Sindicalisme

A Intersindical Valenciana li preocupa la Salut Laboral

Una representació del Secretariat d’Intersindical va traslladar al Secretari Autonòmic d’Ocupació i a la Directora General de Treball la seua preocupació per l’estat actual de la Prevenció, la Seguretat i la Salut Laboral.

31 / 03 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana es reuneix amb el Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del Servef, i la Directora General de Treball i Benestar laboral i Directora de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) per a tractar temes relacionats amb la Salut Laboral.

La Generalitat no compleix la normativa vigent en matèria de prevenció

En la reunió, Intersindical Valenciana ha posat en relleu que la Generalitat no compleix la normativa vigent en matèria de prevenció. Ha presentat velles reclamacions, com que es realitze una auditoria a l’INVASSAT, que deixe de ser el Servei de Prevenció propi dels sectors d’administració, justícia i ensenyament, i que es creu un Servei de Prevenció propi i específic en cada sector de la Generalitat, tal com ho té sanitat. Ha demanat que es convoque la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el Treball en l’àmbit de justícia, administració pública i ensenyament, recorda que és preceptiva una reunió cada 6 mesos i l’última es va celebrar al gener de 2016. Ha demanat que s’agilitzen les Meses Tècniques sorgides després de l’Acord de Legislatura de juny de 2016, i exigit que es convoquen les Meses Tècniques de justícia i educació, que s’haurien d’haver reunit abans de finalitzar el segon semestre de 2016, segons l’Acord nomenat.

D’altra banda, Intersindical Valenciana recorda que el Pla de Prevenció no s’ha consensuat, al no convocar-se cap reunió amb tal fi, ni tan sols la preceptiva semestral de la COPASESA, des del 4 de febrer de 2016 al 26 de gener de 2017. Des de la Generalitat es diu que no és suficient l’avaluació dels factors de risc pel Servei de Prevenció, doncs s’ha de planificar l’activitat preventiva i la determinació de les prioritats en l’adopció de les mesures preventives i la vigilància de la seua eficàcia pel Servei de Prevenció propi, i, en aquests moments, no s’està proporcionant a l’empresa. S’ha demanat una dotació de recursos que garantisca la prevenció i, també, conèixer la partida pressupostària. Que es realitze la memòria anual per sectors i es done a conèixer al més prompte possible.

La Generalitat Valenciana ha justificat les actuacions de l’INVASSAT, per posseir insuficients recursos econòmics, humans i tècnics. Ha reconegut l’estat actual d’incompliment i de precarietat en matèria preventiva. Malgrat açò, s’ha compromès, si els sindicats ho demanen, al fet que l’INVASSAT no siga el Servei de Prevenció propi de cap sector de l’Administració Pública, i a sectoritzar els Serveis de Prevenció, també, a convocar les Meses Tècniques de justícia i educació i la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el treball en administració, justícia i ensenyament.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.