Estrés laboral. Prevenció, conseqüències i solucions

Data d'inici  20 / 05 / 2017 Data de finalització  03 / 06 / 2017 Professorat responsable  Diego Climent Gas

Certificat per Universitat de València i Conselleria d'Educació


Objectius
En el taller es dotarà de coneixements i d'habilitats els assistents per a poder tindre una vida personal i professional més satisfactòria. Durant el taller es tractaran tant aspectes personals com organitzacionals, perquè els assistents puguen desenvolupar d'una manera més eficient el seu treball.
Continguts
Durant les sessions del taller es veuran diferents aspectes relacionats amb l'estrés laboral i els riscos psicosocials en el treball (síndrome d'esgotament professional o burnout, assetjament psicològic...).
Previndre l'estrés. En aquest apartat, com en tot el taller, treballarem com previndre l'estrés d'una forma organitzacional i a escala personal. Organitzacionalment veurem on hi ha punts rojos dins de les organitzacions que poden ocasionar estrés als membres d'aquesta. I en l'àmbit personal, veure què podem fer per a no arribar a nivells d'estrés perjudicials per a la salut.
Conseqüències de l'estrés perjudicial per a la salut. I quan parlem de salut, no és només individualment, sinó també en l'àmbit de salut organitzacional. Un altre tema del qual es parlara serà de la creació d'organitzacions tòxiques mitjançant l'estrés i per contra com crear organitzacions saludables. En aquest apartat introduirem el flow i engagement, com a conseqüències positives de l'estrés, introduint conceptes relacionats amb la psicologia organitzacional positiva.
I, per últim, es tractarà de com resoldre els problemes que ens crea l'excés d'estrés en l'àmbit laboral, com transformar-lo perquè no siga perjudicial per a la salut. Organitzacionalment s'analitzaran i s'intentarà solucionar aquelles accions que creen malestar dins de les organitzacions. Individualment buscarem diferents opcions personals per resoldre o minimitzar els efectes de l'estrés en cada un dels assistents al taller.
Metodologia
Metodologia activa, participativa, pràctica, basada en dinàmiques de grup que estimulen l'assistent.
Criteris d'avaluació
Assistència, almenys, d’un 85% del curs. Control amb fulls de signatures.
Informació
L'expedició dels certificats per part de la Universitat de València, comporta el pagament d'una taxa (aprox. 28 €), procés que es realitza directament amb la Universitat. Més informació en l'apartat Certificats dintre Universitat (UVEG): http://intersindical.org/escola/certificats

L'ESFMB es reserva el dret a modificar les dates de realització del curs, informació que rebràs amb antelació suficient (set dies abans de l'inici).
Àrea i nivell Docents en general Competències professionals Competències didàctiques
Modalitat Presencial Lloc de realització València, C/ Juan de Mena, 18 (46008)  Horari Per determinar
Normbre d'edicions 1 Màxim de participants 30 Mínim de participants 15 Total d'hores 16
Preu per a l'afiliació 45 € Preu per a no afiliades 60 €