Mobilitzacions

18N, per un finançament just!

El proper dissabte 18 de novembre, a les 18 hores, començant al MUVIM (carrer Guillem de Castro) de València, tindrà lloc una manifestació unitària per un finançament just. Intersindical Valenciana n’és una de les entitats que convoca la manifestació.

Intersindical Valenciana convoca per un finançament just
Intersindical Valenciana convoca per un finançament just
08 / 11 / 2017 | Intersindical

El passat 25 d’abril va haver concentracions a diversos ajuntaments i a les Corts Valencianes i el 10 de juny una manifestació unitària convocada per la Crida pel Finançament. Ara, el 18 de novembre es dóna un altre pas endavant en el procés de mobilització social de les valencianes i valencians per aconseguir trencar amb l’espoli fiscal, la discriminació històrica i la manca d’inversions a la que ens té sotmès el govern espanyol des de fa temps; es dóna un nou pas per avançar en el procés de mobilització i d’apoderament del nostre poble.

Sense un finançament just, no és viable el nostre autogovern

Per nosaltres, tindre un finançament just és fonamental per millorar la vida de les treballadores i treballadors, de les valencianes i valencians i pel futur del nostre país. Un finançament correcte és necessari per desenvolupar les polítiques socials i laborals que necessitem per impulsar: els serveis públics i les prestacions socials; les polítiques actives d’ocupació per combatre l’atur, la precarietat i l’exclusió social i per millorar l’ocupació, els salaris i les pensions; les inversions adients per la cohesió social i territorial del país; uns mitjans de transport que ens connecten internament i externa per poder garantir el transport de mercaderies i persones. En definitiva, les polítiques per acabar amb les desigualtats socials i avançar envers la justícia social o impulsar els canvis necessaris per un nou model productiu valencià estable, sostenible i redistribuïdor de la renda.

A més, des de la Intersindical Valenciana es creu que sense un finançament just, sense les eines financeres i fiscals necessàries, no és viable el nostre autogovern ni dissenyar unes polítiques pròpies que servisquen per millorar la vida del poble valencià. A hores d’ara, per la manca d’un finançament correcte, per la manca d’una hisenda pròpia o per llei de sostenibilitat financera imposada pel govern espanyol o altres mesures de control econòmic o financer per la seua part, tenim greus dificultats per fer-ho. És a dir, estem intervinguts i condicionats per governar-nos, per decidir on, com i quan hem de destinar el nostres recursos propis. Per posar un exemple concret, el Consell de la Generalitat no pot establir la plantilla de la Generalitat en estar condicionada a les normes que estableix el Ministeri d’Hisenda. Això suposa que es tinguen dificultats per tindre personal suficient per impulsar les polítiques educatives, sanitàries o als serveis socials que beneficien les valencianes i valencians, ja que sense el personal necessari és complicat potenciar els serveis públics. Per al Sindicat, a més d’un finançament just, cal acabar amb les polítiques recentralitzadores del govern de Rajoy, així com assumir noves competències en diverses matèries per aprofundir en el nostre autogovern.

Per tot açò, per Intersindical Valenciana, com sindicat de classe, valencià i reivindicatiu considerem oportuna i necessària la convocatòria de la manifestació del 18 de novembre, al temps que fem una crida a la nostra afiliació, a les treballadores i treballadors i al conjunt de la societat valenciana a manifestar-se massivament i a fer palesa la necessitat d’un finançament just per avançar envers una societat més lliure, justa i igualitària. No és una qüestió de partits, no és una qüestió d’ideologies; es tracta de defensar el nostre futur com a poble amb unitat, dignitat i determinació.

Finalment, dir-vos que el punt de trobada de la Intersindical Valenciana per anar totes i tots junt serà a les 17:30 hores, a la cantonada del carrer Guillem de Castro – carrer Quevedo.

Descarrega’t aquest document en PDF




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.