Pensar, ser i sentir des de la discapacitat intel·lectual

Data d'inici  04 / 02 / 2017 Data de finalització  11 / 03 / 2017 Professorat responsable  Verónica Pastor Guill, Jose Maria Sánchez Alcón i Fátima Altagracia

Certificat per Universitat de València i Conselleria d'Educació


Objectius
- Foment del pensament en persones amb limitacions cognitives.
- Foment de les habilitats dialògiques en contextos de limitacions cognitives.
- Foment dels valors humans i la ciutadania activa en contextos d'exclusió cognitiva.
- Foment de l'autodeterminació de les persones amb discapacitat intel·lectual.
- Foment dels drets humans de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Continguts
- Conéixer i practicar la metodologia Lipman, que és la base del mètode denominat "Pensament Lliure" amb el qual es pretén formar en potencials cognitius persones amb discapacitat intel·lectual.
- Desenvolupar d'una manera pràctica sessions de ciutadania activa utilitzant per a això el mètode de raonament ètic basat en dilemes que parteixen de la vida real de les persones amb discapacitat i a partir dels quals dialoguen sobre el que ells consideren que està bé o malament.
- Aclariment del món emocional de les persones amb DI a través de dinàmiques de grup que incideixen en la verbalització emocional, l'autoestima o l'empatia.
- Conéixer l'experiència desenvolupada a València i denominada Escola de Pensament Lliure, en la qual persones adultes amb discapacitat intel·lectual formen altres persones utilitzant metodologies educatives actives i innovadores.
- En el curs comptarem amb ponents amb discapacitat intel·lectual, que seran els que expliquen la seua experiència i formen els assistents.
Metodologia
Metodologia activa, participativa, pràctica, basada en dinàmiques de grup que estimulen l'assistent.
Criteris d'avaluació
Assistència, almenys, d’un 85% del curs. Control amb fulls de signatures.
Informació
L'expedició dels certificats per part de la Universitat de València, comporta el pagament d'una taxa (aprox. 28 €), procés que es realitza directament amb la Universitat. Més informació en l'apartat Certificats dintre Universitat (UVEG): http://intersindical.org/escola/certificats

L'ESFMB es reserva el dret a modificar les dates de realització del curs, informació que rebràs amb antelació suficient (set dies abans de l'inici).
Àrea i nivell Docents en general, especialment els d’aquesta etapa Competències professionals Competències intrapersonals i interpersonals
Modalitat Presencial Lloc de realització València, C/ Juan de Mena, 18 (46008)  Horari Per determinar
Normbre d'edicions 1 Màxim de participants 30 Mínim de participants 15 Total d'hores 30
Preu per a l'afiliació 70 € Preu per a no afiliades 90 €
Matricula't