar-nos la dignitat. Però no poden, no podran aconseguir-ho, el procés d’apoderament del poble és imparable.

La força de la dignitat va inundar com una ona gegantina els carrers de Madrid el passat 22-M, una ona massiva i pacífica, mal que els coga, una ona de joves, iaioflautes, persones treballadores, estudiants… Una ona superadora de models clàssics, una ona vital capaç de ser l’origen d’un nou camí, d’un nou model, on la decència, la justícia, la llibertat i la solidaritat colguen un present que ens ofega però que no ens impedeix seguir avant, les marxes de la dignitat del 22-M en són el camí, un camí difícil però imparable, són l’energia que necessitem, són LA FORÇA DE LA DIGNITAT.

Visca el Primer de Maig




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.