Sindicalisme

Intersindical Valenciana aposta per capgirar la Llei de Participació Institucional

Intersindical Valenciana ha intervingut en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de La Generalitat de les Corts Valencianes per exposar la seua posició sobre la modificació de la Llei de Participació Institucional.

Imatge d'arxiu de les Corts Valencianes
Imatge d'arxiu de les Corts Valencianes
16 / 05 / 2018 | Intersindical

El Sindicat ha proposat una reforma de la llei que potencie la pluralitat en la participació institucional, desenvolupe la participació en àmbits territorials o sectorials i, secundàriament, garantisca el finançament suficient per fer efectiva aquesta participació de forma proporcional a la representativitat, però sense exclusions. A més, ha demanat un sistema únic de finançament sindical suficient, basat exclusivament en el nombre de delegades i delegats sindicals, per garantir el control i la transparència, així com evitar diverses fonts o procediments que dupliquen o tripliquen les subvencions que sempre beneficien a determinats sindicats en detriment de la resta de les organitzacions sindicals.

Intersindical Valenciana espera que les diputades i diputats facen seues aquestes propostes per canviar el paradigma sobre la participació institucional que, junt el sistema electoral vigent, consolida el bisindicalisme en la participació institucional quan aquesta hauria de ser plural i oberta a altres organitzacions sindicals com demana qualsevol societat moderna.

El Sindicat ha recordat que durant la seua tramitació en 2015, va proposar els grups parlamentaris de l’anterior legislatura una esmena a la totalitat en considerar que no era necessària ja que només era una llei per finançar dos sindicats i una patronal que estaven travessant una situació econòmica complicada.

Intervenció en la Comissió

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.