Drets de les dones

Intersindical, contra la discriminació a embarassades i a favor de la igualtat en el treball

La secció sindical del STEPV-IV a la Universitat Politècnica de València demana la dimissió o el cessament de la Vicerectora d’Igualtat de la Universitat Politècnica de València.

15 / 07 / 2017 | Intersindical

El jutjat del contenciós administratiu condemna a la Universitat Politècnica de València per vulnerar el principi d’igualtat i discriminar a una aspirant a un lloc de treball per estar embarassada. La sentència obliga a la Universitat a pagar a la demandant els salaris no percebuts més els interessos, es basa en la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, en el seu article 8, “Discriminació per embaràs o maternitat”, estableix que “Constitueix discriminació directa per raó de sexe tot tractament desfavorable a les dones relacionat amb l’embaràs o la maternitat”.

La Universitat Politècnica no va admetre la discriminació basant-se en un informe mèdic que dictaminava que era perillós per a la denunciant treballar com a monitora per estar embarassada de 5 mesos. El STEPV afirma que quan es produeix la qualificació de les treballadores com a “no aptes” per al lloc de treball no s’havia realitzat informe mèdic a les afectades que justificara el “no apte” i no s’havia realitzat avaluació dels llocs per a poder concórrer l’existència d’aquest risc al qual apel·len i, a més, la Vicerectora criticava a les dones embarassades per voler treballar. STEPV va denunciar aquesta situació a Inspecció de Treball, que va amonestar a UPV.
En aquests moments, la sentència no deixa lloc a dubtes sobre la discriminació directa i el tractament desfavorable donat a la dona embarassada per la Universitat Politècnica de València, per açò STEPV demana la dimissió o el cessament de la Vicerectora d’Igualtat i Responsabilitat Social Corporativa d’aquesta institució acadèmica.
Des d’Intersindical exigim que s’elimine qualsevol tipus de discriminació en el treball, independentment de la seua circumstància o condició, i en concret la discriminació directa per embaràs o maternitat. Aquesta discriminació laboral és un assumpte que depassa les polítiques institucionals d’una organització, i que va més enllà de les fronteres polítiques i legislatives d’un govern.
No a la discriminació laboral per embaràs! 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.