Repressió sindical

Judici contra la sanció al sindicalista Marco Llerena

11 / 01 / 2017 | Intersindical

Judici contra la sanció al sindicalista Marco Llerena

Hui, dimecres, 11 de gener, ha tingut lloc el judici contra la sanció imposada a Marco Llerena, membre del Secretariat de la Intersindical Valenciana, per la Delegació del Govern.

La Delegació del Govern el va sancionar amb 301 euros per “ser un dels organitzadors de la manifestació celebrada el 19 de febrer de 2015” contra la Llei Mordassa. Una manifestació organitzada, de manera col·lectiva, per Juntes Sense Por que agrupava a més de 40 organitzacions socials. Una manifestació que pretenia denunciar la repressió contra les activistes socials i sindicals que lluiten contra les polítiques neoliberals i antisocials que s’apliquen. Per això, a moltes ciutats es van fer accions de protesta i de desobediència davant la nova ofensiva repressiva que volia fer-nos callar.

La Delegació del Govern va iniciar expedients sancionadors a diverses persones que van participar en la manifestació. Entre aquestes persones estava el dirigent de la Intersindical Valenciana, Marco Llerena. La sanció va estar recorreguda davant la Delegació del Govern i del Ministeri de l’Interior que la van desestimar. Per això, es va denunciar la Delegació del Govern davant del Tribunal Superior de Justícia i hui s’ha fet el judici que ha quedat vist per sentència. En tot el procés Intersindical Valenciana ha insistit en la indefensió de les persones sancionades, l’arbitrarietat de la denúncia policial i la negativa de la Delegació del Govern a acceptar que compareguera l’agent de la polícia que va redactar el part que ha servit de base per la sanció.

Intersindical Valenciana també vol posar de manifest la persecució que pateixen diversos dirigents de la seua organització, com ara el cas de Marco Llerena, amb sancions o denúncies. Una persecució motivada per la seua oposició a les polítiques contràries a les treballadores i treballadors i de la majoria de la societat. Malgrat aquesta persecució, el Sindicat mantindrà la seua línia de treball, de denúncia i de lluita.

Un trentena de delegades i delegats sindicals s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia de València per expressar el seu suport a Marco Llerena i per denunciar la repressió social i sindical. Finalment, el sindicat agraeix totes les mostres de suport que s’han rebut al llarg dels darrers dies.



Comentaris
Juan Guardeño Saez
11 / 01 / 2017 - 17:57

Yo habiendo sido partícipe en la concentración ante la puerta de la Ciudad de la Justicia, he detectado la indignación por parte de todos los asistentes, del veto de libertad de expresion aplicando métodos represivos con sanciones económicas creando el miedo con ello para hacer uso de nuestros derechos.NO NOS VAMOS A CALLAR.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.