Drets lingüístics

El Consell accepta incloure la competència lingüística per l’accés a la funció pública

11 / 01 / 2017 | Intersindical

La Consellera de Justícia i Administracions Públiques, Gabriela Bravo, es compromet a incloure la competència lingüística a la nova Llei de la Funció Pública Valenciana que es presentarà al llarg de mes de gener. El passat dimarts 10 de gener, els sindicats Intersindical Valenciana, CCOO-PV i UGT-PV van lliurar l’Acord dels sindicats sobre la competència lingüística del personal empleat públic signat a la Nau el passat 27 de desembre a la Consellera que va valorar-lo positivament i va afirmar que incorporaria la competència lingüística en la Llei de la Funció Pública en els termes que estableix l’acord.

Aquest acord sindical té com objectiu garantir l’atenció en les dues llengües oficials i compensar els dèficits que encara presenta el coneixement i l’ús del valencià en les Administracions Públiques valencianes.

Intersindical Valenciana considera que el compromís de la Consellera Gabriela Bravo és un pas endavant en el procés de normalització lingüística al País Valencià i espera que la incorporació de la competència lingüística a la Llei de la Funció Pública servesca per valencianitzar les administracions públiques valencianes.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.