1r de maig

Per un canvi real per a les persones

Els propers dies tornarem a eixir al carrer per lluitar per totes les reivindicacions que tenim pendents com a treballadors i treballadores.

24 / 04 / 2016 | Intersindical

També ho farem per tots aquells drets que, arran de les retallades, ens han furtat els darrers anys després d’haver-los guanyats amb tant d’esforç.

Intersindical demana al nou govern de la Generalitat valenciana que aposte decididament per les pers

Eixirem orgullosos, passejant la nostra condició social, amb les nostres companyes i companys, amb les nostres banderes de llibertat i igualtat, i amb els nostres crits de solidaritat i d’esperança.
Eixirem també com a poble, perquè els treballadors i les treballadores vivim en un país que lluita, treballa i s’esforça per crear un futur per a la seua gent.
Enguany, però, eixirem en un context molt diferent del del 2015. La llarga etapa de govern de les polítiques més nefastes aplicades des de la Generalitat pel PP ha acabat. El mes de maig serà el primer aniversari d’unes eleccions municipals i autonòmiques que va obrir un nou temps al País Valencià i que va tancar una etapa caracteritzada per unes polítiques antisocials i antivalencianes que ens han portat a la situació d’emergència social i nacional que encara estem patint a hores d’ara.
Com a conseqüència d’aquest procés electoral es va conformar una nova majoria parlamentària i un nou govern progressista i valencianista, que va comptar amb el reconeixement ferm de la societat civil organitzada, en la qual s’integrava Intersindical Valenciana, en la mesura que assumia compromisos pel rescat ciutadà, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció; que es comprometia a governar per a les persones; que apostava per un nou model productiu i per la cerca d’un finançament just i una necessària auditoria ciutadana.
Intersindical Valenciana no renunciarà al seu propòsit de reclamar els compromisos de canvi real. No aspiràvem a canviar governants, volíem canviar les seues polítiques. Hem encetat un camí que volem compartir unitàriament des dels centres de treball, des dels barris i des dels pobles, impulsant plataformes i xarxes unitàries com les marxes de la Dignitat, les plataformes per la Sanitat o l’Educació Pública, les xarxes de Suport a les Persones Dependents…, impulsant uns processos d’unitat popular que no s’han de limitar a contemplar les convocatòries electorals si volem, de veritat, transformar la societat i posar fi a aquest sistema instal·lat en la corrupció.
Al País Valencià, Intersindical Valenciana demana al nou govern de la Generalitat valenciana que aposte decididament i ràpida per unes polítiques al servei de les treballadores i treballadors i de la majoria de la població valenciana, que deixe arrere les polítiques neoliberals que s’han practicat els darrers anys, i per tindre com a objectiu la millora de les condicions de vida de la majoria de la població valenciana.
Han passat onze mesos de govern i algunes coses han canviat en les relacions amb la Generalitat i en les polítiques aplicades, però trobem a faltar una política que vaja més enllà dels gestos i que configure una nova realitat social i econòmica del nostre país, mitjançant la posada en marxa de plans estratègics d’emergència social que donen resposta a les necessitats dels col·lectius més desafavorits i en risc d’exclusió social en matèria de renda bàsica, habitatge i totes aquelles garanties que facen possible l’eficàcia del principi d’igualtat d’oportunitats.
S’imposa la necessitat d’un canvi en el model productiu, menys dependent del turisme, sostenible, basat en la R+D+I; que potencie les polítiques actives d’ocupació per a la generació de treball estable i de qualitat, la reindustrialització de l’economia valenciana i el suport als sectors tradicionals; que establisca un marc valencià de relacions laborals i de protecció social que servisca per a configurar unes relacions laborals pròpies sobre la base a la nostra realitat socioeconòmica; que configure uns nous serveis públics, per recuperar la gestió dels serveis privatitzats; i que preveja la creació d’un sector públic empresarial, de dret públic, que dinamitze l’economia del país, assumint aquells aspectes que no poden ser gestionats pel sector privat o, si és el cas, que es gestionen de forma deficient.
Per això, cal un nou sistema de finançament i una fiscalitat pròpies per a satisfer les necessitats de les valencianes i valencians, i per dissenyar i portar a terme les polítiques pròpies sense ingerències del govern espanyol.
Com a treballadors i treballadores i com a poble, defensem la nostra capacitat de decidir i, així, rebutgem les lleis de l’estat (com la reforma laboral, la llei mordassa…) o els tractats internacionals, com el TTIP, CETA i TISA, que suposen un atac a la nostra sobirania, condicionen les nostres polítiques i ataquen els drets laborals i socials de les treballadores i treballadors.
Per últim, no podem deixar de fer esment a la nostra oposició frontal al vergonyós acord entre la UE i Turquia per a la repatriació dels refugiats de l’Orient Mitjà. Un acord que vulnera els principis més elementals dels drets humans i la concepció solidària que ha de presidir les actuacions de la Unió Europea.
Aquest Vint-i-cinc d’Abril i Primer de Maig renovem el compromís per continuar treballant en els espais unitaris i per construir, des de baix, un moviment social i popular que siga el motor de la millora de vida de les valencianes i valencians, la transformació social i que avance en l’autogovern del nostre país.

Manifest 1r de maig de la Intersindical Valenciana

Manifestacions 1r maig

  • Alacant 11.30h a les escales de l’IES Jorge Juan
  • Alcoi 11.30h a l’Albereda
  • Elx 11h a la plaça de Barcelona
  • València 11.30h a la plaça Sant Agustí
  • Vinaròs 10.30h a la plaça de l’Ajuntament




  • Deixa un comentari






    • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
    • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
    • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
    • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
    • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
    • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.