Retallades

Intersindical repta a Fabra a desafiar les declaracions d’Antonio Beteta

Intersindical Valenciana s’ha concentrat hui davant la seu de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública a València per reclamar del conseller el pagament de la part proporcional de la paga extraordinària de desembre de 2012, que estan reconeixent els tribunals. El Sindicat ha estat rebut per la Directora General de Recursos Humans, la qual s’ha compromés a traslladar al conseller la petició de pagament general d’ofici i la convocatòria de Mesa General per establir un calendari de pagament

Un aspecte de la concentració d'aquest matí
Un aspecte de la concentració d'aquest matí
16 / 04 / 2014 | Intersindical

El Secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta,  ha declarat a Alacant dimecres, 16 d’abril, que el RDL 20/2012 (Decret Rajoy, que va establir la supressió de la paga extra de desembre de 2012, entre altres coses) està vigent i que les administracions no poden pagar la paga extra amb caràcter general. És més, ha amenaçat a les que ho decidisquen amb un recurs per part de l’advocacia de l’Estat.

Si Fabra accepta les exigències de Beteta es queda en una posició jurídica i política insostenible

Vegeu les declaracions en aquest enllaç: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/04/16/valencia/1397646827_049498.html

El conseller Moragues i el President Fabra, si es pleguen a les exigències del Govern Rajoy i no es plantegen pagar amb caràcter general la paga extra, es quedaran en una posició políticament i jurídicament insostenible. Els jutjats i tribunals estan dictant sentències que unànimement obliguen a les administracions a pagar 44 dies de la paga extra al personal funcionari i 14 dies al personal laboral.

Per tant, Beteta ha aclarit la via de reclamació de la paga extra: descarta la via pactista i el pagament generalitzat i només deixa una eixida: la presentació de reclamacions com les que recomana Intersindical Valenciana.

Per això, Intersindical apel·la a la dignitat de Fabra, de Moragues i de la resta del Consell i els demana que desafien les ordres del Govern central i s’atrevisquen a pactar amb els sindicats representants del personal al servei de la Generalitat el reconeixement del deute i un calendari de pagament. Una altra postura els farà còmplices de l’absurda postura de Beteta.

En el cas de la Generalitat, ara mateix les sentències afecten directament unes 2.500 persones, però aquestes sentències donen peu a la seua extensió a la resta del personal públic. Els jutges ja han avisat a la Generalitat que insistir en denegar un dret ja declarat judicialment només pot conduir a que comencen a establir costes.

Com a conseqüència dels recursos coordinats per Intersindical, unes 800 persones podran reclamar d’ací a 2 mesos l’execució de sentència als jutjats que les han dictat. En eixe cas, no solament la Generalitat haurà de pagar, sinó que haurà de suportar costes judicials. A més, la presentació de prop de 120.000 reclamacions d’extensió de sentència suposarà el colapse dels jutjats contenciosos, sense que hi haja cap necessitat que això siga així.

Cal recordar que les costes en els procediments contenciosos estan al voltant dels 400 euros per cas, mentres que l’import mig del que hauria de pagar la Generalitat per persona funcionària està al voltant dels 300 euros, per la qual cosa pagar ordenadament i de forma pactada li costaria a la Generalitat la meitat que pagar després del procediment judicial.

Davant aquesta postura, Intersindical estudiarà jurídicament la possibilitat de reclamar els imports de les costes i dels interessos als membres del Consell i del Govern de l’Estat, començant per Antonio Beteta, no a la institució de la Generalitat Valenciana.
_______________________

RECORDEU:

Posem a la vostra disposició els nostres serveis jurídics per tal de dur endavant la tramitació de la reclamació. Si voleu que tramitem el vostre cas recordeu que heu de fer el següent:
• Presentar en un registre d’entrada de la Generalitat la reclamació que adjuntem a aquesta carta. Si la presenteu, recordeu que heu de seguir tota la tramitació fins el final, siga amb el nostre Sindicat o siga amb un altre servei jurídic.
• Fer-nos arribar una còpia de la reclamació, així com la teu adreça postal, l’e-mail o correu electrònic, i el telèfon de contacte, d’una de les següent maneres:
• En persona a les seus d’Intersindical Valenciana.
• Escanetjada, per correu electrònic a l’adreça: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
• Per correu postal certificat
Les persones que confien la tramitació de les reclamacions als nostres serveis jurídics rebran instruccions sobre el que s’ha de fer a continuació. Per a l’afiliació a Intersindical Valenciana aquest procediment és gratuït.

MODELS DE RECLAMACIÓ:

Per al personal funcionari de l’Administració de la Generalitat:

Reclamació Administració de la Generalitat

Per al personal funcionari de l’Administració de Justícia:

Reclamació personal Administració de Justícia

Per al personal funcionari de carrera docent:

Reclamació personal docent

Per al personal funcionari i estatutari de Sanitat:

Reclamació personal Sanitari



Comentaris
Maria Jose Moral Zamorano
17 / 04 / 2014 - 20:57

Com puc saber si vaig presentar el recurs o no?


Amadeu Sanz
21 / 04 / 2014 - 17:17

María José, passa’t per la seu de València, Alcant o Castelló, on tenen còpia de la sentència i et podran dir si estàs o no.


Silvia
05 / 05 / 2014 - 21:34

Vaig estar amb reduccio de jornada des de 1 d’octubre fins el 30 de maig. Com podría calcular quina és la quantitat que em deurien de pagar?



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.