Marxes 22-M

Intersindical considera necessària la mobilització contra les polítiques antisocials

El Sindicat crida a participar en la mobilització convocada per les Marxes de la Dignitat el pròxim 25 de febrer

18 / 02 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana fa una crida a les valencianes i valencians i a les organitzacions socials i sindicals a participar en la mobilització convocada per les Marxes de la Dignitat per al proper dissabte 25 de febrer. Les Marxes de la Dignitat, espai unitari que agrupa de desenes d’entitats i activistes socials, han convocat una mobilització estatal descentralitzada en nombroses ciutats per defensar el sistema públic de pensions i dels serveis públics i contra la pobresa energètica i les polítiques antisocials del govern . Al País Valencià s’han convocat manifestacions a les ciutats de València (Plaça de Sant Agustí, 12 hores) i Alacant (Auditori de la Diputació, Passeig Campoamor s/n, 19 hores).

Per al sindicat, cal una mobilització social i sindical sostinguda en el temps per fer front a les polítiques que està aplicant el govern espanyol contra les treballadores i treballadors, el conjunt de la ciutadania i contra els drets i prestacions socials que tant d’esforç i lluites ens ha costat aconseguir. Per això, considerem necessària i oportuna la convocatòria de les Marxes de la Dignitat per tornar a eixir al carrer. Una mobilització per exigir els nostres drets i per mostrar la solidaritat amb totes les persones i col·lectius que lluiten per una vida amb dignitat.

A més, Intersindical Valenciana destaca el caràcter unitari i combatiu de la convocatòria de les Marxes de la Dignitat. Una mobilització feta des de la base, per desenes d’entitats socials i sindicals, més enllà dels protagonismes estèrils i que rebutja la concertació social, practicada pel govern, la patronal i els sindicats UGT i CCOO, que tant de mal ha fet a les treballadores i treballadors.

La mobilització del 25 de febrer posa l’accent en la defensa del sistema públic de pensions que està sent atacat pels poders econòmics i polítics per fer de les pensions un negoci. Per això, defensem una pensió mínima de 1080 euros al mes i per 14 pagues, que aquest dret aquest garantit pels pressupostos generals de l’Estat i que la seva revaloració serà automàtica anualment perquè no es perdi poder adquisitiu. També s’exigeix la derogació de les reformes de les pensions acordada pel PSOE, UGT, CCOO i la Patronal al 2011 i la reforma imposada pel PP al 2013.

Intersindical Valenciana també posa en relleu la necessitat d’oposar-se als tractats internacionals com el CETA, TTIP o TISA que seran molt perjudicials per als drets de la classe treballadora i de l’economia valenciana; la necessària reforma de l’article 135 de la Constitució i l’oposició als objectius de dèficit imposats per la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional que donen prioritat al pagament del deute als especuladors internacionals abans que a les necessitats reals de la població.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es considera que cal potenciar els espais de treball unitari, com ara les Marxes de la Dignitat, per frenar les polítiques neoliberals i aconseguir avançar en el camí de la recuperació dels drets socials, laborals, econòmics i nacionals del nostre poble.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.