Pensions

5 de maig, totes i tots als carrers per unes pensions dignes

18 / 04 / 2018 | Intersindical

La Coordinadora Estatal en defensa del sistema públic de pensions ha fet públic un comunicat de valoració de les mobilitzacions del passat 16 d’abril on també anuncia manifestacions per al 5 de maig.

Intersindical us anima a participar en les mobilitzacions del 5 de maig

Tot i les exemplars i massives mobilitzacions del 22 de febrer i el 17 de març, la resposta del govern del Partit Popular i els seus aliats ha estat la de oferir a la proposta dels pressupostos generals de l’Estat per al 2018 tramposa i enganyosa “pujada” que, per començar deixa al 47% de les persones pensionistes amb l’humiliant 0,25% de revaloració i la resta amb pujades que van des de l’1% per a les pensions d’entre 700 a de 860 euros, fins al 3% per les mínimes i, tot això a més, supeditat al fet que hi haja “pressupostos”, cosa que a hores d’ara és bastant improbable, després de fins i tot d’haver mentit durant molt de temps dient que no hi havia diners per a pujades de pensions.

Davant el caire que va adquirint l’assumpte, que no té altra explicació que la de oferir-nos la xocolata del lloro per conformar-nos, dividir-nos i desmobilitzar-nos, ens sentim obligats a mantenir, i si és possible, intensificar la nostra dinàmica de mobilitzacions com a resposta adequada contra una política que no només perjudica els pensionistes d’avui sinó també als del demà ... i per això tornem a convocar grans i massives mobilitzacions a tot l’estat per al dia 5 de maig no només per aquest engany sinó també per:

- Exigir la derogació de les reformes de 2011 i de 2013 que han suposat tanta precarietat per a la societat.
- Demanar el manteniment del poder adquisitiu de les pensions públiques i rebutjar el ridícul 0,25% de pujada que el govern del PP aplica per a aquest any i els anteriors, provocant una constant pèrdua del poder adquisitiu de les pensions públiques.
- Denunciar l’entrada en vigor l’1 de gener de 2019 del “Factor de Sostenibilitat”, com aberrant recurs per adaptar la quantia del cobrament de les pensions a l’esperança de vida del pensionista.
- Recollir les pensions com un dret constitucional i incloure les mateixes en els pressupostos generals de l’Estat.
- Restablir la jubilació ordinària als 65 anys.
- Exigir la jubilació anticipada amb el 100% de la prestació, sense penalitzar, amb més de 40 anys cotitzats.
- Recuperació del subsidi per a majors de 52 anys.
- Exigir d’una vegada el ple funcionament de la Llei de Dependència, eliminació del copagament farmacèutic i restabliment dels drets sanitaris.
- I per descomptat, reducció fins a la desaparició de la bretxa de gènere en les pensions.

Per tot això, per unes pensions dignes t’esperem el proper 5 de maig de 2018.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.